Η γυναίκα που παραλίγο να “πεθάνει” από σοβαρή πάθηση του εντέρου και έγινε Bodybuilder !

Μία Γυναίκα που παραλίγο να πεθάνει από σοβαρή πάθηση του εντέρου προετοιμάζεται για την πρώτη της επίδειξη bodybuilding και ποζάρει περήφανα
με τον σάκο κολοστομίας της.

Η γυναίκα αυτή παραλίγο να πεθάνει από μια κατάσταση εξασθένισης του εντέρου, παρόλες τα δυσκολίες έχει καταφέρει όμως να γίνει μία εξαιρετική bodybuilder.

Η Zoey Wright, από το Penryn στο Cornwall της Αγγλίας, υπέστη χρόνιας κόπωσης, ακραία απώλεια βάρους και επαναλαμβανόμενη διάρροια για δύο χρόνια λόγω της πάθησης της: ελκώδη κολίτιδα. Τον Νοέμβριο του 2014 η 22-χρονη πήρε την σημαντική απόφαση να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ειλεοστομίας.

Τώρα, 10 μήνες από την επέμβαση,. Η Zoey – Που πλέον χρησιμοποιεί σάκο κολοστομίας – προπονείται για την πρώτη επίδειξη bodybuilding που θα πάρει μέρος. Παρόλο που μερικά από τα συμπτώματα παραμένουν, νιώθει λέει καλύτερα από ποτέ.

Το 2012 η πρώην σπουδάστρια σχολής αθλητικής αποκατάστασης, παρατήρησε ότι έχανε δραματικά βάρος. Σε μόλις 4 εβδομάδες πήγε από 63 κιλά στα 50!
Η Γιατρός είπε στην Zoey ότι το σώμα της κυριολεκτικά κατέρρεε καθώς τα λευκά αιμοσφαίρια είχαν αρχίσει να επιτίθενται στα υγιή σημεία του τοιχώματος του εντέρου της δημιουργώντας έλκη.
Είπε η Zoey: ξεκίνησα να κλαίω..να κλαίω πολύ! Δεν μπορούσα σχεδόν να περπατήσω και αρκετές φορές δεν μπορούσα ούτε να φύγω από το κρεβάτι μου για να πλύνω τα χέρια μου επειδή ήμουν τόσο αδύναμη.
H Zoey έκανε συχνά εισαγωγή στο νοσοκομείο και δοκίμαζε αρκετές θεραπείες σε μία προσπάθεια να θεραπεύσει την πάθηση της η οποία ονομάζεται ελκώδης κολίτιδας (Ulcerative Colitis).

Πέρασε αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο από φόβο μήπως το έντερο της υποστεί διάτρηση και προκαλέσει θανατηφόρο τοξικό σοκ. Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ειλεοστομίας, στην οποία μέρος ή ολόκληρο το παχέως εντέρου αφαιρείται και το άκρο του λεπτού εντέρου έλκεται προς το εξωτερικό της κοιλίας, σχηματίζοντας ένα στόμιο.
Ωστόσο, μετά τη λήψη απόφασης να θεραπεύσει μόνη της το σώμα της, η Zoey απέφευγε την φαρμακευτική αγωγή και ξεκίνησε το bodybuilding.

Η υγεία της καλυτέρεψε αρκετά έτσι ώστε να ξεφύγει από την προτεινόμενη χειρουργική επέμβαση. Παρόλα αυτά κάθε φορά που εκείνη γινόταν δυνατή τόσο η ελκώδης κολίτιδα της ρουφούσε ένα μεγάλο μέρος της δύναμης της. «Μου θύμιζε κάθε φορά ότι βρίσκεται εκεί, να μου προκαλεί πόνο και να με κάνει να επισκέπτομαι συχνά τα νοσοκομεία, να παίρνω αμέτρητες φαρμακευτικές αγωγές.’ Είπε. ‘Με έριχνε και ψυχολογικά αλλά και σωματικά’.


Οπότε τον Νοέμβριο του 2014 αποφάσισε να κάνει την επέμβαση που οι γιατροί της είχαν προτείνει το 2012.
Ένα χρόνο μετά, η Zoey ετοιμάζεται για την πρώτη της επίδειξη bodybuilding. Δεν ντρέπεται για την κατάσταση της και ποζάρει χωρίς κομπλεξ με τον σάκο κολοστομίας της.
Ποστάρει στο intagram, γράφει στο site colitisdiva.wordpress.com και βοηθάει αρκετούς ανθρώπους να ξεπεράσουν ψυχολογικά την πάθηση τους. Είπε ‘Κάθε φορά που έπεφτα ψυχολογικά, έμαθα στον εαυτό μου να το μετατρέπει όλο αυτό σε κίνητρο. Ναι η ασθένεια αυτή που πήρε το έντερο μου και άλλαξε την ζωή μου σωματικά αλλά γιατί πρέπει να το αφήσω να με αλλάξει και ψυχολογικά?’
Πρόσθεσε: To Bodybuilding ανέκαθεν ήταν ο δικός μου μηχανισμός αντιμετώπισης και εξακολουθεί να είναι κάθε μέρα. Έχω τον έλεγχο και θα το φτάσω μέχρι τα άκρα.


[via]

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»