Δεν χρειάζονται ακριβές ιατρικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς και την φλεβίτιδα. Απλά δοκιμάστε ΑΥΤΑ τα κόλπα!

Οι φλέβες αράχνης, οι οποίες συχνά αναφέρονται και ως κιρσώδεις φλέβες, είναι συνήθως τόσο οδυνηρές όσο και αντιαισθητικές. Για πολλούς ανθρώπους, βλέποντας αυτές τις λεπτές φλέβες να εμφανίζονται καθώς γερνούν, μοιάζει με εφιάλτης που γίνεται πραγματικότητα. Μερικοί θα προσπαθήσουν να τις αποφύγουν με κάθε κόστος, συχνά επενδύοντας σε ακριβά φάρμακα ή επώδυνες θεραπείες.

Υπάρχουν όμως και απλά, DIY διορθωτικά μέτρα για τις φλέβες αράχνης που μπορείτε να εφαρμόσετε και μόνοι σας στο σπίτι! Και δεν απαιτούνται ενέσεις.

Τι είναι οι φλέβες αράχνης;

Οι φλέβες αράχνης είναι λεπτές, στριφογυριστές φλέβες που είναι εύκολα ορατές στο δέρμα και έχουν συνήθως κόκκινο, μοβ ή μπλε χρώμα. Οι φλέβες εμφανίζονται σε συστάδες που εκτείνονται πιο συχνά στα πόδια και το πρόσωπό σας.

Οι κιρσώδεις φλέβες, αν και παρόμοιες με τις φλέβες αράχνης, είναι πιο έντονα αιμοφόρα αγγεία. Αυτές συχνά δεν έχουν χρώμα και είναι πιο τρυφερές στην αφή από τις μικρότερες, πιο επίπεδες φλέβες αράχνης.

Ανεξάρτητα από το συγκριτικό τους μέγεθος, οι φλέβες αράχνης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε μερικούς. Εάν δεν έχουν ελεγχθεί, οι φλέβες αράχνης μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν έλκη. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο. Σε γενικές γραμμές, οι φλέβες αράχνης δεν έχουν αρνητικές επιδράσεις για την υγεία.

Αλλά από αισθητικής άποψης, αυτές οι φλέβες μπορούν να γίνουν σίγουρα ενοχλητικές.

Γιατί έχουμε φλέβες αράχνης;

Ενώ σχεδόν όλοι τείνουν να αναπτύξουν αυτές τις φλέβες σε ένα σημείο, είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, για προφανείς λόγους. Ωστόσο, το χρώμα του δέρματος δεν υποδεικνύει αν θα αναπτύξετε ή όχι φλέβες αράχνης.

Εάν οι φλέβες αράχνης υπάρχουν στα άτομα της οικογένειάς σας, είναι πιο πιθανό να τις αναπτύξετε γενετικά. Το να είναι κανείς υπέρβαρος, είναι ένας κοινός λόγος για να εμφανιστούν οι φλέβες αράχνης. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας είναι υπό μεγαλύτερη πίεση και αγωνίζεται για να κυκλοφορήσει το αίμα. Οι άνθρωποι που παραμένουν όρθιοι για μεγάλες χρονικές περιόδους (π.χ. κατά την εργασία) έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν.

Ομοίως, όσοι υποφέρουν από θρόμβους αίματος ή παίρνουν αντισυλληπτικό χάπι μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές ανάπτυξης φλεβών εξαιτίας της χειρότερης κυκλοφορίας και των ορμονικών αλλαγών. Οι ορμονικές διακυμάνσεις δεν μπορούν μόνο να προκαλέσουν φλεβίτιδα, αλλά μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των υπαρχουσών φλεβών. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό κατά την εφηβεία, την εμμηνόπαυση ή την εγκυμοσύνη.

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τις φλέβες αράχνης;

Υπάρχουν τέσσερις απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε την μελλοντική εμφάνιση των φλεβών αράχνης ή να μειώσετε αυτές που έχετε ήδη!

1. Μηλόξυδο

Αυτό το θαυμάσιο ελιξίριο μπορεί να κάνει τόσα πολλά θαυμάσια πράγματα για την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εμφάνισης των φλεβών – σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση αυτής της θεραπείας καθημερινά μπορεί ακόμη και να βοηθήσει τις φλέβες να εξαφανιστούν όλες μαζί. Το μηλόξυδο ενισχύει την παροχή αίματος στο σώμα σας, γεγονός που με τη σειρά του ενισχύει τη δύναμη στα στρώματα του δέρματός σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τις φλέβες να πέσουν στα στρώματα, αντί να είναι στο πάνω στρώμα του δέρματος και να τις βλέπουν όλοι.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο ξύδι και ένα καθαρό πανί. Βουτήξτε το πανί στο ξύδι και τοποθετήστε το οπουδήποτε έχετε ενοχλητικές φλέβες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να αραιώσετε το ξύδι.

Αφήστε το πανί στο δέρμα σας για περίπου 30 λεπτά και κάντε αυτό δύο φορές την ημέρα. Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για να αρχίσετε να βλέπετε κάποια οφέλη, αλλά εάν το κάνετε μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας, θα δείτε πιο εμφανή αποτελέσματα.

2. Kάστανο

Τα αντιοξειδωτικά, οι σαπωνίνες και οι τανίνες στα κάστανα, συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι βοηθούν στη μείωση των κνησμών και των διογκωμένων φλεβών λόγω της μείωσης της φλεγμονής και της βελτίωσης της ροής του αίματος. Τα κάστανα ενισχύουν επίσης τις φλέβες σας και βελτιώνουν την ελαστικότητά τους, έτσι ώστε να μην τις αισθάνεστε τόσο οδυνηρές όταν μετακινείστε.

Ανακατέψτε μερικές κουταλιές κάστανα με λίγο witch hazel και εφαρμόστε το μίγμα στις φλέβες σας μία φορά την ημέρα. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα!

3. Witch Hazel

Αυτό το ισχυρό θεραπευτικό εργαλείο, βοηθά στην καταπολέμηση των φλεβών ενισχύοντας τα αιμοφόρα αγγεία σας και την ευελιξία τους. Αν και δεν κάνει πολλά για το δέρμα, μπορεί να απαλύνει τον πόνο που προκαλούν οι φλέβες σας.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα συστατικά όπως σπόρους καστανιάς, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

4. Τζίντζερ

Αυτή η πικάντικη ρίζα, είναι υπέροχη φυσική λύση για την καταπολέμηση των φλεβών. Όταν οι φλέβες τραυματιστούν, το ίνες συσσωρεύεται γύρω από την περιοχή, κάνοντας τις φλέβες να φαίνονται πολύ χειρότερα από ό, τι είναι πραγματικά. Για να διαλύσετε αυτή την πρωτεΐνη, θα πρέπει να ενσωματώσετε το τζίντζερ στη ζωή σας. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι η κυκλοφορία του αίματός σας βελτιώνεται.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια κρέμα με το τζίντζερ για να την εφαρμόσετε τοπικά, ή μπορείτε να το φάτε! Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο τζίντζερ σε μια σαλάτα ή απολαύστε ένα φλιτζάνι τσάι με τζίντζερ πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ.

Ενώ όλες αυτές οι θεραπείες είναι φτηνές, φυσικές και αποτελεσματικές, το να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τις φλέβες αράχνης. Ξεκινήστε να:

  • Χάνετε βάρος ξεκινώντας μια υγιεινή διατροφή και μια ρουτίνα άσκησης
  • Φοράτε κάλτσες συμπίεσης, για να βοηθήσετε την κυκλοφορία
  • Κόψετε το ποτό και το κάπνισμα
  • Εφαρμόζετε ένα εβδομαδιαίο μασάζ
  • Σταματήστε να φοράτε τακούνια και να σταυρώνετε τα πόδια σας
  • Φροντίζετε το δέρμα σας φορώντας πάντοτε αντηλιακό

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας