9 Λόγοι που θα σας Πείσουν να Ξεκινήσετε το Τρέξιμο Σήμερα Κιόλας!

Όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες: “Νους υγιής, εν σώματι υγιεί” και είχαν δίκιο! Βέβαια, το να τρέχετε δεν πρόκειται να σας λύσει όλα σας τα προβλήματα και καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πρέπει ξεκινήσετε τις ετοιμασίες για τον μαραθώνιο.

Αλλά εάν το τρέξιμο γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σας, σίγουρα θα δείτε μεγάλες αλλαγές στο σώμα σας. Είναι ένας ωραίος και δωρεάν τρόπος να βρείτε τη φόρμα σας. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιον εξοπλισμό (καλό θα ήταν να επενδύσετε βέβαια σε αξιοπρεπή αθλητικά παπούτσια) ή να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο.

Δείτε παρακάτω 9 λόγους που θα σας πείσουν να ξεκινήσετε το τρέξιμο:

  • Το τρέξιμο δυναμώνει την καρδιά, αυξάνει τα τριχοειδή αγγεία στο σώμα όπως και τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η καρδιά σας σαν μυς γίνεται δυνατότερη.
  • Η ικανότητα των μυών να χρησιμοποιούν οξυγόνο θα αυξηθεί. Μία δυνατή καρδιά στέλνει περισσότερο αίμα στο σώμα από μια αγύμναστη. Και όταν αυξάνεται η ροή του αίματος, υπάρχει και μεγαλύτερη κατανάλωση σε οξυγόνο, όπως και σε θρεπτικά συστατικά.
  • Είναι ωραίος τρόπος για να απαλλαγείτε από το άγχος. Ιδρώνοντας ο οργανισμός διώχνει όλες τις τοξίνες και τις εντάσεις που μαζεύονται κατά τη διάρκεια της μέρας. Και το τρέξιμο είναι τέλειο για κάτι τέτοιο!
  • Όταν ασκούμαστε, το σώμα απελευθερώνει κάποιες ορμόνες που λέγονται ενδορφίνες. Και για έναν πολύ καλό λόγο: όταν αυξάνονται τα επίπεδα σε ενδορφίνες, νιώθουμε μια αίσθηση ευφορίας και η κατάθλιψη εξαφανίζεται.

  • Αυξάνεται και η πνευματική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Όταν τρέχουμε, πολύ συχνά ο εγκέφαλος βρίσκει από μόνος του λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Είναι χάρη στο οξυγόνο, που βοηθάει το κεντρικό νευρικό σύστημα – συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου – να λειτουργεί πιο αποδοτικά.
  • Το συχνό τρέξιμο βοηθάει το ανοσοποιητικό, αυξάνοντας τα επίπεδα των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Ταυτόχρονα, χαμηλώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, μειώνει την πείνα και βοηθάει το πεπτικό σύστημα. Αυξάνοντας και τον μεταβολισμό, θα οδηγήσει τελικά στο να έρθει το σώμα σας στα φυσιολογικά επίπεδα βάρους.
  • Η ώρα που πάτε για τρέξιμο δεν έχει σημασία. Το πρωί, το τρέξιμο θα σας ηρεμήσει και θα βοηθήσει το σώμα να ξεκινήσει σωστά τη μέρα. Μετά τη δουλειά από την άλλη, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να αποφορτιστείτε, θα μειώσει το αίσθημα της πείνας και θα σας βοηθήσει να πέσετε για ύπνο σαν πουλάκι!
  • Έρευνες δείχνουν πως το τρέξιμο βοηθάει και στην καλή λειτουργία του συκωτιού!
  • Το τακτικό τρέξιμο βοηθάει επίσης και το μυοσκελετικό σύστημα. Είναι ιδιαίτερα καλό για γηραιότερους ανθρώπους και βοηθάει να περιοριστούν ασθένειες των αρθρώσεων ή οστεοαρθρίτιδες.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας