9 Κλασικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε και καταστρέφουν την Επιδερμίδα μας. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

Ο κόσμος έχει την τάση να σχετίζει την καλή εμφάνιση με την ομορφιά: ένα δέρμα με νεανική όψη και ένα όμορφο σώμα. Αλλά εμείς πιστεύουμε ότι έχει σχέση και με την καλή υγεία, την ζωντάνια και τον τρόπο ζωής.

Θέλουμε να νιώθετε πάντα νέοι μέσα και έξω, γι’αυτό και μοιραζόμαστε μαζί σας αυτά τα συχνά λάθη και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε, προκειμένου να ζήσετε μια μεγάλη και ευτυχισμένη ζωή.

1. Δεν κοιμάστε αρκετά

Αν δεν κοιμάστε αρκετά, αυτό φαίνεται στο πρόσωπο σας: ανάμεσα σε άλλα, ο ύπνος ενεργοποιεί την ροή οξυγόνου στο δέρμα. Σύμφωνα με μια έρευνα του British Medical Journal, όσοι κοιμούνται καλά το βράδυ είναι πιο υγιείς και ελκυστικοί.

Μια έρευνα από το Case Western Reserve University υποστηρίζει ότι ο ύπνος έχει σημαντική επίδραση στην λειτουργικότητα το δέρματος και στην γήρανση του. Το ιδανικό είναι 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

2. Έχετε καθιστικό τρόπο ζωής

Δεν λέμε ότι πρέπει να περάσετε όλη την ζωή σας στο γυμναστήριο, αλλά 30 λεπτά ήπιας άσκησης (ακόμα και περπάτημα) τη μέρα, θα σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι όσοι γυμνάζονται συχνά, ζουν 10-13 χρόνια περισσότερο.

3. Έχετε συνεχώς πολύ άγχος

Σύμφωνα με έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αν αφήσετε το άγχος να γίνει μέρος της ζωής σας, σύντομα θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας, θα σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε μεγάλοι. Γι’αυτό χαλαρώστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και λύστε ένα πρόβλημα τη φορά.

4. Κοιμάστε με το μακιγιάζ

Όταν κοιμάστε με το μακιγιάζ, το δέρμα γίνεται ξηρό, προκαλούνται εξανθήματα και πέφτουν οι βλεφαρίδες.
Πρέπει να καθαρίζετε και να ενυδατώνετε το δέρμα σας κάθε βράδυ. Έτσι, θα παραμένει υγιές και η διαδικασία γήρανσης θα καθυστερήσει. Χρησιμοποιήστε προϊόντα κατά της ακτινοβολίας UV.

5. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό μόνο στην παραλία

Αυτό είναι ένα συχνό λάθος που κάνουμε, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό, ακόμα και όταν έχει σύννεφα. Όταν βρίσκεστε έξω, ανεξαρτήτως εποχής, βρίσκεστε εκτεθειμένοι στις ακτίνες UV. Μην ξεχνάτε ότι προκαλούν ρυτίδες και άλλα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

6. Δεν προσέχετε την φροντίδα του προσώπου σας

Ποιο είναι το πιο συχνό σημείο που εμφανίζουμε ρυτίδες; Γύρω από τα μάτια! Γι’αυτό αναζητήστε από τώρα τα κατάλληλα προϊόντα. Θα πρέπει να ενυδατώνουν και να περιέχουν υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες A ή Ε. Διαβάστε την ετικέτα προσεκτικά, συνήθως περιέχει πληροφορίες για το πώς να χρησιμοποιείτε το προϊόν στην περιοχή των ματιών.

7. Καταναλώνετε αναψυκτικά

Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες συμβάλλει σημαντικά στην διαδικασία γήρανσης. Μία μελέτη του Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έδειξε ότι η κατανάλωση αναψυκτικών επιταχύνει την διαδικασία γήρανσης του DNA. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές: νερό, φυσικοί χυμοί, smoothies, κλπ.

8. Αγνοείτε την καλή διατροφή

Βελτιώστε την διατροφή σας και μην ξεχνάτε ότι τα λίπη είναι κακά για το δέρμα. Καλό θα ήταν να προσθέσετε φρούτα και λαχανικά στην διατροφή και μην ξεχνάτε τον σολομό, σαρδέλα, καρύδια, ηλιόσπορους και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Η υγιεινή διατροφή θα σας βοηθήσει να ζήσετε καλύτερα και να επιμηκύνετε την ζωή σας.

9. Κάπνισμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία με πολλούς τρόπους. Πέρα από το ότι βλάπτει το σώμα και τα εσωτερικά όργανα, επηρεάζει και το δέρμα – αλλάζει το χρώμα του, επιταχύνει την διαδικασία γήρανσης, φράζει τους πόρους και μειώνει τα κύτταρα οξυγόνου.

Σύμφωνα με τον David Spiegelhalter, στατιστικολόγο και καθηγητή, το κάπνισμα 2 τσιγάρων τη μέρα μειώνει την ζωή σας κατά 30 λεπτά. Αν κάνετε ένα πακέτο τη μέρα, στερείστε 5 ώρες από την ζωή σας.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας