Δείτε ΤΙ Συμβαίνει στο Σώμα μας όταν Κρατάμε τα Ούρα μας.

Το να πηγαίνουμε στην τουαλέτα είναι κάτι που κάνουμε όλοι μας κάθε μέρα της ζωής μας. Είναι κάτι φυσιολογικό, υγιές και μας ανακουφίζει. Από μικροί ακούμε πως είναι καλύτερο να πηγαίνουμε στην τουαλέτα αμέσως όταν το σώμα μας το ζητήσει και να μην κρατιόμαστε.

Έχουν δίκιο, αλλά σπάνια ακούμε τον λόγο. Γενικά είναι κακό για το σώμα όταν κρατιόμαστε για πολύ ώρα και το κάνουμε συχνά. Το ουροποιητικό σύστημα είναι αρκετά πολύπλοκο. Όταν κρατιόμαστε, αξιοποιούμε μία λειτουργία του. Ωστόσο, αν το κάνουμε συχνά, αυτό θα προκαλέσει προβλήματα μεγαλώνοντας.

Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι η κατακράτηση ούρων ή το να μην μπορούμε να αδειάζουμε τελείως την ουροδόχο κύστη μας. Όταν κρατιόμαστε συχνά, οι μυς της ουροδόχου κύστης γίνονται αδύναμοι και αυτό οδηγεί στην κατακράτηση.

Επίσης όταν κρατιόμαστε μπορούμε να πάθουμε μόλυνση, γιατί τα ούρα είναι ένα τέλειο μέρος για τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

Σε πολύ ακραίο στάδιο, εάν κρατηθείτε ακόμα περισσότερο και η κύστη σας είναι ήδη τραυματισμένη, μπορεί ακόμα και να εκραγεί. Αυτό είναι πολύ σπάνιο, αλλά υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά στην ιστορία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κατάληξη ήταν ο θάνατος. Είναι ένας τραγικός τρόπος να πεθάνει κανείς και αποφεύγεται εύκολα πηγαίνοντας στην τουαλέτα όταν μας το ζητάει το σώμα μας.

Τώρα ξέρετε γιατί δεν πρέπει να κρατιέστε και τι μπορεί να συμβεί σαν αποτέλεσμα. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας