6 Διάσημες Ελληνίδες Που Πάλεψαν Με Την Κατάθλιψη Και Βγήκαν Νικήτριες

6 Διάσημες Ελληνίδες Που Πάλεψαν Με Την Κατάθλιψη Και Βγήκαν Νικήτριες

Κάθε χρόνο 1 στους 4 ανθρώπους βιώνουν κάποιας μορφής ψυχικής ασθένεια, από κατάθλιψη μέχρι διπολική διαταραχή. Πρέπει να πάψει να αποτελεί ταμπού, όλο και περισσότεροι άνθρωποι το παιρνούν μόνοι τους διστάζοντας να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Ανάμεσα σε αυτά τα περιστατικά βρίσκονται και αρκετές διάσημες γυναίκες, οι οποίες έχουν μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση που βιώνουν, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο γύρω από τα σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας.

Έλενα Παπαρίζου

Δύο φορές, η πρώτη στην εφηβεία και η δεύτερη μετά τον θάνατο του πατέρα της, αντιμετώπισε το πρόβλημα η αγαπημένη τραγουδίστρια, όπως έχει η ίδια αποκαλύψει.

Μαίρη Συνατσάκη

«Πιστεύω πάρα πολύ στα πιο σκοτεινά κομμάτια των ανθρώπων, ακόμα και όταν σε πιάνει το παράπονο και λες γιατί να συμβαίνει σε μένα η κρίση πανικού, γιατί να περνάω εγώ κατάθλιψη. Αν το δεις λίγο αλλιώς, αυτή η σκοτεινιά μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ελπίδα σου, να είναι το πιο αισιόδοξο κομμάτι σου. Σε αυτά τα πιο σκοτεινά μονοπάτια που μπορείς να μπεις, μαθαίνεις πολύ περισσότερα για σένα και τον εαυτό σου, μαθαίνεις καλύτερα ποιος είσαι και μπορεί να γίνεσαι πιο ρεαλιστής, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο κέρδος για τη ζωή. Ο πατέρας μου με αντιμετώπιζε σαν το παιδί του που έχει πρόβλημα και όχι σαν μια τρελή στο σπίτι και τι θα την κάνουμε», έχει αναφέρει στο παρελθόν.

Ελεονώρα Μελέτη

Η παρουσιάστρια είναι μία ακόμα γυναίκα από εκείνες που έχουν μιλήσει με απόλυτη ειλικρίνεια για την εμπειρία τους με την κατάθλιψη. «Περισσότερο bullying έπαθα όταν βγήκα στην τηλεόραση, όπου πραγματικά ξεσκίστηκα από τους πάντες… Με τραυμάτισε στα 27 μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου. Τρία χρόνια είχα βαριά κατάθλιψη και δεν έβγαινα από το σπίτι μου». Η Ελεονώρα Μελέτη αντιμετώπισε το θέμα πηγαίνοντας σε ψυχολόγο, στάση που συστήνει σε όλους.

Έλενα Ακρίτα

«Όταν έκανα τις μεγάλες επιτυχίες τελούσα εν καταθλίψει. Η κατάθλιψη δεν μου προκαλούσε ανημποριά, αλλά κοινωνική αγοραφοβία, δεν μπορούσα να βγω, αλλά δούλευα σαν μανιακή. Δεν γιατρεύεσαι ποτέ από την κατάθλιψη, απλώς ανακάμπτεις. Εγώ θα ζω πάντα με την ασθένεια, απλώς τώρα την έχω σε καταστολή με την κατάλληλη βοήθεια, ψυχολογική και φαρμακευτική. Η κατάθλιψη θέλει αγωγή. Ούτε ψυχολόγοι ούτε τίποτα δεν αντικαθιστά τη φαρμακευτική αγωγή. Εμένα ήταν χρόνια βαθιά κατάθλιψη και χρειαζόταν τα κατάλληλα φάρμακα. Χωρίς αγωγή δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση βελτίωσης, επειδή το ζήτημα είναι καταρχάς παθολογικό και όχι ζήτημα θέλησης», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Ελένη Πετρουλάκη

Στην πρώτη της εγκυμοσύνη η Ελένη Πετρουλάκη έχει παραδεχτεί πως μετά τη γέννηση του παιδιού πέρασε επιλόχεια κατάθλιψη, κάτι που δε συνέβη στις επόμενες εγκυμοσύνες της κι αυτό γιατί έχοντας βιώσει την κατάσταση ήξερε πώς να την αντιμετωπίσει. «Το αντιμετώπισα με τους ανθρώπους της οικογένειάς μου. Είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους δίπλα σου και να σε στηρίζουν στη συγκεκριμένη φάση, που νιώθεις εντελώς αδύναμη και ανήμπορη να αντεπεξέλθεις σε καταστάσεις».

Φαίη Σκορδά

Η Φαίη Σκορδά έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της: «Η γέννα και το διάστημα που ακολούθησε ήταν μεγάλο σοκ για μένα. Ήμουν επί 24 ώρες πάνω από το μωρό. Δεν με ενδιέφερε τίποτα και κανένας. Δεν πρόσεχα ούτε την εμφάνισή μου, ούτε τη διατροφή μου. Δεν είχα κοιταχτεί στον καθρέφτη και δεν με απασχολούσε το θέμα των κιλών μου. Τους είχα βάλει όλους σε δεύτερη μοίρα. Τους μιλούσα μόνο αν ήταν κάτι γύρω από το μωρό. Όλα μου τα συναισθήματα ήταν στην υπερβολή τους, δεν μπορούσα να τα ελέγξω. Έβαζα τα κλάματα με το παραμικρό».

Related posts

«Γίνεσαι Κατίνα» – «Τι είμαι;»: Έξαλλη η Σολωμού με αuτό που είπε ο Λιάγκας

Δεν θα την αναγνώριζε ούτε ο Κατακουζηνός: Πως είναι, που βρίσκεται και με τι ασχολείται η «Ροζμαρι»

Άφησε τις ειδήσεις, αποσύρθηκε από τη δημοσιότητα: Η σπάνια φωτο της Τζέλας Παυλάκου 30 χρόνια μετά την “εξαφάνιση”