7 Ξεκάθαρα Σημάδια πως το Σώμα σας Φωνάζει για Βοήθεια και ΔΕΝ πρέπει να Αγνοήσετε. Δείτε ΤΙ να Κάνετε!

Το σώμα μας είναι ένας τέλειος μηχανισμός όπου πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Και μερικές φορές μας δίνει τα σημάδια ότι χρειάζεται βοήθεια που, αν αγνοηθεί, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια σημάδια που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Αϋπνία, ευερεθιστότητα και κράμπες στα πόδια

Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, το σώμα σας χρειάζεται μαγνήσιο και κάλιο. Για να αναπληρώσετε αυτά τα ζωτικά στοιχεία, προσθέστε τις ντομάτες, τα πορτοκάλια, τις μπανάνες και το σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή.

Ξηρό δέρμα

Η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να σημαίνει έλλειψη βιταμίνης Ε. Επομένως, πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά, λάδι, καρύδια και ψάρια.

Ανάγκη για γλυκά

Εάν αισθανθείτε ξαφνικά μια έντονη επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό, τότε το άγχος, η κατάθλιψη ή η εξάντληση μπορεί να είναι η αιτία. Το σώμα σας ζητά γλυκόζη. Για να αποφύγετε να πάρετε βάρος, καλύτερα να φάτε μαύρη σοκολάτα ή μέλι.

Επιθυμία να φάτε πάγο

Εάν διαπιστώσετε ότι θέλετε να φάτε λίγο πάγο, τότε μπορεί να έχετε αναιμία και ανεπάρκεια σιδήρου. Οι καλύτερες πηγές σιδήρου είναι το βόειο κρέας, τα αυγά και τα μαλάκια. Ωστόσο, είναι ακόμα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν θέλετε να φάτε πάγο και στερείστε ενέργειας.

Αιμορραγία των ούλων

Ξαφνική ή συνεχής αιμορραγία των ούλων σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι έλλειψης βιταμίνης C. Συμπεριλάβετε τα παρακάτω προϊόντα στα γεύματά σας: εσπεριδοειδή, σπανάκι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, ντομάτες, λάχανο, κουνουπίδι και μπρόκολο.

Ευαίσθητα νύχια και μαλλιά

Το σώμα σας στερείται βιταμίνης Β. Πίνετε περισσότερο γάλα και τρώτε μανιτάρια nori.

Δακτύλιοι γύρω από την ίριδα

Τέτοιοι δακτύλιοι μπορεί να εμφανίζονται σε άτομα άνω των 50 ετών και αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αν εμφανίζεται σε ένα νεότερο άτομο, τότε είναι ένα σημάδι υψηλών επιπέδων χοληστερόλης. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για αυτό.

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας