ΑΥΤΟ Συμβαίνει στο Σώμα εάν Τρώτε 3 Χουρμάδες τη Μέρα!

Συχνά υποτιμούμε τους χουρμάδες ή τους βλέπουμε μόνο σαν γλυκά. Αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να τρώμε συχνά αυτό το γλυκό φρούτο. Διαβάστε μερικούς από αυτούς:

1. Ελευθερώνει τις αρτηρίες: Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο βοηθά την καρδιά αλλά ταυτόχρονα μειώνει και την αθηροσκλήρωση. Αυτή η αγγειακή νόσος συμβαίνει λόγω του ασβεστίου που αποθηκεύεται στα τοιχώματα των αγγείων. Όχι μόνο κάνει τις αρτηρίες πιο στενές, αλλά ενέχει και τον κίνδυνο να βουλώσουν.

Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, καρδιακού και άλλων ασθενειών. Τρώγοντας 3 χουρμάδες τη μέρα θα βοηθήσετε τα αγγεία σας να παραμείνουν καθαρά.

2. Στηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι χουρμάδες βοηθάνε στην πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος. Σε αυτή την πάθηση, το συκώτι δεν μπορεί να διαχειριστεί τις τοξίνες και παράγει υπερβολικό κολλαγόνο. Οι χουρμάδες στηρίζουν την καθημερινή λειτουργία του συκωτιού.

3. Για υγιή καρδιά: Οι χουρμάδες είναι τέλειοι για την καρδιά. Αυτό το φρούτο περιέχει πολύ κάλιο κι έτσι βοηθά στην καταπολέμηση καρδιαγγειακών νόσων. Ταυτόχρονα μειώνει την κακή χοληστερίνη, η οποία αποτελεί κίνδυνο για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια.

4. Κάνουν καλό στα μάτια: Οι χουρμάδες περιέχουν πολλή βιταμίνη Α. Αυτή η βιταμίνη βοηθά τον κερατοειδή χιτώνα να αναγεννηθεί και προστατεύει τα μάτια. Επίσης, περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, οι οποίες επιτρέπουν στα μάτια να φιλτράρουν καλύτερα τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

5. Χαρίζουν περισσότερη ενέργεια: Μαζί με τα καρύδια ή αμύγδαλα, οι χουρμάδες είναι ιδανικοί σαν απογευματινό σνακ. Η ζάχαρη που περιέχουν δίνει ενέργεια που διαρκεί περισσότερο μέσω του λίπους των καρυδιών και μας κάνει να νιώθουμε γεμάτοι. Ταυτόχρονα, η εγκεφαλική λειτουργία ενεργοποιείται, έτσι το σώμα εκμεταλλεύεται καλύτερα τις βιταμίνες.

6. Βοηθούν στην πέψη: Πολλοί γνωρίζουν αυτήν την ιδιότητα των χουρμάδων. Οι χουρμάδες λειτουργούν κατά της δυσκοιλιότητας, των στομαχόπονων και άλλων ενοχλήσεων. Είναι επίσης τέλεια και για την πρόληψη του καρκίνου του εντέρου. Όλα αυτά συμβαίνουν χάρη στις ίνες και τα αμινοξέα που περιέχουν. Βοηθούν και στην καλύτερη πρόσληψη θρεπτικών στοιχειών από το σώμα.

7. Ανακουφίζουν από πόνους: Απίστευτο, κι όμως αληθινό. Το μαγνήσιο που περιέχουν βοηθά στην ανακούφιση πόνων και του πρηξίματος. Οι χουρμάδες έχουν επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες και μειώνουν τις λοιμώξεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι τέλεια συμπληρώματα στις ιατρικές μεθόδους.

Credit: hefty.co

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας