Αν τα Πόδια σου Πρήζονται από τη Ζέστη, δοκίμασε ΑΥΤΟ και θα Αλλάξει η Ζωή σου! Δεν θα μπορείς να το Πιστέψεις!

Όταν έρχεται το καλοκαίρι, η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει. Αυτό είναι κακό νέο εάν πάσχετε από πρησμένα πόδια. Καθώς ξεκινούν να πρήζονται, νιώθετε περισσότερη πίεση στο περπάτημα και αυτό είναι ένα πολύ άσχημο συναίσθημα. 

Ευτυχώς όμως, έχουμε κάποιες φυσικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν οι υψηλές θερμοκρασίες σας δημιουργούν πρόβλημα στο περπάτημα…

Γιατί πρήζονται τα πόδια μας;

Τα πρησμένα πόδια είναι συνήθως αποτέλεσμα ιστών που κρατάνε υγρά. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές όπως οίδημα στα πόδια ή φλεγμονές που προκαλούν το πρήξιμο. Η ζέστη δεν είναι ο μοναδικός λόγος που συμβαίνει αυτό: το ταξίδι με αεροπλάνο, η καθιστική ζωή, η εγκυμοσύνη ή κάποιος τραυματισμός μπορούν να οφείλονται εξίσου.

Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν – οι 4 θεραπείες που θα δείτε παρακάτω πιθανώς να είναι η απάντηση στα προβλήματά σας.

Εναλλαγή ανάμεσα σε κρύο και ζεστό νερό

Βάλτε τα πόδια σας σε κρύο νερό για 3 λεπτά και μετά σε ζεστό νερό για 1 λεπτό. Εάν κάνετε αυτή την τεχνική συχνά, σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα.

Ποδόλουτρο με θειικό μαγνήσιο

Αυτό θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και έτσι θα μειωθεί ο πόνος, η δυσφορία και το πρήξιμο. Γεμίστε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε μισή κούπα από θειικό μαγνήσιο. Αφήστε μέσα τα πόδια σας για 15 λεπτά.

Μηλόξυδο

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και θα κάνει πραγματικά θαύματα. Για καλύτερα αποτελέσματα, βουτήξτε μία πετσέτα σε ένα μίγμα από ένα μέρος ξύδι και ένα μέρος νερό. Τυλίξτε την πετσέτα γύρω από τα πόδια σας και αφήστε την για 30 λεπτά. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

Μασάζ με έλαιο χαμομηλιού

Το μασάζ θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και θα μειώσει τις κατακρατήσεις. Το χαμομήλι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να εφαρμοστεί κατευθείαν πάνω στο δέρμα. Απλά κάντε μασάζ στα πόδια σας ή ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας κάνει!

Ελπίζουμε ότι με αυτές τις φυσικές θεραπείες θα ανακουφιστούν τα πόδια σας αυτό το καλοκαίρι. Εάν το πρήξιμο συνεχιστεί, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Credit: healthhacks.be

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας