Προσοχή! Σταυρώνετε τα Πόδια σας; Οι Γιατροί λένε να το Σταματήσετε ΑΜΕΣΩΣ. Δείτε Γιατί…

Σας έχει πει ποτέ η μητέρα σας να κάθεστε σαν κυρία και να σταυρώνετε τα πόδια σας; Αν και να μην σας το λεγε πολύ πιθανό να το κάνατε από μόνες σας. Έτσι και αλλιώς είναι μια πολύ άνετη στάση για όταν φοράτε φούστα ή φόρεμα.

Αλλά έρευνες δείχνουν πως είναι κακό για την υγεία και το σώμα μακροπρόθεσμα. Πράγματι, υπάρχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις, όταν το ένα πόδι είναι πάνω από το άλλο γόνατο. Αρχικά κάνει κακό στη μέση.

Αυτό γιατί δεν έχετε σωστή στάση του σώματος και αναγκάζεστε να κρατάτε μια στάση που είναι επίπονη. Αυτό προκαλεί πίεση και ένταση στο κάτω μέρος της σπονδυλικής και μπορεί να προκαλέσει έντονους πόνους.

Επίσης, αυξάνεται έτσι η πίεση γιατί το αίμα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει εύκολα και στέλνεται πολύ αίμα πίσω στην περιοχή του θώρακα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για την καρδιά, όσο κρατάμε μια τέτοια στάση.

Είναι πολύ πιθανό έτσι να δημιουργηθεί θρόμβος, ειδικά για όσες έχουν προδιάθεση για τέτοια ιατρικά θέματα.

Οπότε πώς να κάθεστε; Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι καλύτερο να σταυρώνετε τα πόδια σας στο ύψος των αστραγάλων, αντί για των μηρών.

Επίσης, να προσέχετε να μην κρατάτε μία στάση για πάρα πολύ. Να αλλάζετε συχνά την στάση των ποδιών σας για να κυκλοφορεί πιο εύκολα το αίμα στο σώμα σας. 

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας