27χρονη Βίγκαν εξομολογείται: “Δε μπορούσα να σταθώ όρθια, μου έπεφταν τα μαλλιά. Έφαγα κρέας κι έσωσα τη ζωή μου”

Η Kai-Lee Worsley, που είχε υιοθετήσει μια διατροφή χωρίς ζωικά προϊόντα, αποφάσισε τελικά να επιστρέψει στην κατανάλωση κρέατος και υποστηρίζει ότι αυτή η αλλαγή στη διατροφή της της διασώσε τη ζωή.

Η ιστορία της

Η ιστορία της ξεκινά όταν μετακόμισε από τον Καναδά στη Δυτική Ακτή το 2016. Μόλις έξι μήνες μετά τη μετακόμιση, άρχισε να νιώθει αρρώστη και τα μαλλιά της άρχισαν να πέφτουν. Τα νύχια της έγιναν εύθραυστα και της δυσκολευόταν να σταθεί όρθια.

«Ήμουν εξαιρετικά κουρασμένη όλη την ώρα. Δεν μπορούσα να κάνω συνεκτικές σκέψεις», δήλωσε στο South West News Service. «Απλώς ξάπλωνα στο κρεβάτι πολλές φορές την εβδομάδα και θα περνούσα όλη την ημέρα στο κρεβάτι αν μπορούσα».

Παρόλα αυτά, η Worsley συνέχισε τη vegan διατροφή μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Όταν όμως τα συμπτώματά της δεν υποχώρησαν, επέστρεψε στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Παρότι οι φυτικές δίαιτες έχουν επισημανθεί για τα οφέλη τους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του σωματικού βάρους και του κινδύνου καρκίνου, ορισμένοι άνθρωποι που πρακτικά αποκλείουν τα ζωικά προϊόντα αντιμετωπίζουν πιθανά αρνητικά προβλήματα υγείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post.

Η έρευνα για την υγεια

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Mid America Heart Institute του Saint Luke’s στο Μιζούρι, ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετώπισαν αυτοί οι άνθρωποι περιλαμβάνονται απώλεια μαλλιών, αδύναμα οστά, δερματικά εξανθήματα και αναιμία.

«Εάν έχετε μια αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσετε αρκετά από όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες που χρειάζεστε για να είστε δυνατοί και υγιείς», δήλωσε ο Dr. James O’Keefe, καρδιολόγος στο Saint Luke’s.

«Αν το κάνετε για την υγεία σας, δεν υπάρχει υποκατάστατο για την κατανάλωση φυσικών πλήρων τροφών – είναι καλύτερα να τρώτε υγιεινές ζωικές τροφές που δεν είναι παραψημένες ή/και ιδιαίτερα επεξεργασμένες. Η κατανόηση αυτού του γεγονότος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας».

Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων και λιπαρών κρεάτων μπορεί επίσης να είναι αρνητική για την υγεία ενός ατόμου, σημείωσε.

Ενώ η Worsley διατηρεί σήμερα μια παρόμοια φυτική διατροφή όπως όταν ήταν πλήρως χορτοφάγος, η μπριζόλα έχει τη θέση της στο πιάτο της. «Έχω αντικαταστήσει τα υποκατάστατα κρέατος με το κρέας. Κυριολεκτικά μου έχει σώσει τη ζωή», δήλωσε.

Παρόλα αυτά, είπε ότι αγωνίστηκε ηθικά όταν εγκατέλειψε τη χορτοφαγική της δίαιτα, λέγοντας στο SWNS ότι έβλεπε τον εαυτό της «ως ακτιβιστή».

Related posts

Έγινε γνωστό πριν από λίγο: “Έσκασαν” τα δυσάρεστα νέα για την Ελεονώρα Μελέτη, ραγδαίες εξελίξεις

Μακριά μανίκια, κλειστό από παντού: Η Κατερίνα Λιόλου με μια απροσδόκητη εμφάνιση που δεν μας έχει συνηθίσει

Είναι 53, δείχνει κοριτσάκι: 20 χρόνια μετά το Fame Story η Μάρω Λύτρα εντυπωσιάζει ακόμα με την ομορφιά της