5 Βασικά Πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε εάν έχετε Πόνους στην Πλάτη

Ο πόνος στη μέση είναι η μάστιγα της μοντέρνας εποχής. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν κάθε χρόνο και σχεδόν όλοι θα νιώσουν πόνο σε αυτό το σημείο κάποια στιγμή στη ζωή τους. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα, γι’αυτό σταματήστε να κάνετε τα παρακάτω 5 πράγματα.

1. Μην σηκώνετε βαριά αντικείμενα

Αν σηκώνετε βαριά αντικείμενα για άσκηση, στη δουλειά σας ή κάποιο άλλο λόγο, σκεφτείτε να το σταματήσετε για λίγο. Μην σηκώνετε ή κουβαλάτε τίποτα που να έχει βάρος μεγαλύτερο από 2,5 κιλά για μία εβδομάδα. Αφήστε την πλάτη σας να ηρεμήσει.

2. Μην αποφεύγετε τη γυμναστική

Τα βάρη θα πρέπει να βγουν από το πρόγραμμα, αλλά κάντε λίγο γυμναστική. Κάντε περιπάτους, γρήγορο περπάτημα ή ακόμα και ελαφρύ τζόκινγκ αν το αντέχετε.

3. Βελτιώστε τη στάση του σώματος σας

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την υγεία της μέσης σας είναι η στάση του σώματος σας. Καμπουριάζουμε πολύ. Αν δουλεύετε σε γραφείο, ακουμπήστε τα πόδια ευθεία στο έδαφος και ισιώστε την πλάτη. Η οθόνη του υπολογιστή σας δεν θα έπρεπε να είναι πάνω από την ευθεία των ματιών σας.

4. Μην κολλάτε σε μία διάγνωση

Μερικές φορές δεν υπάρχει ξεκάθαρη διάγνωση για τον πόνο στη μέση. Δε θα έπρεπε να ανησυχείτε πολύ για τι τον προκαλεί, εκτός αν ο πόνος είναι πολύ οξύς. Μπορείτε αντί γι’αυτο να περπατήσετε λίγο, να τεντωθείτε και να δυναμώσετε την πλάτη σας.

5. Μην περιμένετε απλά να φύγει

Αν ανησυχείτε για τον χρόνιο πόνο στη μέση και τίποτα δεν φαίνεται να πιάνει, συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον πόνο ή και να προτείνει δημιουργικούς τρόπους για να τον ξεφορτωθείτε.

Credit: simpleorganiclife.org

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας