Γυρίζουν οι Τρίχες σας προς τα Μέσα; Δείτε τι ΠΡΕΠΕΙ να Κάνετε!

Οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα δεν είναι σοβαρή πάθηση, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικές και ντροπιαστικές. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε περιοχές του δέρματος που ξυρίζεστε συχνά και υπάρχουν τρίχες με κοφτερή μύτη και μπορούν να μπουν στο δέρμα.

Εάν δεν είστε προσεκτικοί με τις τρίχες αυτές, μπορεί εύκολα να προκληθεί μόλυνση. Είναι σίγουρα πολύ ενοχλητικές, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

1. Προετοιμασία για το ξύρισμα.

Ξεκινήστε ρίχνοντας λίγο ατμό στην προβληματική περιοχή. Ένα μπάνιο θα ήταν πολύ καλό, αλλά και μια ζεστή πετσέτα στην περιοχή θα κάνει αρκετή δουλειά. Αφού πλύνετε την περιοχή, βάλτε λίγη ενυδατική κρέμα ή κρέμα ξυρίσματος.

2. Διαλέξτε το σωστό ξυραφάκι.

Χρησιμοποιήστε κοφτερό ξυραφάκι και όταν νιώσετε ότι χαλάει, αντικαταστήστε το αμέσως.

3. Χρησιμοποιήστε τη σωστή τεχνική.

Να ξεπλένετε καλά τις λεπίδες μετά από κάθε κόψιμο. Μην πιέζετε το ξυραφάκι πολύ και μην τεντώνετε πολύ το δέρμα σας. Μπορεί να μην ξυριστείτε καλά, αλλά το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί.Τελειώστε το ξύρισμα με νερό και τη χρήση ενυδατικής κρέμας.

4. Χρησιμοποιήστε αλοιφές κατά της ακμής.

Θα βοηθήσει να μειωθεί η φλεγμονή και το πρήξιμο.

5. Μην τα ακουμπάτε!

Μην πειράζετε αυτές τις τρίχες. Τα δάχτυλά μας είναι γεμάτα μικροοργανισμούς και είναι πολύ εύκολο να προκαλέσετε μόλυνση.

6. Να κάνετε τακτικά απολέπιση.

Έτσι θα φύγει το νεκρό δέρμα και η βρωμιά και οι τρίχες θα μαλακώσουν. Αν έχετε ήδη πρόβλημα προσπαθήστε να κάνετε πολύ μαλακή απολέπιση για να βοηθήσετε στο πρόβλημα.

7. Αφαιρέστε τις τρίχες με τσιμπιδάκι.

Σε περίπτωση που η τρίχα είναι ορατή και μπορείτε, είναι καλό να αφαιρείτε την τρίχα με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι. Πρέπει προσεκτικά να καθαρίσετε την περιοχή για να αποφύγετε την μόλυνση.

8. Απλά σταματήστε να ξυρίζεστε ή να κάνετε αποτρίχωση.

Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο, απλά αφήστε τις τρίχες σας να μεγαλώσουν και απολαύστε τη νέα σας εμφάνιση.

Credit: diply.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας