7 Προειδοποιητικά Σημάδια που μας δείχνουν ότι Κάτι δεν πάει καλά… Μην τα Αγνοείτε!

Το σώμα μας μπορεί να μας στέλνει σήματα όταν πρόκειται να αρρωστήσουμε, αλλά δυσκολευόμαστε να τα αναγνωρίσουμε. Ο πόνος είναι ένα αρκετά προφανές σημάδι που μας προειδοποιεί ότι κάτι πάει λάθος, αλλά εκτός από αυτό υπάρχουν και άλλα σημάδια που δεν πρέπει να τα αγνοούμε. Αν καταφέρετε να τα διακρίνετε, τότε μπορείτε να γλυτώσετε τον εαυτό σας από πολλές ασθένειες.

Δείτε αυτά τα 7 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν το σώμα σας μπορεί να είναι άρρωστο.

1) Τα ούρα

Τα πρωινά ούρα έιναι μια σημαντική ένδειξη της συνολικής υγείας μας. Πάντοτε να δίνετε προσοχή στην οσμή και το χρώμα των ούρων σας. Όταν είναι ανοιχτόχρωμα είναι ένα υγιές σημάδι και ότι το σώμα σας ενυδατώνεται αρκετά. Τα πιο σκούρα ούρα υποδηλώνουν είτε λοίμωξη είτε αφυδάτωση. Η πυκνότητα των ούρων δείχνει το επίπεδο ενυδάτωσης του σώματός σας. Ένα αφυδατωμένο σώμα δεν παράγει πολλά ούρα επειδή κατακρατά όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

2) Τα δόντια

Τα πρησμένα και ματωμένα ούλα είναι σηνήθως η αιτία κάποιου σοβαρού προβλήματος. Εάν αιμορραγείτε καθώς βουρτσίζετε τα δόντια σας, τότε πιθανόν έχετε κάποια πάθηση στα ούλα. Οι ασθένειες στα ούλα είναι μια ένδειξη διαφόρων μολύνσεων και σοβαρών ιατρικών διαταραχών.

3) Το βάρος

Η απότομη απώλεια ή αύξηση σωματικού βάρους λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας. Η κατακράτηση υγρών μπορεί να οδηγήσει σε απότομη αύξηση του βάρους σας, προκαλώντας έτσι καρδιακή ή νεφρική διαταραχή. Μια δυσλειτουργική καρδιά μπορεί να οδηγήσει στην συσσώρευση υγρού στα πόδια. Η απώλεια βάρους είναι μια ένδειξη διαταραχής στο πεπτικό σύστημα και προκαλείται όταν το σώμα σας δεν είναι σε θέση να διασπάσει τα θρεπτικά συστατικά.

4) Τα νύχια

Τα νύχια σας να επεξεργάζονται και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σας. Το κίτρινο χρώμα και τα χοντρά νύχια είναι δείκτες μυκητιασικής λοίμωξης. Τα εύθραυστα νύχια δείχνουν έλλειψη ασβεστίου στο σώμα σας.

5) Το Δέρμα

Εξανθήματα, σκούρες κηλίδες, λεπτές γραμμές ή αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας.

6) Τα μαλλιά

Αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών μπορούν να οφείλονται σε υψηλά επίπεδα στρες. Η υφή των μαλλιών σας μπορεί να σας δείξει ότι το σώμα σας στερείται των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Η ξηρή και λεπτή τρίχα είναι δείκτης διαταραχών του θυρεοειδούς.

7) Δυσοσμία

Θα μπορούσατε να αγνοήσετε μια μικρή αλλαγή στη μυρωδιά του σώματος σας, αλλά μια υπερβολικά έντονη μυρωδιά είναι σημάδι κάποιας μόλυνσης. Ελέγχετε πάντα την οσμή του σώματος το πρωί πριν από το ντους και συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, αν παρατηρήσετε έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά.

Credits: Witty Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας