ΑΥΤΑ είναι τα Συμπτώματα της Σκωληκοειδίτιδας που ΟΛΟΙ θα πρέπει να μπορούν να Αναγνωρίσουν!

Πολλοί από μας έχουν βιώσει προβλήματα στο πεπτικό τους στο παρελθόν – ειδικά μετά από υπερβολική κατανάλωση γλυκών και τηγανιτών. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που δεν φεύγουν έτσι εύκολα. Όπως η σκωληκοειδίτιδα για παράδειγμα. 

Είναι μία επίπονη και πολύ επικίνδυνη μόλυνση που δεν γίνεται να θεραπευτεί έτσι απλά αλλά χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. Εάν όμως αναγνωρίσετε νωρίς τα σημάδια, τότε είναι πιθανόν να γλυτώσετε την επέμβαση. Έτσι, φτιάξαμε για σας έναν οδηγό για να σας βοηθήσουμε να τα αναγνωρίσετε πιο νωρίς.

Πού εντοπίζεται ο πόνος;

Η σκωληκοειδίτιδα είναι σχετικά μοναδική γιατί ο πόνος είναι τοπικός. Συχνά, οι ασθενείς νιώθουν έναν κοφτερό πόνο σαν ‘μαχαιριά’ γύρω από τον αφαλό, ο οποίος τελικά μετακινείται στην περιοχή κάτω δεξιά της κοιλιάς. λίγο πάνω από την λεκάνη.

Παρόλο που αυτά είναι τα κλασσικά συμπτώματα, είναι σημαντικό να πούμε πως μερικοί ασθενείς νιώθουν πόνο και σε διαφορετικά σημεία.

Τι δείχνει το θερμόμετρο;

Επειδή πρόκειται για μόλυνση, είναι συχνό ο ασθενής να ανεβάσει θερμοκρασία. Μετρώντας την θερμοκρασία σας, θα μπορέσετε να αποφασίσετε πιο εύκολα αν αυτός ο πόνος που νιώθετε είναι αρκετός για να πάτε σε έναν γιατρό.

Έχετε άλλα συμπτώματα;

Πολλές φορές, η σκωληκοειδίτιδα έχει και συμπτώματα όπως της γρίπης, τα οποία φεύγουν εύκολα μετά από φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, εάν έχετε διάρροια, εμετό, ναυτία, αέρια, επίπονη ούρηση και δυσκοιλιότητα μαζί με πυρετό και πόνο στο στομάχι, τότε πιθανώς κάτι να μην πηγαίνει καλά.

Αποφεύγετε τον γιατρό σας;

Εάν η ιδέα του χειρουργείου σας τρομάζει, τότε δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως η σκωληκοειδίτιδα είναι ένα όργανο που δεν έχει τόσο σημαντική χρήση στο σώμα μας. Έτσι, η αφαίρεσή της δεν χρειάζεται άλλες επεμβάσεις ή φάρμακα και οι ασθενείς αναρρώνουν γρήγορα.

Εάν όμως δεν θέλετε να φτάσετε σ’αυτό το σημείο, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε νωρίτερα σε έναν γιατρό. Εάν προλάβετε την μόλυνση, τότε πιθανώς να την γλυτώσετε μόνο με αντιβιοτικά. Ποιος να το περίμενε πως κάτι τόσο ασήμαντο στην ανθρώπινη φυσιολογία θα μπορούσε να αποτελέσει τόσο σοβαρό κίνδυνο;!

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Credit: tiphero.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας