6 Φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε άμεσα από τους πόνους στα Ούλα

Η υποχώρηση των ούλων μπορεί να είναι αρκετά τρομακτική. Μπορεί να οδηγήσει σε κενά ανάμεσα στα δόντια σας και τη γραμμή των ούλων, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιβλαβή βακτήρια στο στόμα σας.

Αν δείτε αιμορραγία μετά το βούρτσισμα ή τη χρήση οδοντικού νήματος, κακή αναπνοή και πρησμένα ούλα, τότε πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον οδοντίατρό σας.

Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μία από τις παρακάτω φυσικές θεραπείες.

Πιθανές αιτίες μπορεί να είναι το λάθος βούρτσισμα των δοντιών, το κάπνισμα, ορμονικές ανισορροπίες και η γενετική των δοντιών σας.

1. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πολύ χρήσιμo στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από την υποχώρηση των ούλων. Πίνετε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι νωρίς το πρωί και θα μειώσει στο ήμισυ τα προβλήματα των ούλων σας.

2. Σησαμέλαιο

Χρησιμοποιήστε ζεστό σησαμέλαιο ως στοματικό διάλυμα καθημερινά. Αυτό θα βοηθήσει στην αφαίρεση της πλάκας που έχει σχηματιστεί.

3. Aloe Vera

Το Aloe Vera έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν τα κατεστραμμένα ούλα. Απλώστε τζελ αλόης στην οδοντόβουρτσά σας και βουρτσίστε τα δόντια σας κάθε πρωί.

4. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας προσφέρει προστατευτική επικάλυψη κατά των μικροβίων και των βακτηρίων που αναπτύσσονται από τα υπολείμματα τροφής στο στόμα. Κάντε γαργάρες με λάδι καρύδας.

5. Λάδι λεμονιού

Η βιταμίνη C που περιέχεται στο λεμόνι χρησιμοποιείται ως αντιβακτηριακό, αλλά η άμεση χρήση του λεμονιού μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο σας. Συνεπώς, καλό θα ήταν να εγχέετε ελαιόλαδο με λεμόνι για αρκετές εβδομάδες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε πλύσεις.

6. Ευκάλυπτος

Αναμείξτε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι ευκαλύπτου με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το ως στοματικό διάλυμα καθημερινά.

Credits: Witty Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας