6 προειδοποιητικά σημάδια ότι πρέπει να προσέξετε περισσότερο την υγεία σας

Λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητάς μας, η υγεία μας είναι κάτι που πολλοί από εμάς – συχνά ακούσια – θεωρούμε δεδομένο, μέχρι που κάποια ασθένεια μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε.

Παρακάτω θα διαβάσετε 6 κοινά σημάδια που μας δίνει το σώμα μας για να μας προειδοποιήσει πριν να είναι πολύ αργά:

1. Το χρώμα των ούρων σας

Το χρώμα των ούρων σας και μόνο μπορεί να σας δώσει μια σαφή ένδειξη για το πόσο ενυδατωμένοι είστε και αν κάποια από τα ζωτικά όργανα σας αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή δυσλειτουργίας. Το 2013, η Cleveland Clinic κυκλοφόρησε ένα infographic όπου περιγράφεται με σαφήνεια η κατάσταση του σώματός σας ανάλογα με το χρώμα των ούρων σας. Ένα πολύ ωχρό ή διαφανές κίτρινο χρώμα δείχνει καλή υγεία ενώ το πορτοκαλί δείχνει αφυδάτωση, μεταξύ άλλων.

2. Πόσο συχνά πάτε στην τουαλέτα

Όταν είμαστε υγιείς, το έντερό μας θα πρέπει να “ενεργοποιείται” μετά από κάθε γεύμα, αφαιρώντας τις ανεπιθύμητες τοξίνες. Παρά το γεγονός αυτό, ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά γενικά οι έρευνες για το θέμα φαίνεται να συμφωνούν ότι θα πρέπει όλοι να πηγαίνουν στην τουαλέτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Διαφορετικά, οι τοξίνες διαρρέουν από το έντερό μας με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

3. Έχετε σκασμένα χείλη

Ενώ τα σκασμένα χείλη συχνά προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες – όπως η έκθεση στον ήλιο ή η έκθεση σε ξηρό αέρα – μπορεί επίσης να είναι ένας δείκτης αφυδάτωσης. Αν επί χρόνια έχετε σκασμένα χείλη, αυξήστε την πρόσληψη νερού.

4. Είστε τακτικά κουρασμένοι

Η συνεχής κίνηση και η φασαρία της ζωής μπορεί σίγουρα να είναι κουραστική, ενώ συχνά η κόπωση μπορεί οφείλεται στην έλλειψη ύπνου. Αλλά αν είστε τακτικά κουρασμένοι, ακόμα κι αν έχετε κοιμηθεί αρκετά, ίσως υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία σας.

Εάν είστε διαρκώς κουρασμένοι, εξετάστε τη διατροφή σας. Ζητώντας τακτικά από το σώμα σας να αφομοιώσει αλκοόλ ή επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι πολύ πιο επιβαρυντικό για τον οργανισμό σας απ’ ό,τι νομίζετε. Η χρόνια κόπωση μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά.

5. Είστε επιρρεπείς στα εξανθήματα

Πάνω από το 70% των ενηλίκων βιώνουν ξεσπάσματα ακμής μεταξύ των ηλικιών 20 και 50. Αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας δείκτης ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα “παλεύει” με κάποια ασθένεια, το οποίο μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω από τα επίπεδα του στρες.

6. Αρρωστένετε κάθε χειμώνα

Αν και οι περισσότερες εποχιακές ασθένειες όπως ο βήχας, το κρυολόγημα ή η γρίπη είναι αρκετά κοινό φαινόμενο, κάτι δεν πάει καλά με το ανοσοποιητικό σας σύστημα, εάν έχετε την τάση να είστε άρρωστοι ΚΑΘΕ χειμώνα. Αντί απλά να αντιμετωπίζετε την κάθε ασθένεια, φροντίστε να ενισχύσετε τις άμυνες του οργανισμού σας με βιταμίνη C.

Credits: Collective Evolution

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας