ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν Κάνετε Συχνά Μπάνιο στην Πισίνα το Καλοκαίρι Κινδυνεύετε από…

Όσοι μισούν τις πισίνες, το αποδίδουν στην αποστροφή τους για τα μικρόβια που κυκλοφορούν εκεί μέσα (ούρα, εμετός, ακαθαρσίες, αίμα, ακόμα και νεκρά πλάσματα). Το γνωρίζετε κι εσείς, αν έχετε πάει σε πισίνα. Πρόσφατα εντοπίστηκε ακόμη ένας μικροοργανισμός, το κρυπτοσπορίδιο.

Το κρυπτοσπορίδιο είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από παράσιτο και βλάπτει το γαστρεντερικό σύστημα. Προκαλεί διάρροια όταν κάποιος καταπιεί νερό που έχει μολυνθεί με μολυσμένα περιττώματα. Το 2016 ο αριθμός ξεσπασμάτων έφτασε τα 32 στις ΗΠΑ, διπλάσιο από το 2014. στο Ohio μολύνθηκαν 1940 άτομα το 2016! Και αυτό είναι ένα ξέσπασμα.

Το παράσιτο μεταδίδεται μέσω της μολυσμένης διάρροιας. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, κράμπες στο στομάχι, ναυτία ή εμετό και όσοι επηρεάζονται μπορεί να είναι άρρωστοι για ως και 3 εβδομάδες. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα νερού μπορεί να μολύνει κάποιον.

Αν αυτά τα συμπτώματα δεν είναι αρκετά για να σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε, τότε πρέπει να γνωρίζετε το εξής: το κρυπτοσπορίδιο μπορεί να αντισταθεί στo χλώριο. Μπορεί επίσης να επιβιώσει ως και 10 μέρες στο νερό.

Συνιστάται οι πισίνες που έχουν μολυνθεί να παραμένουν κλειστές και το νερό να καθαρίζεται με μεγάλες ποσότητες χλωρίου. Επιπλέον, καλό είναι να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για να προστατέψετε τον εαυτό σας και την οικογένεια σας από το κρυπτοσπιρίδιο:

  • Μην καταπίνετε το νερό.
  • Μην κολυμπάτε αν έχετε διάρροια και μην αφήνετε ούτε τα παιδιά σας να κολυμπήσουν, αν έχουν διάρροια.
  • Αν η διάρροια σας έχει προκληθεί από κρυπτοσπορίδιο, μην κολυμπάτε για 2 εβδομάδες αφότου σταματήσει.
  • Ξεπλένετε το σώμα σας κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό.
  • Πηγαίνετε τα παιδιά σας στο μπάνιο τακτικά και ελέγχετε την πάνα τους.

Είναι απλό: για να μην εξαπλώσετε το μικρόβιο, πρέπει να είστε καθαροί. Τα παιδιά και όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο επιρρεπείς, γι’αυτό προσέξτε.

Πέρα από αυτό, έγινε γνωστό ότι η γνωστή μυρωδιά στις πισίνες δεν προκαλείται μόνο από το χλώριο, αλλά από έναν συνδυασμό χλωρίου, ούρων, ιδρώτα, βρομιάς και ακαθαρσιών από το ανθρώπινο σώμα. Γι’αυτό έχουμε κόκκινα μάτια μετά από μια μέρα στην πισίνα.

Είναι καλύτερο να είστε ενημερωμένοι και να προφυλάσσεστε. Αν, λοιπόν, είστε άρρωστοι ή αναρρώνετε από μια ασθένεια με τα συμπτώματα του κρυπτοσπορίδιου, μείνετε μακριά από την πισίνα. Σκεφτείτε και τους άλλους κολυμβητές. Κάντε ντουζ πριν μπείτε στην πισίνα.

Και το σημαντικότερο: μην καταπίνετε το νερό της πισίνας, γιατί μπορεί να περιέχει μικρόβια. Ή απλά, αποφύγετε την πισίνα.

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας