Λυγίστε ΤΩΡΑ τον Καρπό σας. Αν βλέπετε ένα ΤΕΤΟΙΟ εξόγκωμα, τρέξτε ΑΜΕΣΩΣ στον γιατρό!

Όταν εμφανίζονται εξογκώματα ή πρηξίματα, στις παλάμες τους καρπούς ή τα δάχτυλά μας, τείνουμε να το αποδίδουμε σε τραύματα, τσιμπήματα εντόμων ή φουσκάλες που προκαλούνται από την εργασία. Ωστόσο, τέτοια συμπτώματα μπορεί να αποτελούν ένδειξη μεγαλύτερων προβλημάτων υγείας.

Παρακάτω, εξηγείται ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτό το θέμα με τη μέγιστη σοβαρότητα!

Η ιατρική επιστήμη, αποκαλεί αυτό το φούσκωμα κυστικό γάγγλιο του καρπού. Πρόκειται για ένα καλοήθη σχηματισμό που παίρνει τη μορφή κάψουλας ή κύστης. Λίγοι γνωρίζουν ότι αυτό, δεν είναι απλώς ένα αισθητικό ελάττωμα: μπορούν να αποτελέσουν πραγματική απειλή για την ευημερία σας.

Που μπορούν να εμφανιστούν

Τις περισσότερες φορές, η κύστη εμφανίζεται στον καρπό και μπορεί να την αισθάνεται κανείς είτε τεταμένη, είτε μαλακή στην αφή. Αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στα ακόλουθα σημεία:

  • στην επιφάνεια της παλάμης – στο κέντρο ή πιο κοντά στον αντίχειρα.
  • στην εσωτερική επιφάνεια των δακτύλων – στην περιοχή της φάλαγγας ή της άρθρωσης.

Λόγοι που εμφανίζεται

Οι λόγοι για την εμφάνιση της κύστης, δεν είναι πάντα εύκολο να προσδιοριστούν. Υπάρχουν όμως πολλοί πρωταρχικοί παράγοντες που είναι γνωστοί στη σύγχρονη ιατρική:

  • εγγενή αδυναμία της οστεο-αρθρικής δομής.
  • ένας πρόσφατος τραυματισμός, διάστρεμμα ή κακή θεραπεία του οστού.
  • εκφυλιστικές ασθένειες των αρθρώσεων και φλεγμονή των μαλακών ιστών του καρπού.
  • παρατεταμένες επαναλαμβανόμενες κινήσεις του καρπού (ένας κοινός παράγοντας μεταξύ των μουσικών, των ραπτών και εκείνων που εργάζονται πολύ στον υπολογιστή).

Συμπτώματα

Συνήθως, η κύστη φαίνεται να σχηματίζεται χωρίς προφανή λόγο. Ο ρυθμός ανάπτυξης της κύστης ποικίλλει. Μερικές φορές μπορεί να παραμείνει αμετάβλητη για αρκετά χρόνια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, αυξάνεται δραματικά σε μέγεθος μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Η εμφάνιση της κύστης συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • δυσκολία κίνησης κατά την κάμψη των δακτύλων ή των καρπών.
  • το δέρμα στην κύστη γίνεται κόκκινο και αρχίζει να ξεφλουδίζει.
  • αμβλύς πόνος λόγω ερεθισμού των γύρω ιστών.
  • αυξημένη ή μειωμένη ευαισθησία του δέρματος, που προκαλείται από το γεγονός ότι η αναπτυσσόμενη κύστη ασκεί πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και τις απολήξεις των νεύρων.

Διάγνωση

Παρόλο που δεν υπάρχει κίνδυνος η κύστη να μετατραπεί σε κακοήθη όγκο, δεν πρέπει να αναβάλλετε η επίσκεψη στο γιατρό. Συνήθως, η διάγνωση του υγρού δεν παρουσιάζει δυσκολίες λόγω της αποκαλυπτικής φύσης των συμπτωμάτων. Σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε χειρουργό ή ποδίατρο, για να προσδιορίσετε την αιτία της νόσου και να λάβετε μέτρα για την αποτελεσματική της θεραπεία.

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας