8 Επικίνδυνα Συμπτώματα του Υποθυρεοειδισμού που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Ο θυρεοειδής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του λαιμού, είναι ένας αδένας που καθιστά τις ορμόνες σημαντικές για τη σωστή λειτουργία των οργάνων. Το Δίκτυο Υγείας των Ορμονών εξηγεί ότι οι ορμόνες του θυρεοειδούς επιταχύνουν ή επιβραδύνουν τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους μυς, το συκώτι και άλλα μέρη του σώματος.

Όταν ο θυρεοειδής αδένας αποτύχει να κάνει αρκετή θυρεοειδή ορμόνη, το σώμα υποφέρει από υποθυρεοειδισμό, λέει ο Αμερικανός Σύνδεσμος Θυρεοειδών. Συχνές αιτίες υποθυρεοειδισμού είναι μια αυτοάνοση ασθένεια και θεραπεία με ακτινοβολία. Ο θυρεοειδής μπορεί επίσης να έχει φλεγμονή λόγω ιογενούς μόλυνσης ή έλλειψης ιωδίου. Το σώμα δεν παράγει ιώδιο, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ιώδιο. Αυτά περιλαμβάνουν τις φράουλες, το γιαούρτι, τα φασόλια και τις πατάτες.

Όπως εξηγεί το Endocrine Web, ο υποθυρεοειδισμός, όταν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε απειλητική για τη ζωή κατάθλιψη, καρδιακή ανεπάρκεια ή κώμα. Αλλά όταν διαγνωστεί με μια απλή εξέταση αίματος, ο υποθυρεοειδισμός αντιμετωπίζεται εύκολα με ένα καθημερινό χάπι. Μην αφήνετε την υγεία σας στην τύχη. Μάθετε τα σημεία και τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού:

1. Αδυναμία και κόπωση.

2. Σκληρά, ξηρά μαλλιά και ξηρό, τραχύ δέρμα.

3. Ψυχρή δυσανεξία.

4. Δυσκοιλιότητα.

5. Μυϊκές κράμπες και μυϊκούς πόνους.

6. Απώλεια μνήμης.

7. Μη φυσιολογικοί κύκλοι εμμηνορρυσίας στις γυναίκες.

8. Κατάθλιψη και ευερεθιστότητα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υποφέρουν όλοι από τον υποθυρεοειδισμό με τον ίδιο τρόπο. Θα έχετε πιθανώς έναν συνδυασμό αυτών των συμπτωμάτων, αλλά ίσως και κανένα από αυτά. Εάν παρατηρήσετε ανεξήγητες αλλαγές στο σώμα σας, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας.

Credit: Remedydaily

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας