5 Σοκαριστικές επιπτώσεις που έχει το αλκοόλ στην Υγεία μας και ΠΡΕΠΕΙ όλοι να γνωρίζουμε. Η 5η είναι Θανατηφόρα!

Μόνο στην Αμερική, η βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών έχει έσοδα 400 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το 63% του πληθυσμού καταναλώνει αλκοολούχα ποτά, μπύρα ή κρασί σε τακτική βάση. Αυτό το στατιστικό δεδομένο έχει ανησυχήσει πολλούς ειδικούς, καθώς η τακτική κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητικές συνέπειες στο ανθρώπινο σώμα.

5 Αρνητικές Επιπτώσεις του Αλκόολ στο Ανθρώπινο Σώμα

#1 – Ηπατική Βλάβη

Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης.

Το αλκοόλ στρεσάρει το συκώτι, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αφαίρεση των επιβλαβών ουσιών από το αίμα μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη καταστροφή, ακόμη και τον θάνατο των κυττάρων του ήπατος.

Η αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, η αλκοολική ηπατίτιδα και η αλκοολική κίρρωση είναι όλες παθήσεις του ήπατος που σχετίζονται από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

# 2 – Οστεοπόρωση

Έρευνα έχει δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ επιδρά αρνητικά στο πάγκρεας, το όργανο που είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση του ασβεστίου.

Και τι συμβαίνει όταν ο οργανισμός μας δεν λαμβάνει το ασβέστιο που χρειάζεται; Τα οστά γίνονται πιο αδύναμα και υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει επίσης την παραγωγή κορτιζόλης και του παραθυρεοειδή αδένα – δύο ορμονών που βλάπτουν τα οστά, με αποτέλεσμα την εμφάνιση συχνών καταγμάτων.

# 3 – Κατάθλιψη

Ενώ το αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ζωντανοί στη στιγμή, η συνολική επίδραση του είναι ότι δρα ως καταθλιπτικό. Η τακτική κατανάλωση ακόμη και σε μικρές ποσότητες μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της σεροτονίνης του οργανισμού.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους όσους αντιμετωπίζουν υπάρχουσα κατάθλιψη. Αυτά τα άτομα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εθιστούν, καθιστώντας τα συμπτώματά τους χειρότερα.

# 4 – Αφυδάτωση

Αυτή η αρνητική επίπτωση στην υγεία κλωτσιές στη στιγμή που θα αρχίσουν να πίνουν.

Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση καθώς μειώνει την παραγωγή της αντιδιουρητικής ορμόνης. Το σώμα σας χρησιμοποιεί αυτή την ορμόνη για να απορροφήσει το νερό μετά την ούρηση. Σε περίπτωση απουσίας της ορμόνης, το σώμα σας χάνει νερό πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να το αντικαταστήσει.

Η αφυδάτωση προκαλεί μη φυσιολογική αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία, πυρετό, υπνηλία, δυσκοιλιότητα, ζάλη και κεφαλαλγία.

# 5 – Καρκίνος

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Καρκίνου, υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στη τακτική κατανάλωση αλκοόλ και μερικούς τύπους καρκίνου, όπως:

  • Κεφάλι
  • Λαιμός
  • Οισοφάγος
  • Συκώτι
  • Στήθος
  • Παχύ έντερο

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτού του τύπου καρκίνους και άλλους που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο με πολλαπλούς τρόπους. Καταρχάς,ο οργανισμός μετατρέπει γρήγορα την αιθανόλη του αλκοόλ σε ακεταλδεΰδη, καρκινογόνα που βλάπτουν τόσο το DNA και όσο και τις πρωτεΐνες.

Το αλκοόλ επίσης εμποδίζει την σωστή απορρόφηση πολλών θρεπτικών συστατικών που είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β, C και D, καθώς και τα καροτενοειδή.

Πόση ποσότητα αλκοόλη είναι ασφαλής;

Οι ειδικοί λένε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει «ασφαλές» επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ. Όσο λίγο και αν πίνετε, άν πίνετε αρκετά τακτικά, θα βλάψει το σώμα σας.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη κατανάλωση αλκοόλ συγκαταλέγεται πάνω από 5-6 ποτήρια μπύρας, ή 6-7 ποτήρια κρασί κάθε εβδομάδα, τόσο για άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας