Δείτε Τι συμβαίνει στο Σώμα, εάν Πιέζετε ΑΥΤΟ το σημείο του Ποδιού για δύο λεπτά κάθε Μέρα!

Υπάρχει μία συνεχής τάση αναζήτησης φυσικών μεθόδων και εναλλακτικών ιατρικών που μπορούν να θεραπεύσουν πολλές διαφορετικές παθήσεις και διαταραχές. Οι φαρμακευτικές θεραπείες είναι συνήθως ακριβές και έχουν άσχημες παρενέργειες, γι’αυτό και πολλοί στρέφονται προς την ομοιοπαθητική, βελονισμό και άλλες εναλλακτικές θεραπείες.

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες είναι η πιεσοθεραπεία, η οποία προέρχεται από την αρχαία Κίνα. Συνοπτικά, περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε διάφορα σημεία του σώματος και κάνει θαύματα για την ανακούφιση των πόνων, της έντασης και του συσσωρευμένου στρες στο σώμα μας.

Η πιεσοθεραπεία λειτουργεί ενεργοποιώντας χιλιάδες νεύρα στα χέρια και τα πόδια μας, αυξάνοντας έτσι την ροή του αίματος. Το πόδι του μέσου ανθρώπου έχει 15.000 νεύρα και όλα αλληλοσυνδέονται και σχηματίζουν ένα δίκτυο που φτάνει σε διαφορετικές περιοχές του σώματος, όπως τα κύρια όργανα και οι αδένες.

Πολλοί έχουν ανακαλύψει ότι χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές πιεσοθεραπείας στο σπίτι, μπορούν να ανακουφίσουν πόνους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τα σημεία του ποδιού που σχετίζονται με την περιοχή που έχετε θέμα και να κάνετε μασάζ!

Ένα τέτοιο σημείο ονομάζεται Tai Chong ή LV3 και είναι γνωστό ότι ενισχύει αποτελεσματικά την υγεία του σώματος. Για να το εντοπίσετε, πηγαίνετε στο κενό ανάμεσα στο μεγάλο και το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού σας, πάτε δυο δάχτυλα πιο κάτω και θα νιώσετε μια ελαφριά πίεση – αυτό είναι το σημείο!

Αν νιώσετε να υπάρχει κόκαλο, συνεχίστε να ψάχνετε, γιατί η περιοχή πρέπει να είναι μαλακή. Πιέστε προς τα κάτω για 2 λεπτά αρκετές φορές τη μέρα και θα ανακουφίσετε τα εξής:

1. Άγχος και στρες: Σύμφωνα με μελέτες, το σημείο αυτό βοηθά να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες της κατάθλιψης και του άγχους, μειώνοντας γενικά τα επίπεδα στρες και την αϋπνία.

2. Πέψη: Ναυτία, εμετός, ανάστατο στομάχι, hangover και καούρες – όλα αυτά μπορούν να μειωθούν ή να βελτιωθούν με μασάζ στο σημείο LV3. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα έχετε πιει πολύ!

3. Παυσίπονο: Το σημείο LV3 βοηθά στην ανακούφιση πόνων στην κοιλιά, την πλάτη, πόνων περιόδου, πονοκεφάλων και αφού συνδέεται με τον μεσημβρινό του ήπατος και την μέση, είναι αποτελεσματικό και για πόνους σε άλλα σημεία του σώματος.

4. Καταπολέμηση του Πάρκινσον: Σύμφωνα με μία αναφορά του Northwest Parkinson’s Foundation, “Το σημείο LV3 της πιεσοθεραπείας χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την θεραπεία τρέμουλων που σχετίζονται με την ασθένεια Πάρκινσον.” Φυσικά, περιλαμβάνει περισσότερο βελονισμό παρά πιεσοθεραπεία, αλλά παρ’όλα αυτά δείχνει πως το σημείο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την βελτίωση της υγείας.

Δοκιμάστε αυτήν την τεχνική απόψε κιόλας και βελτιώστε την υγεία σας!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας