9 Προβλήματα στα πόδια που προειδοποιούν για σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Αν παρατηρήσετε το 4, τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Η σκληρή δουλειά, η κακή διατροφή ή η αλλαγή πίεσης, μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στα πόδια σας. Ωστόσο, υπάρχουν πιο σοβαρές καταστάσεις και τα πόδια σας μαρτυρούν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικές περιπτώσεις όπου τα πόδια σας, σας στέλνουν μηνύματα και σας προτρέπουν να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Προβλήματα στα νεφρά

Αν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, τα περιττά υγρά αποχωρούν από το σώμα με δυσκολία. Αυτό προκαλεί οίδημα. Αν η περιοχή γύρω από τα μάτια σας είναι πρησμένη ή νιώθετε πόνο που μοιάζει με ηλεκτροσόκ σε κάποιο από τα άκρα σας, μπορεί να είναι σύμπτωμα τέτοιου προβλήματος.

Φλεβική ανεπάρκεια

Κατά τη διάρκεια της φλεβικής ανεπάρκειας, το αίμα μεταφέρεται από τα άκρα στην καρδιά με δυσκολία. Αυτό συμβαίνει όταν οι φλεβικές βαλβίδες είναι αδύναμες ή κατεστραμμένες. Αυτό προκαλεί πρήξιμο. Το πιο έντονο πρήξιμο συμβαίνει στην περιοχή των αστραγάλων και ακολουθείται από χρωματισμό και αίσθηση βαριών ποδιών.

Καρδιακή ανεπάρκεια

Σε αυτή την περίπτωση, ένας ή δύο καρδιακοί θάλαμοι χάνουν την ικανότητά τους να ωθούν το αίμα αποτελεσματικά και γι’ αυτό συσσωρεύεται στα κάτω άκρα. Τα πόδια πρήζονται και ακολουθεί πόνος και τράβηγμα.

Θρόμβωση

Το πρήξιμο σε ένα ή και τα δύο πόδια, μπορεί να είναι σημάδι βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ επικίνδυνο. Αν νιώθετε πως μπορεί να συμβαίνει και σε εσάς, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας.

Προβλήματα στο συκώτι

Μπορεί να εντοπίσετε πρόωρα συμπτώματα προβλημάτων στο ήπαρ, από την κατάσταση των ποδιών σας. Αν το συκώτι σας δεν λειτουργεί φυσιολογικά, τα άκρα σας θα ξεκινήσουν να πρήζονται και αγγειακές αράχνες θα κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας μερικών προβλημάτων στη ροή του αίματος μεταξύ του εντέρου, του σπλήνα, του παγκρέατος και του ήπατος.

Προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα

Τα προβλήματα στα πόδια μπορεί να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε μερικά προβλήματα στο θυρεοειδή. Είναι εύκολο να εντοπίσετε τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού της παραπάνω λίστας.

Αθηροσκλήρωση

Κατά την αθηροσκλήρωση, τα πόδια λαμβάνουν πολύ λίγο αίμα, που τα κάνει χλωμά και προκαλεί πόνο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι ασθενείς παραμελούν τα συμπτώματα. Ωστόσο, αυτή η πάθηση έχει σοβαρές συνέπειες.

Διαβήτης

Αν έχετε διαβήτη, ακόμα και οι μικρότερες πληγές στα πόδια σας μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις. Αυτή η ασθένεια συχνά συνοδεύεται από βλάβη των νεύρων. Οι ασθενείς δε νιώθουν πόνο και δεν παρατηρούν το πώς μια μικρή μελανιά μετατρέπεται σε έλκος.

Εγκυμοσύνη

Φυσικά, η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια. Ωστόσο, μπορείτε να την εντοπίσετε πρόωρα, από τις αλλαγές στα πόδια σας. Αρχίζουν να πρήζονται (όπως και τα χέρια), τα νιώθετε βαριά και μερικές φορές, έχετε μυικούς σπασμούς. Κάποιε φορές, αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται πριν καν αποδειχθεί κλινικά η εγκυμοσύνη.

Credit: Adme | Tilestwra

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας