Μήπως σας πονάνε συνέχεια τα πόδια; Δείτε ΤΙ φταίει και ΠΩΣ να το αντιμετωπίσετε!

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε τα πόδια μας. Ο πόνος στα πόδια, μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή με έναν επώδυνο και ενοχλητικό τρόπο.

Είτε ο πόνος στα πόδια σας εντοπίζεται στις φτέρνες, είτε στα δάχτυλα των ποδιών, θα πρέπει να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε την αιτία του πόνου και να τον αντιμετωπίσετε αμέσως. Παρακάτω, περιγράφονται δέκα διαφορετικά είδη πόνου στα πόδια και η καλύτερη θεραπεία για το καθένα.

1) Πελματιαία Απονευρωσίτιδα. Υπάρχει μια ζώνη από σκληρό ιστό που συνδέει τη φτέρνα σας με τα δάχτυλα των ποδιών σας, και μερικές φορές μπορεί να γίνει φλεγμονή. Αυτό εκδηλώνεται ως πόνος στην αψίδα του ποδιού ή της φτέρνας σας. Η καλύτερη θεραπεία είναι να ξεκουράσετε το πόδι σας και να φορέσετε παπούτσια με προστατευτική σόλα και καλά υποστηρικτική καμάρα, σύμφωνα με το WebMD. Η πρόληψη συνιστά επίσης να κάνετε μασάζ και να τεντώνετε τα πόδια σας. Αυτό, βοηθά τη ροή του αίματος και επιμηκύνει τους πελματικούς μυς.

2) Πλατυποδία. Αυτή είναι μια κατάσταση στην οποία τα πόδια σας δεν κάνουν αρκετό τόξο. Ονομάζεται επίσης και πεσμένες καμάρες. Είναι αρκετά κοινή και μπορεί να προκληθεί από τον τρόπο ζωής σας, αν και συχνά είναι κληρονομική και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να την αλλάξετε. Ωστόσο, μπορείτε να υποστηρίξετε τα πόδια σας για να ελαχιστοποιήσετε την ταλαιπωρία. Τα ορθωτικά, είναι ένθετα που τοποθετούνται στα παπούτσια σας για να υποστηρίξουν τις καμάρες σας και μπορείτε να τα αγοράσετε από το φαρμακείο. Εάν έχετε ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα, μπορείτε να επισκεφτείτε έναν ποδίατρο.

3) Άκανθα πτέρνας. Είναι εξογκώματα του οστού στο κάτω μέρος της φτέρνας σας. Μπορείτε να το πάθετε λόγω κακώς τοποθετημένων παπουτσιών, ανώμαλη στάση ή δραστηριότητες όπως το τρέξιμο. Είναι σχετικά συχνό και δεν προκαλεί πόνο σε όλους. Όταν προκαλεί πόνο, είναι χρήσιμο να έχετε ένα μαξιλάρι πέλματος στο εσωτερικό του παπουτσιού σας και να φοράτε παπούτσια που έχουν πέλματα απορρόφησης κραδασμών. Αν ο πόνος επιμένει, μπορείτε να συζητήσετε με το γιατρό σας χειρουργικές επιλογές.

4) Κάλοι. Οι κάλοι είναι τα χοντρά κομμάτια δέρματος που αναπτύσσονται στα σημεία του ποδιού σας που τρίβονται πιο συχνά με τα παπούτσια σας. Ακόμα κι αν είναι ο τρόπος που το σώμα σας προστατεύει τα πόδια σας από την τριβή, μπορεί τελικά να προκαλέσει πόνο. Η πρόληψη συνιστά την εμβάπτιση των ποδιών σας σε ζεστό νερό και ενυδάτωση. Όταν τα πόδια σας είναι ωραία και μαλακά, μπορείτε να αφαιρέσετε απαλά τους κάλους με μια ελαφρόπετρα. Αν υπάρχει εντονότερο πρόβλημα, απευθυνθείτε σε ειδικό.

5) Μεταταρσαλγία. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά οδυνηρός μώλωπας, που συνήθως προκαλείται από τραυματισμό ή περπάτημα πάνω σε σκληρό αντικείμενο. Συχνά, αισθάνεστε σαν να έχετε μια πέτρα στο παπούτσι σας! Όπως και κάθε μώλωπας, θα φύγει από μόνος του, αλλά μέχρι τότε συνιστάται να ξεκουράζετε το πόδι σας και να βάζετε πάγο την περιοχή.

6) Διάστρεμμα. Υπάρχουν πολλοί τύποι και οι περισσότεροι δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Μπορούν να συμβούν στις αρθρώσεις ή τα σημεία που συνδέουν τα πολλά οστά στα πόδια σας. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν τους μύες ή τους τένοντες σας, οι οποίοι συνδέουν μυς με οστά. Στην ουσία, εμφανίζονται όταν βάζετε υπερβολική δύναμη σε ένα μυ. Η καλύτερη θεραπεία είναι ανάπαυση, πάγος, συμπίεση και ανύψωση.

7) Αρθρίτιδα. Αυτή είναι μια μορφή αρθρίτιδας που μπορεί να προκαλέσει πόνο στα δάχτυλα των ποδιών, ειδικά στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού. Κρύσταλλοι συγκεντρώνονται στις αρθρώσεις των ποδιών, γεγονός που προκαλεί έντονο πόνο και οίδημα. Θα πρέπει να τοποθετήσετε πάγο στην περιοχή για να μειώσετε τη φλεγμονή, αλλά θα πρέπει επίσης να δείτε τον γιατρό σας.

8) Αχίλλεια τενοντίτιδα. Ο Αχίλλειος τένοντας, συνδέεται με τη φτέρνα σας στο πίσω μέρος του ποδιού σας και μπορεί να πάθει φλεγμονή από την υπερβολική χρήση. Αυτό ονομάζεται τενοντίτιδα και είναι ιδιαίτερα συχνή στα άτομα που φορούν ψηλά τακούνια τακτικά. Η ανάπαυση είναι απαραίτητη στην περίπτωση της τενοντίτιδας.

9) Κότσι. Είναι μια οσφυϊκή διόγκωση στην πλευρά του ποδιού σας, δίπλα στη βάση του μεγάλου δάχτυλου σας. Συνήθως, οφείλεται στην κακή ευθυγράμμιση της πρώτης άρθρωσης των δακτύλων και επιδεινώνεται από τα παπούτσια και την ηλικία. Δοκιμάστε πιο άνετα παπούτσια ή να τοποθετήστε ένθετα παπουτσιών που προστατεύουν το πόδι σας. Μερικές φορές, το πρόβλημα πρέπει να διορθώνεται με χειρουργική επέμβαση.

10) Ονυχοκρύπτωσις. Αυτό συμβαίνει όταν το δέρμα μεγαλώνει πάνω από την πλευρά του νυχιού. Μπορεί να συμβεί από τη μία ή και από τις δύο πλευρές, είναι εξαιρετικά επώδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις. Μουλιάστε το πόδι σε ζεστό νερό τέσσερις φορές την ημέρα και σφίξτε ένα κομμάτι γάζας ανάμεσα στο νύχι και το υγρό δέρμα για να τα ξεχωρίσετε και να οδηγείσετε στην φυσιολογική ανάπτυξη των νυχιών. Υπάρχουν χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να σταθεροποιήσουν μόνιμα τα νύχια.

Credit: Remedydaily

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας