Άλλαξε ζωή, μεταμορφώθηκε: Γιατρός κατάφερε να χάσει 57 κιλά κάνοντας διαλειμματική νηστεία

Η διαλειμματική νηστεία κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές καθώς αν καταφέρει ένας άνθρωπος να την ταιριάζει στην καθημερινότητα του, τότε θα δει σίγουρα τεράστια οφέλη στην υγεία του και φυσικά απώλεια βάρους και λίπους από το σώμα του.

Η ιστορία του γιατρού

Ενας γιατρός ο οποίος ζει στην Μασαχουσέτη, ο Dr Kevin Gendreau, κατάφερε να χάσει 57 κιλά και να πει αντίο στον παλιό του εαυτό.

Η δίαιτα την οποία υιοθέτησε αυτός ο άνδρας κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στον διατροφικό κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Η περιοδική ή διαλειμματική νηστεία χωρίζει το καθημερινό 24ωρο σε δύο φάσεις, την φάση κατανάλωσης και την φάση της νηστείας. 

H λογική για το πρωτόκολλο 16:8 είναι αρκετά απλή. Νηστεύεις για μια περίοδο 16 ωρών και τρως τις ημερήσιες θερμίδες σου σε ένα παράθυρο 8 ωρών. Για παράδειγμα, μπορεί να νηστεύεις από τις 8 το βράδυ έως τις 12 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Στις 16 ώρες αφαγίας μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα νερό, ροφήματα και καφέδες (χωρίς ζάχαρη/γάλα). Έπειτα, υπάρχει ένα περιθώριο 8 ωρών όπου μπορεί να γίνει κατανάλωση φαγητού. Και στις 8 αυτές ώρες μπορείς να φας ό,τι θέλεις! Χωρίς κανένα περιορισμό!

Δείτε παρακάτω την εκπληκτική μεταμόρφωση αυτού του άνδρα:

Η εξομολόγηση του γιατρού

«Έμεινα απλά κατάπληκτος από τα αποτελέσματα. Έχασα βάρος αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι τα επίπεδα της ενέργειας» δηλώνει ενθουσιασμένος ο Dr Kevin Gendreau.

Ενθουσιασμένος με τα κιλά που έχασε και την ενέργεια την οποία αισθάνεται, αναφέρει: «Έχω περισσότερη ενέργεια στα 40 από όση είχα στα 26»!

Ο γιατρός άφησε πίσω του τις παλιές μεθόδους δίαιτας=οι οποίες ήθελαν το πρωινό ως το κύριο γεύμα της ημέρας και πολλά συχνά και μικρά γεύματα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού

Ο βασικός κανόνας της δίαιτας

Συνεπώς, για εκείνους που επιθυμούν να ακολοθήσουν αυτή τη δίαιτα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ένα βασικότατο κανόνα.

Εάν το τελευταίο σου γεύμα την προηγούμενη ημέρα είναι στις 8 το βράδυ, το επόμενο γεύμα σου ιδανικά πρέπει να είναι στις 12 το μεσημέρι (16 ώρες).

Από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ (8 ώρες) μπορείς να καταναλώσεις τα γεύματα σου ανάλογα πως βολεύει καλύτερα στο πρόγραμμα του καθενός.

Τις πρώτες μέρες θα σου κακοφανεί η πολύωρη αφαγία, επειδή θα αισθάνεσαι έντονη πείνα, ωστόσο αν κάνεις υπομονή 2-3 μέρες θα το συνηθίσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενυδατώνεσαι καλά όταν δεν τρως, πίνοντας αρκετό νερό.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας