Κοιμάστε Kαλά αλλά Νιώθετε συνεχώς Κουρασμένοι; Και όμως προκαλείται από ΑΥΤΗ την συσκευή που Έχουμε ΟΛΟΙ στην Κουζίνα μας!

Πλέον έχει γίνει μία απαραίτητη συσκευή σε πολλές κουζίνες και είναι ιδανική για την γρήγορη προετοιμασία ενός γεύματος. Γνωρίζετε όμως τις συνέπειες της χρήσης του φούρνου μικροκυμάτων; Εκτός από το να ζεσταίνει τα γεύματά σας, το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται μπορεί να επηρεάσει το φαγητό αλλά και την υγεία σας.

Δείτε παρακάτω 5 ασθένειες που μπορεί να προκληθούν από αυτή την χρήσιμη αλλά επικίνδυνη συσκευή του νοικοκυριού.

1. Χρόνια κούραση

Μπορεί να νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι. Τι το προκαλεί; Τα κύματα από τον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να μειώνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και έτσι να μειώνεται το οξυγόνο στο αίμα. Η έλλειψη οξυγόνου θα οδηγήσει στην χρόνια κούραση.

2. Αϋπνία

Εάν είστε κοντά στον φούρνο μικροκυμάτων ενώ δουλεύει, το σώμα μπορεί να παράγει λιγότερη από την ‘ορμόνη του ύπνου’ μελατονίνη. Εάν δεν υπάρχει αρκετή από αυτή την ορμόνη, τότε είναι πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα στον ύπνο ή ακόμα και αϋπνία.

3. Φλεγμονώδεις ασθένειες

Είναι γνωστό πως ο φούρνος μικροκυμάτων μειώνει την θρεπτική αξία των τροφίμων. Συγκεκριμένα, το μαγνητικό πεδίο καταστρέφει τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στις τροφές. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο αριθμό τοξινών στο σώμα. Μακροχρόνια, θα αυξηθούν οι φλεγμονές στο σώμα και δεν θα υπάρχουν αντιοξειδωτικά για να κρατήσουν χαμηλά τα επίπεδα των τοξινών.

4. Έλλειψη βιταμινών

Δυστυχώς, οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία πέφτουν επίσης θύματα των μαγνητικών πεδίων όταν το φαγητό ζεσταίνεται. Ακόμα και αν τρώτε υγιεινά, εάν το φαγητό έχει εκτεθεί στην ακτινοβολία του φούρνου μικροκυμάτων, δεν θα έχει πολλά από τα θρεπτικά του συστατικά. Αυτό θα προκαλέσει έλλειψη βιταμινών η οποία μπορεί να έχει ακόμα χειρότερες συνέπειες στην υγεία.

5. Καρκίνος

Όλα μαζί, η έλλειψη βιταμινών, οι φλεγμονές και οι διαταραχές ύπνου δεν θα σας κάνουν καλό. Και αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο όταν χρησιμοποιείται πλαστικά δοχεία που απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες. Μακροχρόνια είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί ακόμα και καρκίνος.

Παρόλο που οι φούρνοι μικροκυμάτων κάνουν τις ζωές μας πιο εύκολες, οι επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να μην αξίζουν τον χρόνο που γλιτώνουμε. Καλύτερο θα ήταν να ετοιμάζαμε αλλιώς τα γεύματά μας, για να αποφεύγουμε αυτούς τους κινδύνους. Ακούστε μας και δεν θα το μετανιώσετε.

Credit: healthhacks.be

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας