“Αποφάσισα να Κοιμάμαι φορώντας τις Κάλτσες μου κάθε Βράδυ. Δεν περίμενα με Τίποτα ΑΥΤΟ που Συνέβη στο σώμα μου!”

Φοράτε κάλτσες στον ύπνο; Εάν δεν το κάνετε και έχετε πρόβλημα με τον ύπνο σας, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε.

Ναι, φορώντας κάλτσες στον ύπνο, αποδεικνύεται, ότι μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα.

Υπάρχει και επίσημη έρευνα για να το αποδείξει, καθώς το Εργαστήριο Ύπνου στην Ελβετία διενήργησε μια μελέτη για να διαπιστώσει εάν υπήρχε σχέση μεταξύ των θερμοκρασιών των χεριών και των ποδιών και της δυνατότητας των ανθρώπων να κοιμηθούν.

Το εργαστήριο Ύπνου μελέτησε μια ομάδα από υγιείς άνδρες, παρατηρώντας την επίδραση των θερμών άκρων στον ύπνο τους. Η θερμότητα στα άκρα τους μεταδίδονταν και στο υπόλοιπο σώμα τους μέσω αγγειοδιαστολής, δηλαδή τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται όταν θερμαίνονται.

Αυτή η αγγειοδιαστολή στα χέρια και στα πόδια επιτρέπει πραγματικά τη θερμοκρασία του σώματος να πέφτει πιο γρήγορα όταν τα πόδια και τα χέρια ζεσταθούν, βοηθώντας τους ανθρώπους να κοιμηθούν πιο γρήγορα.

Η πίεση του αίματος πέφτει επίσης, δίνοντας εντολή στον εγκέφαλο να χαλαρώσει και στο σώμα, για να προετοιμαστεί για ύπνο.

Αν δεν σας αρέσει το αίσθημα από τις κάλτσες στα πόδια σας όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι, υπάρχουν τρόποι για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να περιορίσετε τα πόδια σας.

Το Αμερικάνικο Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου προτείνει να τοποθετήσετε ένα θερμαινόμενο μαξιλάρι ή μια θερμοφόρα μεταξύ των ποδιών σας ή να συσσωρεύσετε επιπλέον κουβέρτες στην κάτω άκρη του κρεβατιού σας. Επίσης, προσπαθήστε να προθερμάνετε τα πόδια σας με παντόφλες πριν φτάσετε στο κρεβάτι ή να κάνετε ένα ζεστό ντους. Επιπλέον, η ηλεκτρική κουβέρτα είναι μια καλή ιδέα.

Μερικοί άνθρωποι είχαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το θέμα στο Facebook . Ένα άτομο σχολίασε: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ με κάλτσες! Τα πόδια μου κρέμονται έξω από την κουβέρτα γιατί ζεσταίνομαι πολύ ακόμα και τον χειμώνα!!»

Ένας άλλος άνθρωπος σημείωσε: «Φοράω κάλτσες πριν κοιμηθώ. Αλλά όταν ξυπνήσω, δεν είναι εκεί.»

Ένα άτομο που ακολουθεί αυτή τη μέθοδο για χρόνια, γράφει: «Τα πόδια μου είναι συνεχώς κρύα και δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν φορώ κάλτσες για να τα ζεστάνω. Χαίρομαι που οι γιατροί συμφωνούν μαζί μου!»

Ένας άλλος γράφει: «Από την ανάγνωση των σχολίων, όλοι μισούν να κοιμούνται με τις κάλτσες. Εγώ το αντίθετο !!!! Φοράω κάλτσες όλο το χρόνο!»

Σαφώς, οι κάλτσες κατά την ώρα του ύπνου είναι προσωπική επιλογή του καθενός, ακόμα κι αν η επιστήμη λέει ότι βοηθούν στο να κοιμάστε γρηγορότερα!

Credit: Awm

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας