5 πράγματα που κάνετε κάθε μέρα και βλάπτουν τα πόδια σας.

Πιθανόν να κάνετε το # 1 αυτή τη στιγμή…

Η άνοιξη είναι επίσημα εδώ! Και αυτό σημαίνει μερικά πράγματα:
1) Θα απολαύσουμε τον ήλιο και θα αισθανόμαστε ευτυχείς και πάλι 2) Κανείς δεν πρόκειται να σας κοιτά πλάγια, καθώς πίνετε τον παγωμένο καφέ σας και 3) Ήρθε η ώρα για να ξεγυμνώσετε αυτά τα πόδια.
Ναι, φούστες, σορτς, μαγιό είναι προ των πυλών και ενώ μάλλον συνεχίζετε τη συνηθισμένη συντήρηση, ξέρατε ότι υπάρχουν πράγματα που κάνετε κάθε μέρα που μπορεί να κάνει τα πόδια σας να φαίνονται… λιγότερο από πανέμορφα ; Είναι αλήθεια.
Εδώ είναι πέντε συμπεριφορές που πρέπει να σταματήσουν, για χάρη των ποδιών σας.
1. Καθισμένοι όλη την ημέρα. Δυστυχώς, αυτό είναι μια πραγματικότητα για τους περισσότερους από μας. (Χαζό γραφείο.) Η καθιστική ζωή επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας το υγρό να συγκεντρώνεται στα πόδια, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε φλεβίτιδα (μια κατάσταση που επηρεάζει περίπου το 50 % των γυναικών), πρησμένους αστραγάλους, ακόμη και οι θρόμβους αίματος. Για να βελτιώστε την κυκλοφορία, φροντίστε να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα κάθε μια ώρα για να περπατάτε και να τεντώνετε τα πόδια σας.
2. Σταυρώνετε τα πόδια σας πάρα πολύ. Καλά νέα: Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, κάτι τέτοιο δεν προκαλεί φλεβίτιδα (Ουφ!). Ωστόσο, προσθέτει ένα μικρό ποσό της πίεσης στις φλέβες, το οποίο θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα, προκαλώντας το αίμα να συγκεντρωθεί και τις φλέβες να διογκωθούν. Έτσι, εάν είστε επιρρεπείς στην ανάπτυξη φλεβών στην περιοχή των ποδιών, προσπαθήστε να το περιορίσετε στο ελάχιστο.
3. Ξεχνάτε την απολέπιση και την ενυδάτωση τους. Ακριβώς όπως κάνετε για το πρόσωπό σας, η απολέπιση και η ενυδάτωση των ποδιών σας είναι must. (Σκεφτείτε το σαν την αντιγηραντική αγωγή για τα πόδια σας.) Μπορείτε να κάνετε απολέπιση στα πόδια σας περισσότερο συχνά από ότι στο πρόσωπό σας, αλλά 2 έως 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό. Όταν πρόκειται για την ενυδάτωση, θα πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
4. Τεμπελιάζετε όταν ξυρίζεστε. Είτε αντικαθιστώντας με ένα σαπούνι τον αφρό ξυρίσματος είτε χρησιμοποιώντας ξυραφάκια μιας χρήσης, μονής λεπίδας, έτσι σίγουρα δεν βοηθάτε! Σκεφτείτε το έτσι: δεν ήσασταν το ίδιο ασυνεπής με το πρόσωπό σας, γιατί να είστε με τα πόδια σας; Θα πρέπει να αντικαθιστάτε το ξυραφάκι σας (το οποίο θα πρέπει να έχει ιδανικά 3 λεπίδες) κάθε 5-7 φορές ή μόλις αρχίζει να φαίνεται θαμπό ή σκουριά.
5. Δεν θεραπεύετε τα κοψίματα σωστά. Είτε πρόκειται για ξυράφι, έγκαυμα, τσιμπήματα των κουνουπιών ή απλά μια παλιά γρατζουνιά, αν τα αφήσετε χωρίς θεραπεία το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσουν ουλή. Ήδη είναι μια ορατή ουλή; Εφαρμόστε θεραπεία ουλών ή ένα έλαιο με βιταμίνη Ε, το οποίο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν την εμφάνιση των κατεστραμμένων ιστών του δέρματος.
Πηγή: stroumfaki.gr

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας