ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Η Στάση του Σώματος στον Ύπνο σας επηρεάζει σοβαρά την Υγεία σας. Δείτε ΠΩΣ να Κοιμάστε ΣΩΣΤΑ..!

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ακόμα και η αγαπημένη μας στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Για να είμαστε υγιείς, αρκεί να κάνουμε μόνο μερικές προσαρμογές και βελτιώσεις.

Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές εμπειρογνωμόνων σχετικά με το πώς να κοιμόμαστε στην αγαπημένη μας στάση ύπνου και να παραμείνουμε υγιείς.

Αν κοιμάστε στο πλευρό σας

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το εγκεφαλονωτιαίο υγρό αφαιρεί πιο αποτελεσματικά τις τοξίνες του εγκεφάλου κατά την πλευρική θέση. Αυτό μειώνει τους πονοκεφάλους και τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer και του Parkinson. Επίσης, η αριστερή πλευρά του ύπνου βοηθά να αντιμετωπίσουμε την καούρα, αλλά αυξάνει το φορτίο στο ήπαρ.

  • Αν έχετε προβλήματα με την πέψη, οι γιατροί συνιστούν ύπνο στην αριστερή πλευρά. Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της ροής του αίματος, ανακουφίζει το στομάχι και τον οισοφάγο.
  • Για να κρατήσετε την πλάτη επίπεδη στην πλάγια θέση, βάλτε ένα μικρό σκληρό μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας. Θα μειώσει επίσης το φορτίο στις αρθρώσεις. Και κάτω από κεφάλι, τοποθετήστε ένα μεγάλο και αφράτο μαξιλάρι.
  • Κατά την υψηλή αρτηριακή πίεση και σε προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος, συνιστάται να κοιμάστε στη δεξιά πλευρά. Αυτό μειώνει το φορτίο στην καρδιά.

Ύπνος ανάσκελα

Ο ύπνος ανάσκελα είναι μια από τις καλύτερες στάσεις σε περίπτωση προβλημάτων με τη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις. Αυτή η στάση αποτρέπει τις ρυτίδες και την καούρα. Ωστόσο, είναι επίσης μία από τις χειρότερες στάσεις αν έχετε προβλήματα με τη μύτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και ροχαλητό.

  • Για να απαλλαγείτε από το ροχαλητό, χρησιμοποιήστε ένα αφράτο μαξιλάρι (ή ένα μικρό κάτω από το λαιμό σας) έτσι ώστε η ανώτερη αναπνευστική οδός να είναι στη σωστή θέση.
  • Αν έχετε συνάχι, η βλέννα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συσσωρευτεί στα ιγμόρεια. Σε μια τέτοια περίπτωση, χρησιμοποιήστε πολλά μαξιλάρια για να σηκώσετε το κεφάλι σας λίγο ψηλότερα και να δημιουργήσετε κλίση (όχι πολύ μεγάλη, για να μην επιβαρύνετε το λαιμό).
  • Αν πονάτε στην πλάτη και τις αρθρώσεις, τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από το λαιμό σας, ένα μεγάλο αλλά επίπεδο κάτω από τα γόνατά σας και τοποθετήστε μια τυλιγμένο σε ρολό πετσέτα κάτω από τη μέση. Αυτό θα υποστηρίξει τη σπονδυλική στήλη και θα εξασφαλίσει την ομαλή ροή του αίματος.

Ύπνος μπρούμυτα

Ιάπωνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ύπνος στο στομάχι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της πέψης, αλλά και να απαλλαγείτε από ροχαλητό και καούρα. Ωστόσο, αυτή η στάση κάνει κακό για την πλάτη, επειδή η σπονδυλική στήλη βρίσκεται σε μια μη φυσιολογική καμπύλη θέση.

  • Για να προστατέψετε τη σπονδυλική στήλη από κάμψη και να μειώσετε το φορτίο στη μέση, τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από το στομάχι σας στη περιοχή της λεκάνης. Το μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι θα πρέπει να είναι επίπεδο (περίπου 3 cm), και είναι καλύτερα να απουσιάζει εντελώς, έτσι ώστε ο λαιμός να μην υποφέρει.

Εμβρυϊκή στάση

Η θέση στην οποία τα γόνατα πλησιάζουν το πηγούνι, μπορεί να είναι βολική, αλλά κάνει κακό για την υγεία της πλάτης. Αυτή η στάση περιορίζει τη διαφραγματική αναπνοή, μπορεί να εξαλείψει το ροχαλητό, αλλά μπορεί να επιβαρύνει το πρόβλημα, αν δεν πάνε όλα καλά με την αναπνοή (όπως άσθμα).

  • Για να ευθυγραμμίσετε την πλάτη, εξασφαλίστε τη σωστή θέση των άκρων και μειώστε την πίεση στο θώρακα, τοποθετώντας ένα μεγάλο μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας, και ένα δεύτερο κάτω από τους αγκώνες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το ιδανικό μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας σε αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι λίγο παχουλό, για να στηρίζει το λαιμό.

Credit: Adme

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας