8 Σπιτικά Γιατροσόφια για να Θεραπεύσετε Φυσικά τη Φλεβίτιδα Χωρίς Χειρουργείο!

Το 50% του πληθυσμού από 50 ετών και άνω υποφέρει από φλεβίτιδα. Η φλεβίτιδα προκαλείται από στριμμένες και διευρυμένες φλέβες κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Είναι πάθηση που εμφανίζεται πιο συχνά στα πόδια και τους αστραγάλους. Συνήθως δεν είναι σοβαρή, αλλά μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα.

Η φλεβίτιδα αυξάνει τον κίνδυνο για θρόμβωση, και προκαλεί δυσφορία, κόπωση, φλεγμονές και αίσθημα βάρους.

Δυστυχώς, η παραδοσιακή θεραπεία για την φλεβίτιδα είναι ακριβή, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, για να μειώσετε την εμφάνιση της φλεβίτιδας με φυσικό τρόπο.

#1 – Μηλόξιδο

Χάρη στην ικανότητα του μηλόξιδου να αφαιρεί υπολείμματα ασβεστίου στα αιμοφόρα αγγεία, διορθώνει τη κακή κυκλοφορία, που είναι σύμπτωμα της φλεβίτιδας και βασική αιτία δυσφορίας. Τρίψτε λίγο μηλόξιδο στις προβληματικές περιοχές, και θα παρατηρήσετε βελτίωση.

#2 – Πιπέρι καγιέν
Το δραστικό συστατικό του καγιέν, η καψαϊκίνη, που τονώνει τη κυκλοφορία και μειώνει το πόνο, όταν εφαρμόζεται απευθείας στη προβληματική περιοχή.

Αν υποφέρετε από φλεβίτιδα, δοκιμάστε να προσθέσετε πιπέρι καγιέν στη διατροφή σας. Μπορείτε να αναμείξετε πιπέρι καγιέν με χυμό αλόης και να εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα. Αυτή η μέθοδος χρειάζεται 1-2 μήνες καθημερινής χρήσης για να δείτε αποτελέσματα.

#3 – Σκόρδο

Το σκόρδο μειώνει τις φλεγμονές που σχετίζονται με την φλεβίτιδα, χάρη στο συστατικό 1,2-DT. Προσθέστε το σκόρδο στη διατροφή σας και μπορείτε να φτιάξετε κρέμα με σκόρδο, ανακατεύοντας μερικές λιωμένες σκελίδες σκόρδου με αλκόολ. Εφαρμόστε αυτή τη κρέμα στη προβληματική περιοχή 4 φορές εβδομαδιαίως.

#4 –Λαγομηλιά
Η Λαγομηλιά ή Οξυμυρσίνη η ακανθώδης είναι αγκαθωτός αειθαλής θάμνος που απαντά στα δάση της Ελλάδας και της Βαλκανικής, καθώς και στην Δυτική Ασία. Χαρακτηρίζεται από τους σφαιρικούς κόκκινους καρπούς του. Μπορείτε να αγοράσετε συμπλήρωμα διατροφής σε χάπια ή ως εκχύλισμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του σκευάσματος.

#5 – Εκχύλισμα αγριοκάστανου
Το εκχύλισμα του αγριοκάστανου περιέχει ένα δραστικό συστατικό που βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος. Επίσης ανακουφίζει από το πρήξιμο των ποδιών, τη δυσφορία και τον κνησμό, που συνοδεύουν τη φλεβίτιδα. Μπορείτε να αγοράσετε εκχύλισμα αγριοκάστανου ως συμπλήρωμα διατροφής. Μη καταναλώσετε ωμά αγριοκάστανα, καθώς περιέχουν τοξικές επικίνδυνες ουσίες.

#6 – Μαϊντανός

Ο μαϊντανός περιέχει μπόλικη βιταμίνη C και ρουτίνη. Και τα δύο αντιμετωπίζουν τη φλεβίτιδα, ενισχύοντας τις δυνατότητες επιδιόρθωσης των κυττάρων και ενισχύοντας τα τριχοειδή αγγεία. Προσθέστε μπόλικο μαϊντανό στη διατροφή σας.

#7 – Κόκκινα αμπελόφυλλα
Τα κόκκινα αμπελόφυλλα είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της φλεβίτιδας. Σε μια κλινική μελέτη, ασθενείς που έλαβαν καθημερινά συμπληρώματα κόκκινων αμπελόφυλλων, τα συμπτώματα της φλεβίτιδας τους μειώθηκαν αισθητά. Το συμπλήρωμα δρα βελτιώνοντας τη κυκλοφορία του αίματος και επαναφέροντας τα προστατευτικά θρεπτικά συστατικά.

#8 – Ταγέτης

Ένα άλλο θεραπευτικό φυτό είναι ο ταγέτης, που ανακουφίζει από τα συμπτώματα της δυσφορίας και του πρηξίματος της φλεβίτιδας. Φτιάξτε μια πάστα από ταγέτη και εφαρμόστε καθημερινά στη προβληματική περιοχή.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα πράγματα για την θεραπεία της φλεβίτιδας: 

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας