Δραματική πρoειδoπoίση γιατρού: «Μην ουρείτε όταν κάνετε μπάνιο, θα πάθετε αuτό το πρόβλημα»

Η γιατρός Alicia Jeffrey-Thomas εξήγησε στο TikTok με ένα βίντεο γιατί η ούρηση κάτω από το ντουζ μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σας να θεωρεί ότι θα πρέπει να ουρήσετε κάθε φορά που βρίσκεστε σε τρεχούμενο νερό ότι θα πρέπει να ουρείτε κάθε φορά που θα βρίσκεται δίπλα.

Ούρα: Το πρόβλημα που μπορεί να σας δημιουργήσει

Όπως εξηγεί η γιατρός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρές… διαρροές όταν δεν τις περιμένεις και μπορεί να συμβεί όταν βρίσκεστε στο ψυγείο που βγάζει νερό στη δουλειά σας ή ακόμη και όταν περνάει δίπλα από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων.

Η Δρ. Jeffrey-Thomas αναφέρθηκε στο πείραμα με τον «σκύλο του Πάβλοφ»: «Χτυπά το κουδούνι κάθε φορά που βγάζει φαγητό για το σκυλί, έτσι τελικά ο σκύλος αρχίζει να συνδέει το κουδούνι και αρχίζει να λοξοδρομεί. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει φαγητό εκεί».

@dr.teresa.irwin

I said what I said!  Unless you’re struggling with total bladder emptying you need to hear this #bladdertips #pft #obgyn

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Έτσι, λοιπόν, η γιατρός λέει: «Αν ουρήσετε στο ντους ή ανοίξετε τη βρύση ή ανοίξετε το ντους και κάθεστε στην τουαλέτα για να κάνετε την ανάγκη σας ενώ τρέχει το νερό, δημιουργείτε μια συσχέτιση στον εγκέφαλο μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και της ανάγκης να ουρήσετε».

Μάλιστα η Δρ. Jeffery-Thomas, η οποία εργάζεται στην Greater Boston Urology, έβγαλε μια κύστη σε ένα κομμάτι χαρτί για να εξηγήσει.

Είχε τρεις γραμμές για να δείξει «τρία επίπεδα αίσθησης πλήρωσης».

Όταν η κύστη έχει λίγα ούρα μέσα, στο χαμηλότερο επίπεδο, «σας λέει ότι υπάρχουν μερικά ούρα στην κύστη».

@thepelvicdancefloor

Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner

♬ Similar Sensation (Instrumental) – BLVKSHP

Το δεύτερο, μεσαίο επίπεδο, σας λέει να «κάνετε ένα σχέδιο για να πάτε στην τουαλέτα».

Και το τρίτο επίπεδο, το «κουμπί πανικού», αντιπροσωπεύει το πότε η κύστη σας είναι γεμάτη και λέει στον εγκέφαλό σας να χρησιμοποιήσει επειγόντως την τουαλέτα.

Related posts

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας

Που μπορεί να οφείλεται το αίμα στο άσπρο του ματιού – Oι τρόποι αντιμετώπισης