Νιώθετε την Κοιλιά σας Πρησμένη; Δείτε ΠΩΣ θα εξαφανίσετε το Φούσκωμα με ΑΥΤΑ τα 4 Μυστικά συστατικά!

Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται φουσκωμένος. Είναι δυσάρεστο, επώδυνο και συχνά ενοχλητικό. Το φούσκωμα μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα. Ορισμένες αιτίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με την αλλαγή του τρόπου ζωής, όπως για παράδειγμα μια αλλαγή στη διατροφή, ενώ άλλες είναι λίγο πιο περίπλοκες.

Εάν πάσχετε από υπερβολικό φούσκωμα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι υπερανάπτυξης βακτηρίων στο μικρό έντερο ή αλλιώς SIBO. Πάρα πολλά βακτήρια που κινούνται μέσω του λεπτού εντέρου σας μπορούν να καταλήξουν σε ζυμωμένα τρόφιμα που διέρχονται, πράγμα που προκαλεί αέρια και φούσκωμα στο στομάχι. Σε ήπιες περιπτώσεις, η SIBO προκαλεί αέρια και φούσκωμα στο στομάχι μόνο μετά το φαγητό.

Αλλά σε μέτριες έως σοβαρές περιπτώσεις, η SIBO μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, διάρροια και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Η σοβαρή SIBO, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια διάρροια, ανεπιθύμητη απώλεια βάρους και αναιμία.

Η SIBO μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς φούσκωμα στο στομάχι, σκεφθείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας για κάποιες από τις ακόλουθες αιτίες:

1. Χαμηλό οξύ του στομάχου

Το οξύ του στομάχου σας βοηθά να χωνέψετε το φαγητό σας. Λειτουργεί επίσης ως απολυμαντικό για να αποτρέψει τα επιβλαβή βακτήρια από το δρόμο τους μέσα στο έντερο. Τα χαμηλά επίπεδα μπορεί να καταλήξουν στο να προκαλέσουν SIBO.

2. Αντιόξινα

Τα αντιόξινα μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την καούρα, αλλά επίσης αποδυναμώνουν την ικανότητα του οργανισμού σας να χωνέψει τα τρόφιμα. Η σταθερή ή μακροχρόνια χρήση αντιόξινων ή αναστολέων αντλίας πρωτονίων, συμπεριλαμβανομένων των Nexium και Prilosec, μπορούν να προκαλέσουν SIBO.

3. Προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις

Οι προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα, μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης SIBO. Η διαδικασία επούλωσης από τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να οδηγήσει σε μικρούς σχηματισμούς προσκολλήσεων καθώς οι ουλές επουλώνονται, οι οποίοι μπορεί να καταλήξουν να επηρεάζουν τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

4. Αργός χρόνος διέλευσης

Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν SIBO λόγω του χαμηλού χρόνου διέλευσης. Αυτό σημαίνει, ότι το φαγητό κάνει περισσότερο καιρό από το συνηθισμένο για να μετακινηθεί μέσω της οδού GI. Όταν τα τρόφιμα μένουν καθισμένα στο λεπτό έντερο για μεγάλες χρονικές περιόδους, τα βακτήρια είναι σε θέση να τρέφονται προκαλώντας αέρια και φούσκωμα.

5. Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Η δίαιτα παίζει συχνά μεγάλο ρόλο στο φούσκωμα του στομάχου. Εάν καταναλώνετε τακτικά κρέας που έχει υπολείμματα αντιβιοτικών, θα μπορούσε να αυξηθεί η περίσσεια βακτηρίων στο έντερο, προκαλώντας SIBO.

Βότανα που βοηθούν στην απαλλαγή από το φούσκωμα:

1. Φύλλο μέντας

Το φύλλο μέντας βοηθά στην ανακούφιση του φουσκώματος στο στομάχι, χάρη στις φυσικές του μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Απλά φτιάξτε τσάι με φρέσκα φύλλα μέντας και πιείτε το.

2. Κάστανο

Το κάστανο περιέχει ένα φυσικό αντιβακτηρίδιο, γνωστό ως σαπωνίνη, το οποίο βοηθά στη μείωση παραγωγής αερίων. Για να το χρησιμοποιήσετε για το φούσκωμα, αναζητήστε το σε μορφή συμπληρώματος. Η ακατέργαστη μορφή του, περιέχει μια δηλητηριώδη ένωση.

3. Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι γνωστό για την ικανότητά του να απαλύνει το στομάχι. Έχει την ικανότητα να ηρεμεί την εντερική δραστηριότητα, αφού απομακρύνει τα αέρια από την πεπτική οδό. Κάνετε τσάι τζίντζερ, χρησιμοποιώντας φρέσκια ρίζα τζίντζερ και λίγο λεμόνι για να μειώσετε τα συμπτώματα φουσκώματος.

4. Σκόρδο

Το σκόρδο βοηθά στην τόνωση της πέψης, η οποία βοηθά το σώμα να αποβάλει τα αέρια και να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα. Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκο σκόρδο, σκεφτείτε να το συνδυάσετε με λίγο φρέσκο ??μαϊντανό για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας!

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς να κάνετε μια DIY συνταγή με τζίντζερ και λεμόνι στο σπίτι:

Credit: DavidWolfe

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας