8 Επικίνδυνα Σημάδια στο σώμα σας που προειδοποιούν ότι χρειάζεστε επειγόντως γιατρό

To σώμα μας είναι ένας τέλειος μηχανισμός όπου δουλεύουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Και μερικές φορές μας δίνει σημάδια πως χρειάζεται βοήθεια και αν τα αγνοήσουμε μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.

Σήμερα σκεφτήκαμε να σας πούμε γι’αυτά τα σημάδια που πάντα θα πρέπει να προσέχετε.

8. Αϋπνία, ευερεθιστότητα και κράμπες στα πόδια

Αυτό μπορεί να δείχνει πως έχει έλλειψη καλίου και μαγνησίου. Καλό θα ήταν να τρώτε περισσότερες τομάτες, πορτοκάλια, μπανάνες και σπανάκι.

7. Ξηρό δέρμα

Η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να δείχνει έλλειψη σε βιταμίνη Ε. Έτσι, καλό θα ήταν να τρώτε περισσότερα λαχανικά, λάδι, ξηρούς καρπούς και ψάρια.

6. Υπογλυκαιμία

Εάν ξαφνικά νιώσετε ανάγκη για κάτι γλυκό, τότε πιθανόν να οφείλεται το άγχος και το στρες. Το σώμα σας ζητάει γλυκόζη. Καλό θα ήταν να φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα ή μέλι.

5. Επιθυμία να φάτε πάγο

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως έχετε αναιμία ή έλλειψη σιδήρου. Οι καλύτερες πηγές σιδήρου είναι το μοσχάρι, τα αβγά και τα μαλάκια. Ωστόσο, καλό θα ήταν να πάτε σε γιατρό εάν θέλετε να φάτε πάγο και δεν έχετε αρκετή ενέργεια.

4. Ούλα που ματώνουν 

Ξαφνικό ή συνεχές μάτωμα στα ούλα δείχνει πως πιθανώς έχετε έλλειψη από βιταμίνη C. Καλό θα ήταν να βάλετε περισσότερα φρούτα στην διατροφή σας, τομάτες, πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο.

3. Εύθραυστα νύχια και μαλλιά

Το σώμα σας σας λέει πως δεν έχει αρκετή βιταμίνη B. Να πίνετε περισσότερο γάλα και να τρώτε μανιτάρια.

2. Δακτύλιοι γύρω από τις ίριδες 

Εάν εμφανιστούν σε νεαρά άτομα, αυτό μπορεί να δείχνει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Θα πρέπει να δείτε καλύτερα έναν γιατρό.

1. Ελληνικό πόδι

Αυτό συμβαίνει όταν το δεύτερο δάχτυλο είναι πιο μακρύ από τα άλλα και μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάλων ή δυσφορίας στην βάση του δαχτύλου. Μπορεί επίσης να ευθύνεται το παπούτσι, οπότε καλό θα ήταν να προσέχετε τι παπούτσια φοράτε.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας