Φορούσε πάντα κλειστά παπούτσια γιατί ντρεπόταν για τους μύκητες στα πόδια της. Τώρα όμως βάζει και πάλι τα σανδάλια της!

Αν έχετε πάθει ποτέ μυκητίαση στα νύχια, ξέρετε πόσο άσχημη μπορεί να είναι η κατάσταση. Όχι μόνο αισθητικά. Μπορεί να κάνει τα νύχια πιο σκληρά και κατά συνέπεια να πονάνε. Για να το πούμε απερίφραστα, είναι κάτι που δεν θέλετε να σας τύχει στο επόμενο ραντεβού σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξεφορτωθείτε αυτή την πάθηση μόνοι σας. Αν αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι να εμφανίσετε μύκητα στα νύχια, δοκιμάστε μια από τις παρακάτω θεραπείες:

1. Ποδόλουτρο με ξίδι μηλίτη

Υπάρχει πραγματικά κάτι που δεν μπορεί να κάνει το ξίδι μηλίτη; Όχι μόνο είναι ιδανικό για το δέρμα και την διατροφή, αλλά έχει και φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες.

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε του μύκητες είναι να αναμίξετε ένα μέρος ξίδι μηλίτη με δύο μέρη ζεστό νερό. Φροντίστε να κόψετε τα νύχια σας καλά πριν τα μουλιάσετε για 20 λεπτά στο μίγμα.

Αν ακολουθήσετε αυτή την τεχνική, θα δείτε διαφορά μέσα σε 12 εβδομάδες. Μπορεί να σας φαίνεται πολύς καιρός, αλλά είναι καλύτερο από το να περιμένετε 18 μήνες μέχρι να φύγει ο μύκητας από μόνος του!

2. Έλαιο τεϊόδεντρου

Όπως και το ξύδι μηλίτη, το έλαιο τεϊόδεντρου έχει θαυματουργές ιδιότητες. Οι ειδικοί προτείνουν να ρίξετε μερικές σταγόνες ελαίου κατευθείαν στο σημείο που εμφανίστηκε ο μύκητας. Αν το επαναλάβετε 3 φορές τη μέρα για 6 μήνες, τότε θα διαπιστώσετε ότι τα νύχια σας θα βγαίνουν δυνατά και καθαρά.

Συμβουλή ειδικού: Παρ’όλο που το έλαιο τεϊόδεντρου είναι πολύ αποτελεσματικό, είναι και καυστικό, γι’αυτο καλύψτε τα μάτια, την μύτη και το στόμα σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Εννοείται ότι οι γιατροί ξέρουν τι είναι καλύτερο, γι’αυτό να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας πριν δοκιμάσετε κάτι μόνοι σας.
Δείτε στο βίντεο έναν αποτελεσματικό τρόπο περιποίησης των νυχιών για όμορφα χέρια και πόδια:

Credit: tiphero.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας