Να Τι Σημαίνει το Χρώμα των Ούρων για την Υγεία Σας

Όλοι έχουμε να διηγηθούμε ιστορίες με περίεργο χρώμα ούρων. Αν και κάποιες από αυτές τις ιστορίες μπορεί να είναι διασκεδαστικές, τα ζητήματα υγείας που συσχετίζονται με τα χρώματα των ούρων σίγουρα δεν είναι. Μπορεί να είναι ένδειξη κάποιας σοβαρής ασθένειας. 

Το χρώμα των ούρων είναι μια προφανής ένδειξη αν ενυδατώνεστε επαρκώς ή όχι, αλλά και πόσο καλά λειτουργούν κάποια όργανα. Τα νεφρά, το συκώτι, η ουροδόχος κύστη, η ουρήθρα, και ο προστάτης μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των ούρων. Επίσης, ουρολογικές λοιμώξεις κάνουν το ίδιο.

Τα ούρα μπορούν να ποικίλουν χρωματικά. Συνήθως κυμαίνονται από ένα βαθύ κεχριμπαρί ή μελί χρώμα με ένα ανοιχτό χρώμα του άχυρου, με πολλές χρυσές διακυμάνσεις ενδιάμεσα.

1. Χωρίς χρώμα. Διάφανα.

Πίνετε μεγάλη ποσότητα νερού. Ίσως πρέπει να το ελαττώσετε.

2. Ανοιχτό χρώμα του άχυρου

Είστε φυσιολογικοί, υγιείς και καλά ενυδατωμένοι.

3. Διάφανο κίτρινο

Είστε φυσιολογικοί.

4. Σκούρο κίτρινο

Φυσιολογικοί. Αλλά πρέπει να πιείτε λίγο νερό σύντομα.

5. Κεχριμπαρί ή μελί χρώμα

Το σώμα σας δεν λαμβάνει αρκετό νερό. Πιείτε νερό τώρα.

6. Σκούρο καφέ

Μπορεί να έχετε ηπατική ασθένεια ή σοβαρή αφυδάτωση. Πιείτε νερό και δείτε τον γιατρό σας αν επιμένει.

7. Ροζ προς κοκκινωπό 

Έχετε φάει πρόσφατα παντζάρια, μύρτιλα ή ραβέντι; Αν όχι, τότε μπορεί να υπάρχει αίμα στα ούρα σας. Μπορεί να μη σημαίνει τίποτα ή μπορεί να είναι σημάδι νεφρικής ασθένειας, όγκοι, ουρολοίμωξη, προβλήματα του προστάτη ή κάτι άλλο. Μπορεί να είναι δηλητηρίαση από υδράργυρο. Επικοινωνήστε άμεσα με το γιατρό σας.

8. Πορτοκαλί

Μπορεί να μη πίνετε αρκετό νερό ή ίσως έχετε ηπατικό πρόβλημα ή της χοληδόχου κύστης. Ή μπορεί να είναι βαφή τροφίμων. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

9. Μπλε ή πράσινο

Αυτό είναι διαφορετικό. Υπάρχει μια σπάνια γενετική ασθένεια που μπορεί να μετατρέψει τα ούρα σε μπλε ή πράσινα. Επίσης, ορισμένα βακτήρια μπορούν να μολύνουν την ουροδόχο κύστη. Αλλά πιθανόν να είναι βαφή τροφίμων σε κάτι που φάγατε ή από φαρμακευτική αγωγή. Δεν θα πεθάνετε από αυτό, αλλά συμβουλευτείτε το γιατρό σας, αν επιμείνει.

10. Μοβ

Δεν υπάρχει τέτοιο χρώμα ούρων.

11. Ούρα που αφρίζουν 

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αν γίνεται περιστασιακά. Αλλά μπορεί να είναι ένδειξη υπερβολικής πρωτεΐνης στη διατροφή σας ή πρόβλημα στα νεφρά. Συμβουλευτείτε ένα γιατρό αν οι αφροί συμβαίνουν συνέχεια.

Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες με τους φίλους σας.

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας