Ασκώντας Πίεση σε αυτά τα 5 σημεία του Σώματος θα Χαλαρώσετε και θα αποβάλετε το Άγχος!

Η πιεσοθεραπεία (acupressure) είναι μια πρακτική που αναπτύχθηκε πριν από 5.000 χρόνια. Προέρχεται από την Ασία και από τότε που δημιουργήθηκε βελτιώνεται συνεχώς. Είναι εύκολο να τη μάθετε και αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία που πολλοί χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους.

Αυτή η θεραπεία έχει αποδειχτεί ότι καταπραΰνει τον πόνο και την ένταση, μειώνει τα επίπεδα άγχους, θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Χρησιμοποιείται ακόμα και πιο γενικά για να θεραπεύσει συναισθηματικούς πόνους αλλά και για να βελτιώσει τη $εξουαλική επιθυμία.

Αν και χρησιμοποιεί τα ίδια σημεία με τον βελονισμό, η πιεσοθεραπεία διαφέρει στο ότι χρησιμοποιεί την δύναμη των δαχτύλων για να ασκήσει πίεση.

Πριν το δοκιμάσετε μόνοι σας, καλό θα ήταν να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να τεντωθείτε ελαφρά για να μπορέσετε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε.

Για να ασκήσετε πίεση χρησιμοποιήστε τον αντίχειρα, τα δάχτυλα, τις ενώσεις των δαχτύλων, τις παλάμες ή τα πλαϊνά των χεριών σας. Η πίεση πρέπει να είναι γερή και σταθερή. Αυξήστε σιγά σιγά την πίεση μετά από τρία λεπτά. Θα πρέπει να είναι τόσο έντονη που να πονάτε πολύ λίγο στο σημείο που ασκείτε πίεση.

Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στον πόνο και την απόλαυση στα 5 παρακάτω σημεία για να αντιμετωπίσετε το άγχος:

Σημείο 1: Αυτό το σημείο βοηθά όταν θέλετε να καταπολεμήσετε τη ναυτία. Για να βρείτε το σημείο, μετρήστε 3 δάχτυλα ξεκινώντας από τον καρπό σας.

Το σημείο βρίσκεται στη μέση του πήχη σας εκεί που φτάνει το τρίτο δάχτυλο. Πιέστε απαλά κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τον αντίχειρα σας για 2-3 λεπτά.

Σημείο 2: Αυτό το σημείο ανακουφίζει από το στρες και την ένταση. Βρίσκεται στο σημείο ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα.

Με τον δείκτη και τον αντίχειρα του άλλου χεριού τσιμπήστε τη μεμβράνη και ασκείστε πίεση για 2-3 λεπτά παίρνοντας παράλληλα βαθιές ανάσες έτσι ώστε να γεμίσετε το διάφραγμα.

Σημείο 3: Αυτό το σημείο βοηθά στη ροή της ενέργειας στο σώμα σας. Βρίσκεται ανάμεσα στον ώμο και τη βάση του λαιμού, περίπου στη μέση. Η πίεση σ’αυτό το σημείο θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το άγχος.

Σημείο 4: Βρίσκεται δύο δάχτυλα πάνω από τη μασχάλη. Η πίεση σ’ αυτό το σημείο βοηθά όταν έχουμε αυξημένη ροή αίματος και στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων μας. Πιέστε για 2-3 λεπτά.

Σημείο 5: Αυτά τα σημεία βρίσκονται ένα δάχτυλο κάτω από τη βάση του κρανίου και ένα εκατοστό περίπου αριστερά και δεξιά της σπονδυλικής στήλης. Ο καλύτερος τρόπος για να ασκήσετε πίεση σε αυτά τα σημεία είναι να βάλετε τα χέρια σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού και να κάνετε μασάζ χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες.

Ενεργοποιήστε τα σημεία αυτά για 3 λεπτά παίρνοντας βαθιές ανάσες με κλειστά τα μάτια. Βοηθάνε στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, του πιασίματος και της κούρασης.

Credit: expandedconsciousness.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας