8 Θαυματουργά Βότανα που θα καταπολεμούν Αποτελεσματικά την Δυσκοιλιότητα και μειώνουν το Φούσκωμα με Φυσικό Τρόπο

Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, τότε δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω τσάγια για καλύτερη πέψη:

1. Κύμινο, κόλιαντρο και μάραθος: Αυτός ο γήινος συνδυασμός μπαχαρικών είναι πολύ ανακουφιστικός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός για το πρήξιμο και την φλεγμονή. Η μπλόγκερ του Wellness Mama λέει ότι αυτή η συνταγή προέρχεται από την αρχαία Αγιουρβέδα και ότι βοήθησε τον άντρα της να αναρρώσει από την εγχείρηση στο έντερο.

2. Μάραθος, μέντα, τζίντζερ και χαμομήλι: Αυτή η συνταγή είναι από το Kitchn και είναι πολύ χρήσιμη για την ανακούφιση του πρηξίματος και των κραμπών στο στομάχι. Είναι αποτελεσματική, γιατί το έντερο ενεργοποιεί την ροή της χολή, η μέντα χαλαρώνει τους μυς του πεπτικού συστήματος, το τζίντζερ ενεργοποιεί την παραγωγή σάλιου και χολής και το χαμομήλι χαλαρώνει τους μυϊκούς σπασμούς.

3. Μέντα, χαμομήλι, γλυκόριζα και φλούδα πορτοκαλιού: Αυτή η συνταγή είναι της Martha Stewart. Χρησιμοποιήστε αποξηραμένα βότανα, φτιάξτε μια μεγάλη ποσότητα και διατηρήστε την μέσα σε ένα κλειστό γυάλινο βάζο. Καταναλώστε το μίγμα όποτε αισθάνεστε το στομάχι σας άνω κάτω.

4. Άνθη χαμομηλιού, αποξηραμένο τζίντζερ: Αυτό το ισχυρό μίγμα συμβάλλει στην απελευθέρωση πεπτικών ενζύμων και αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το Scratchy Mommy συνιστά να αφήσετε το χαμομήλι και το τζίντζερ μέσα στο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το πιείτε.

5. Μάραθος, τζίντζερ και λουίζα: Για καλύτερη χώνεψη, φτιάξτε ένα τσάι από 2 κουταλάκια σπόρων μάραθου, 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και 1 κουταλάκι λουίζα σε μισό λίτρο νερό.

6. Αχλάδι, μήλο, σταφύλι και κανέλα: Το τσάι δεν γίνεται μόνο με βότανα. Γι’αυτό το τσάι, βάλτε μέσα σε 250 ml καυτό νερό 2 μικρές φέτες αχλάδι, 2 μικρές φέτες μήλο, 4-5 ρώγες σταφύλι και μια πρέζα κανέλα. H πηκτίνη του αχλαδιού και του μήλου αποτρέπει την διάρροια και την δυσκοιλιότητα, η κερκετίνη των σταφυλιών συμβάλλει στην πέψη και η κανέλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

7. Ρίζα αλθαίας, μπουμπούκι τριαντάφυλλου και κανέλα: Αυτό το καταπραϋντικό, ζεστό τσάι είναι ό,τι πρέπει για να προλάβετε τους στομαχόπονους. Γεμίστε ένα βάζο μισού λίτρου με 3 μέρη ρίζας αλθαίας, 2 μέρη μπουμπουκίων τριαντάφυλλου και 1 μέρος κανέλα. Ρίξτε μέσα κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα σουρώστε το και καταναλώστε το μετά τα γεύματα σας.

8. Λεμονόχορτο: Αυτό το τσάι προτείνεται για τον στομαχόπονο των παιδιών. Επίσης, βοηθά και τους ενήλικες με την χώνεψη μετά από ένα μεγάλο γεύμα.

Credit: remedydaily.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας