Τέρμα πια στου Πόνους της Περιόδου: Επιστήμονες Εφήυραν Ταμπόν με Ινδική Κάνναβη!

Ένα νέο προϊόν σχεδιασμένο αποκλειστικά για τις γυναίκες, για την ανακούφιση των πόνων περιόδου σύντομα θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, και είναι τα ταμπόν από ινδική κάνναβη. Στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς ταμπόν, καθώς δεν απορροφούν το αίμα, αλλά είναι “κολπικά υπόθετα που έχουν ως βάση την κάνναβη”. 

Η εταιρεία FORIA, που έχει έδρα στην Καλιφόρνια, έχει αναλάβει την παραγωγή του νέου προϊόντος, δηλώνει ότι θα ανακουφίζει από τον πόνο, χαλαρώνοντας τους μύες γύρω από την μήτρα, τον τράχηλο και τις ωοθήκες. Ισχυρίζονται ότι οι χρήστες θα λάβουν ανακούφιση, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν άλλες ψυχοτρόπες παρενέργειες του ναρκωτικού.

Αλλά δεν συμφωνούν όλοι οι γιατροί με αυτή την ιδέα. Η γυναικολόγος Jen Gunter προειδοποιεί για την χρήση αυτών των κολπικών υπόθετων, επειδή δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς και υπάρχει περιορισμένη επιστημονική έρευνα, που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς της εταιρείας Foria. Η ίδια γράφει: Η εταιρεία λέει ότι το προϊόν τους δεν έχει ψυχοτρόπες παρενέργειες επειδή το “φάρμακο χορηγείται κολπικά”. Αυτό δε βγάζει νόημα. Τα φάρμακα απορροφούνται από τον κόλπο στο κυκλοφορικό σύστημα, και στη συνέχεια από το κυκλοφορικό καταλήγουν στη μήτρα και τον εγκέφαλο και παντού στο σώμα. Αυτό απαιτεί ελάχιστες γνώσεις ιατρικής. Το φάρμακο δεν σκαρφαλώνει από τον κόλπο στη μήτρα και δεν μένει μόνο εκεί, αποφεύγοντας το κυκλοφορικό σύστημα.

Τονίζει επίσης ότι η δόση των υπόθετων είναι αισθητά υψηλότερη, από όσο προτείνεται για κατανάλωση από το στόμα: Τεχνικά υπάρχει πολλή μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε THC (τετραϋδροκανναβινόλη) στα υπόθετα για ψυχοτρόπες παρενέργειες, ικανό να μας στείλει στο νοσοκομείο, αν και η μελέτη της κολπικής απορρόφησης του THC δεν έχει μελετηθεί σε βάθος. Επίσης, εμπιστευόμαστε την εταιρεία, ότι αυτή είναι η σωστή δόση. Το προϊόν ίσως να μη περιέχει και τίποτα. Γιατί αποφάσισαν να βάλουν μια τέτοια υψηλή δόση είναι άγνωστο, καθώς μικρότερες δόσεις μπορούν να προσφέρουν αναλγησία, εκτός και αν δεν έχει να κάνει με τις κράμπες.

Κάθε υπόθετο υποθετικά περιέχει 60mg THC και 10mg CBD (Κανναβιδιόλη) και μια συσκευασία θα κοστίζει $44.

Εσείς θα δοκιμάζατε ένα τέτοιο αμφιλεγόμενο αναλγητικό προϊόν; Μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας και διαδώστε αυτό το νέο!

Credit: someecards.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας