Διάσημος Γιατρός αποκαλύπτει ΠΟΙΑ είναι τα είδη των κρεατοελιών, ΓΙΑΤΙ βγαίνουν και ΠΩΣ να τις καταπολεμήσουμε!

Αυτοί οι μικροί, έντονοι όγκοι που είναι γνωστοί ως κρεατοελιές δεν είναι και πολύ ευχάριστοι στην όψη. Το χειρότερο είναι όταν πιάνονται στα ρούχα ή τα κοσμήματα. Παρ’όλο που οι κρεατοελιές είναι άκακες και καλοήθεις, μερικές φορές μεγαλώνουν και ερεθίζονται.

Μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα και κάποιοι έχουν πολλές ελιές στο δέρμα τους. Αυτό μερικές φορές προκαλεί ανησυχίες για την υγεία.

Το πιο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει κανείς τα διάφορα είδη κρεατοελιάς. Τι ακριβώς είναι; Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία; Γιατί είναι πολλές μαζί; Ο Dr. Ahmet Altiner, δερματολόγος, μας μιλά για τις κρεατοελιές και πότε πρέπει να ανησυχούμε ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Συνήθως εμφανίζουμε κρεατοελιές στον λαιμό ή τις μασχάλες και έχουν το ίδιο χρώμα με το δέρμα. Τα σκούρα σημάδια στο πρόσωπο μπορεί να είναι κονδυλώματα, σμηγματορροϊκή κεράτωση, ή δερματοπάθεια Papulosa nigra. Μπορεί να μοιάζουν με καρκινικούς όγκους, αλλά είναι καλοήθη.

Οι κρεατοελιές είναι συνήθως πιο λεπτές στην βάση, ενώ το πάνω μέρος είναι πιο φαρδύ. Είναι σαρκώδεις και μπορεί να εμφανιστούν μόνες τους ή πολλές μαζί. Τις συναντάμε συνήθως σε μεσήλικες, αλλά μπορεί να εμφανιστούν στον οποιοδήποτε – ακόμα και στα παιδιά!

Θεωρείται ότι υπεύθυνη για την εμφάνιση τους είναι η τριβή δέρματος ή κοσμημάτων και κολάρων πουκάμισων με το δέρμα. Υπεύθυνα για την εμφάνιση τους είναι επίσης και τα γονίδια, η παχυσαρκία ή ο διαβήτης και εμφανίζονται συχνά σε πτυχώσεις του δέρματος.

Πέρα από τον λαιμό και τις μασχάλες, άλλα σημεία όπου μπορεί να εμφανιστούν κρεατοελιές είναι τα βλέφαρα και η ευαίσθητη περιοχή. Η αφαίρεση τους θεωρείται αισθητική επέμβαση, γι’αυτό συνήθως η ασφάλεια δεν καλύπτει το κόστος. Θα πρέπει να πληρώσετε τον γιατρό από την τσέπη σας για να τις αφαιρέσετε.

Ακούστε στο βίντεο αυτά που λέει ο Dr. Altiner για τις κρεατοελιές, το μελάνωμα και άλλες συνηθισμένες παθήσεις που συχνά δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε. Καλό είναι να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για να σας πει τι είδους όγκο έχετε και αν η αφαίρεση του είναι δυνατή.

Αν έχετε κάποια κρεατοελιά που σας προκαλεί ενόχληση, υπάρχουν αρκετές θεραπείες διαθέσιμες για αφαίρεση από γιατρό, όπως κόψιμο, πάγωμα ή κάψιμο, αλλά σε κάθε περίπτωση το σημείο καυτηριάζεται για να αποτραπεί τυχόν αιμορραγία και μόλυνση.

Υπάρχουν και μέθοδοι αφαίρεσης που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας, πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Η ασφαλέστερη λύση είναι μια επίσκεψη στον δερματολόγο σας.

Credit: tiphero.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας