7 Αποτελεσματικοί τρόποι για να ανακουφιστείτε από την φαγούρα στα οπίσθια. Ο 5ος θα σας εκπλήξει!

Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά δεν αρέσει στον κόσμο να μιλά γι’αυτό. Οι αιμορροΐδες είναι μέρος του σηραγγώδους σώματος και παίζουν ζωτικό ρόλο στο σφράγισμα του σφιγκτήρα.

Αλλά όταν ερεθίζεται και εμφανίζει φλεγμονή, προκαλεί μεγάλη δυσφορία, με συχνότερα συμπτώματα το σύγκαμα και την φαγούρα. Πολλοί ντρέπονται να πάνε στον γιατρό, αλλά δεν αρκετές περιπτώσεις δεν χρειάζεται. Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχετε στο σπίτι και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε.

Διαβάστε παρακάτω 7 σπιτικές θεραπείες.

1. Αλόη

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της, η αλόη μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και την φαγούρα των αιμορροΐδων γρήγορα και αποτελεσματικά. Απλά απλώστε λίγο τζελ αλόης στην ερεθισμένη περιοχή και σύντομα ο πόνος και το πρήξιμο θα εξαφανιστούν.

2. Πατάτες

Οι πατάτες έχουν αφυδατική επίδραση και μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το πρήξιμο των αιμορροΐδων. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα καλή, όταν υπάρχει αιμορραγία. Απλά τρίψτε μερικές πατάτες, φτιάξτε μια κρέμα και απλώστε την στην ερεθισμένη περιοχή. Αφήστε την να στεγνώσει και θα δείτε αμέσως διαφορά.

3. Χαμομήλι

Το χαμομήλι δεν είναι τόσο καλό όσο το τσάι, αλλά είναι αποτελεσματική θεραπεία για τις φλεγμονές και μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο των αιμορροΐδων, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει και τις ουλές. Απλά βράστε μια κατσαρόλα χαμομήλι και αφήστε το να κρυώσει. Βουτήξτε ένα πανί στο τσάι και σκουπίστε προσεκτικά τις αιμορροΐδες.

4. Έλαιο δέντρου του τσαγιού 

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το έλαιο μπορεί να μειώσει το πρήξιμο των ερεθισμένων αιμορροΐδων με απολύτως φυσικό τρόπο. Λόγω του ότι αυτό το έλαιο είναι πολύ συμπυκνωμένο, είναι καλύτερο να το διαλύσετε με λίγο καστορέλαιο ή έλαιο αμυγδάλου.

Ανακατέψτε 2 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου με μια μικρή ποσότητα αυτών των ελαίων και απλώστε το στις αιμορροΐδες με ένα κομμάτι βαμβάκι. Επαναλάβετε συχνά για να εξαφανιστούν οι αιμορροΐδες.

5. Σκόρδο

Βάλτε 3 σκελίδες σκόρδου και 3 φύλλα βάγιου σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφήστε το να βράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά, μετά τραβήξτε το από το μάτι και αφήστε το να κρυώσει. Απλώστε το στις αιμορροΐδες 3 φορές τη μέρα μέχρι να εξαφανιστούν.

6. Ξίδι μηλίτη

Άλλη μία εξαιρετική σπιτική θεραπεία για τις αιμορροΐδες. Απλά βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα σε ξίδι μηλίτη και απλώστε το στην ερεθισμένη περιοχή. Θα αισθανθείτε ανακούφιση σχεδόν αμέσως.

7. Βιταμίνη Ε

Οι αιμορροΐδες είναι ιδιαίτερα επίπονες όταν το δέρμα είναι ξηρό και αυτό προκαλεί αιμορραγία. Για να ενυδατώσετε το σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάψουλες βιταμίνης Ε σαν υπόθετα. Άλλο ένα κόλπο είναι να τοποθετήσετε στο σημείο για υγρή χαρτοπετσέτα, αλλά η επίδραση δεν θα διαρκέσει πολύ.

Την επόμενη φορά που θα εμφανίσετε προβλήματα «εκεί κάτω», δοκιμάστε μία από αυτές τις αποτελεσματικές θεραπείες και θα ανακουφιστείτε στη στιγμή. Αλλά αν το πρόβλημα επιμείνει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε!

Credit: healthhacks.be

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας