8 Επικίνδυνα Σημάδια στο Ανθρώπινο Σώμα που Προειδοποιούν για πολύ Σοβαρές Ασθένειες και δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

Τα προβλήματα υγείας επηρεάζουν πάντοτε την εμφάνισή μας. Και το δέρμα μας συνήθως τα αντανακλά καλύτερα. Γι ‘αυτό δεν πρέπει να αγνοήσετε τέτοια σημάδια.

Συγκεντρώσαμε τα πιο κοινά προβλήματα δέρματος που εμφανίζονται λόγω δυσλειτουργιών στον οργανισμό.

1. Σκούρες κηλίδες στο δέρμα

Οι σκουρόχρωμες κηλίδες που εμφανίζονται ξαφνικά στο δέρμα και τη βλεννογόνο μεμβράνη της στοματικής κοιλότητας μπορεί να είναι ένδειξη επινεφριδιακής ανεπάρκειας ή της νόσου του Addison.

Άτομα με αυτήν την ασθένεια αισθάνονται μυϊκή αδυναμία, χάνουν την όρεξη τους, έχουν μείωση της αρτηριακής πίεσης και σημαντική μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Όλα αυτά μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή του ασθενούς. Ως εκ τούτου, στα πρώτα συμπτώματα είναι καλύτερα να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν γιατρό.

2. Σημεία με αποχρωματισμό

Η ασθένεια, κατά το οποίο εμφανίζονται πολύ ανοιχτόχρωμες περιοχές σε σχέση με το φυσιολογικό φυσιολογικό χρώμα του δέρματος, ονομάζεται λεύκη. Αναπτύσσεται όταν τα κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα καταστρέφονται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό οδηγεί στο γεγονός το δέρμα να γίνεται λευκό, αφού τα κύτταρα δεν παράγουν πλέον χρωστική.

Η λεύκη μπορεί επίσης να εμφανιστεί λόγω ανεπάρκειας των επινεφριδίων. Επομένως, είναι καλύτερο να κλείσετε ραντεβού με έναν ενδοκρινολόγο και έναν δερματολόγο.

3. Εξανθήματα στο δέρμα

Οποιαδήποτε απροσδόκητα εξανθήματα στο δέρμα υποδηλώνουν ότι κάτι συμβαίνει με το σώμα. Μπορεί να είναι εκδήλωση αλλεργίας σε συγκεκριμένα τρόφιμα, χημικά, φάρμακα ή μολυσματικές ασθένειες όπως η ανεμοβλογιά.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, δεδομένου ότι μια αλλεργία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, όπως το σύνδρομο Lyell ή το σύνδρομο Stevens-Johnson. Η ανεμοβλογιά, ειδικά σε ενήλικες, μπορεί επίσης να προκαλέσει επιπλοκές.

4. Οίδημα

Αν παρατηρείτε ότι εμφανίζετε οίδημα σε καθημερινή βάση, τότε καλύτερα να απευθυνθείτε σε ενδοκρινολόγο. Μπορεί να εμφανίζεται εξαιτίας του υποθυρεοειδισμού.

Αυτή είναι μια κατάσταση που συμβαίνει όταν υπάρχει έλλειψη ορμονών που παράγονται από τον θυρεοειδή αδένα. Οι ασθενείς πάσχουν από ξηροδερμία, πρήξιμο στο πρόσωπο και σοβαρή διόγκωση των άκρων. Επίσης, πέφτουν τα μαλλιά τους, σπάνε τα νύχια και παίρνουν υπερβολικό βάρος. Αν εμφανίζετε αυτά τα συμπτώματα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

5. Ένας μεγάλος αριθμός νέων ελιών

Οι ελιές εμφανίζονται στο ανθρώπινο σώμα για πολλούς λόγους. Αλλά ο βασικός λόγος εμφάνισής τους είναι η κληρονομικότητα. Αν οι γονείς σας είχαν μεγάλα σημάδια από ελιές, το πιο πιθανό είναι να έχετε και εσείς ή τα παιδιά σας. Άλλες αιτίες εμφάνισης είναι η υπερβολική έκθεση υπεριώδους ακτινοβολίας και ορμονική ανεπάρκεια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ελιές είναι αβλαβείς και δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στο άτομο. Αλλά αν ο αριθμός τους αρχίζει να αυξάνεται, εκδηλώνουν πόνο, υπάρχει αλλαγή στο χρώμα ή το μέγεθος, τότε είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

6. Εξάνθημα ακμής

Η ακμή μπορεί να εμφανίζεται για διάφορους λόγους: υπερβολική έκκριση σμήγματος που φράζει τους πόρους, ορμονικές διαταραχές, προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα.

Τα σπυράκια είναι η μοναδική συνέπεια. Φυσικά, θα πρέπει να φροντίσετε με προσοχή το δέρμα σας. Αλλά για να απαλλαγείτε από αυτά, πρέπει να βρείτε την αιτία, που μπορεί να καθορίσει μόνο ένας ειδικός.

7. Δέρμα που ξεφλουδίζει

Το δέρμα μπορεί να ξεφλουδίζει έντονα και τακτικά εξαιτίας ανεπάρκειας βιταμινών, ορμονικών διαταραχών, αλλεργικών αντιδράσεων, σμηγματόρροιας, ψωρίασης και κάποιων άλλων ασθενειών.

Σε σοβαρές ασθένειες, το ξεφλούδισμα συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα. Αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχουν, είναι καλύτερα να πάτε στο γιατρό.

8. Έντονη εφίδρωση

Αν βρίσκεστε σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο με ιδανική θερμοκρασία και δεν νιώθετε νευρικότητα, νιώσετε νευρικός, τότε δε θα πρέπει να ιδρώνετε, σαν να τρέχετε.

Η αιτία της σοβαρής εφίδρωσης σε χρονικά διαστήματα που δεν ασκείστε, μπορεί να είναι διάχυτη τοξική βρογχοκήλη. Με αυτήν την ασθένεια, ο θυρεοειδής αδένας εκκρίνει έναν μεγάλο αριθμό θυρεοειδικών ορμονών. Αυτό οδηγεί στο γεγονός το δέρμα του ατόμου να είναι πολύ λεπτό και συνεχώς να φαγουρίζει. Αν σας συμβαίνει κάτι παρόμοιο, κλείστε ραντεβού στο γιατρό σας.

Credit: Adme

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας