8 Μυστικά Γιατροσόφια για να καταπολεμήσετε τον Έρπη και να Καθαρίσετε τα Χείλια σας με Φυσικό Τρόπο!

Ο Έρπης είναι δύσκολη ίωση. Όχι μόνο βγαίνει σε μέρη όπου όλοι το βλέπουν, αλλά πονάνε κιόλας και είναι εύκολο να μολυνθούν. Πολλοί νομίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από το να βάλουν αρκετή αλοιφή και να ελπίζουν να εξαφανιστούν. 

Αλλά τι γίνεται εάν έχεις μία σημαντική συνέντευξη που θα μπορούσε να καταστραφεί; Δεν υπάρχει λόγος για πανικό! Δείτε 8 κόλπα που μπορείτε να κάνετε και θα κάνουν τον έρπη να εξαφανιστεί αμέσως, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον κόσμο με φρέσκα χείλια.

1. Γλυκόριζα

Δεν είναι για όλους: Άλλοι έχουν δει θαύματα, άλλοι τρέχουν να κρυφτούν μόλις δοκιμάσουν τη γεύση του, αλλά λίγοι συνειδητοποιούν πως η γλυκόριζα είναι ένας τέλειος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον έρπη.

Η γλυκόριζα είναι πλούσια σε γλυκυρριζίνη. Το οξύ αυτό σταματάει την εξάπλωση του ιού που προκαλεί τις πληγές αυτές. Ανακατέψτε σκόνη γλυκόριζας με νερό και βάλτο το μίγμα κατευθείαν πάνω στην πληγή.

2. Μινθέλαιο

Το έλαιο αυτό είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Βάλτε λίγο πάνω στην πληγή, 3 φορές τη μέρα. Μία καλή παρενέργεια θα είναι πως θα μυρίζεται μέντα όλη τη μέρα.

3. Tea tree oil

Το έλαιο αυτό έχει πολλά οφέλη. Είναι πολύ καλό ενάντια στον έρπη και τον εξαφανίζει μέσα σε μία μέρα. Βάλτε λίγο πάνω στην πληγή και επαναλάβετε ανά τακτά διαστήματα κατά τη διάρκεια της μέρας. Μπορείτε να το αγοράσετε εδώ.

4. Γάλα

Βάλτε ένα ποτήρι γάλα στο ψυγείο και αφήστε το για το βράδυ. Όταν ξυπνήσετε, βάλτε ένα βαμβάκι στο γάλα για μερικά λεπτά και βάλτε το πάνω στην πληγή. Επαναλάβετε για όλη τη μέρα. Επειδή όμως δεν πρέπει να ξεπλύνετε το γάλα από την πληγή, καλό θα ήταν να το κάνετε μία μέρα που δεν θα χρειάζεται να φύγετε από την άνεση του σπιτιού σας.

5. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

H απολυμαντική δράση του μπορεί να βοηθήσει ενάντια στον έρπη και να επιταχύνει την επούλωση. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα όταν ο έρπης έχει αρχίσει να ματώνει. Καλό είναι να βάζετε κάθε 2-3 ώρες.

6. Σκόρδο

Πιθανώς να το έχετε ξανακούσει: Το σκόρδο είναι καλό για σας. Παρόλο που μυρίζει έντονα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τα οφέλη που έχει στην υγεία μας.Έχει αντιβακτηριακή δράση και είναι πολύ καλό ενάντια στον έρπη. Τρίψτε λίγο και βάλτε το πάνω στην πληγή.

7. Πάγος

Ακούγεται πολύ απλό, αλλά πράγματι δουλεύει. Παρόλο που το παγωμένο νερό δεν έχει τις αντιβακτηριακές ιδιότητες των άλλων, μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση των πληγών. Όταν δείτε μία πληγή να εμφανίζεται, βάλτε αμέσως πάγο για να μειωθεί το πρήξιμο και ο πόνος.

8. Εκχύλισμα βανίλιας

Είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια στον έρπη. Αφού περιέχει αλκοόλ, δημιουργεί ένα περιβάλλον που δεν είναι βιώσιμο για τους ιούς και τα βακτήρια. Βάλτε λίγο πάνω στις πληγές σας και επαναλάβετε 4-5 φορές τη μέρα μέχρι να εξαφανιστούν.

Υπολογίζεται πως το 25% του πληθυσμού έχει τον ιό αυτό και έτσι με αυτές τις συμβουλές, πολύς κόσμος θα μπορούσε να ανακουφιστεί και να καθαρίσει τα χείλια του για άλλη μια φορά.

Credit: hefty.co

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας