5 Σημαντικοί μεταβολικοί παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να Χάσετε Βάρος και να εξαφανίσετε το Περιττό Λίπος στην Κοιλιά!

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος χωρίς να ξέρετε ποια είναι τα πιο σημαντικά μέρη του μεταβολισμού σας και της υγείας σας γενικά, δεν θα τα καταφέρετε.

Το σώμα σας είναι ένας ιερός ναός και οι ναοί πρέπει να ξεκινάν με γερά θεμέλια. Αν έχετε παραμελήσει το σώμα σας και απλά προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το σώμα σας θα καταρρεύσει.

Μάθετε παρακάτω ποιοι είναι οι 5 κύριοι μεταβολικοί παράγοντες που σας βοηθούν να κάψετε το περιττό λίπος από το σώμα σας θα σας βοηθήσουν να χτίσετε το σώμα σας από το μηδέν.

Ο Μεταβολισμός σας ελέγχεται εξίσου από 5 σημαντικά όργανα:

 • Το συκώτι.

Το κύριο όργανο αποτοξίνωσης. Το ήπαρ είναι υπεύθυνο για τα τρία τέταρτα της παραγωγής ορμονών του θυρεοειδούς σας.

 • Τα επινεφρίδια.

Οι αδένες που ελέγχουν το άγχος σας. Τα επινεφρίδια ρυθμίζουν τις στεροειδείς ορμόνες (για την απώλεια λίπους) και βοηθούν την ισορροπία του μεταβολισμού σας.

 • Ο θυρεοειδής.

Αυτός ο αδένας ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματός σας, τις λειτουργίες του μεταβολισμού και την ικανότητά του να κάψει λίπος.

 • Οι μύες.

Ο μόνος μεταβολικά ενεργός ιστός στο σώμα, βοηθά στην καύση του λίπους, τη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος και υποστηρίξει τον μεταβολισμό.

 • Το σώμα.

Είναι προϊόν των 4 προηγούμενων παραγόντων μεταβολισμού. Το σώμα σας είναι είτε σε βέλτιστη λειτουργία είτε σε κατάσταση ασθένειας.

1. Πώς το συκώτι επηρεάζει το μεταβολισμό σας

Το συκώτι είναι υπεύθυνο για πάνω από 600 μεταβολικές λειτουργίες. Όταν το συκώτι σας γίνεται υπερφορτωμένο με τοξίνες, μεταποιημένα τρόφιμα, φάρμακα, αλκοόλ, ζάχαρη, ορμόνες του στρες κλπ … πηγαίνει σε κατάσταση επιβίωσης.
Όταν το συκώτι σας πηγαίνει από την ακμάζουσα λειτουργία σε κατάσταση επιβίωσης, κάποια μεταβολικά προβλήματα θα ακολουθήσουν σύντομα, όπως:

 • Η αύξηση του βάρους στους γοφούς και τους μηρούς.
 • Κοιλιακό φούσκωμα
 • Θέματα του δέρματος, κατάθλιψη
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ασταθή επίπεδα σακχάρου στο αίμα, διαταραχές ύπνου
 • Αδυναμία να χάσουμε βάρος ή να διατηρήσουμε έναν μεταβολικό ρυθμό

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε έναν υγιή μεταβολισμό και αυξημένο δυναμικό καύσης λίπους, θα πρέπει να διατηρείτε υγιές το ήπαρ σας για το υπόλοιπο της ζωής σας.

2. Πώς τα επινεφρίδια επηρεάζουν το μεταβολισμό σας

Τα επινεφρίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Οι ορμόνες των επινεφριδίων, μπορούν είτε να σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε τις ορμόνες σας με έναν υψηλό μεταβολισμό είτε να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι συνήθειες σας, οι διατροφικές επιλογές σας, η άσκηση και ο τρόπο ζωής καθορίζουν πώς θα συμπεριφέρονται τα επινεφρίδια σας.

Τι μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στα επινεφρίδια; Δυστυχώς, πολλά πράγματα: η ψυχική / συναισθηματική πίεση, ευαισθησίες των τροφίμων, ανισορροπίες του σακχάρου στο αίμα, λοιμώξεις, η υπερβολική άσκηση και στρες.

3. Πώς ο θυρεοειδής επηρεάζει το μεταβολισμό σας

Οι θυρεοειδικές ορμόνες δρουν σχεδόν σε κάθε είδος κυττάρου στο σώμα σας και αυξάνουν την κυτταρική δραστηριότητα, δηλαδή τον μεταβολισμό. Αναλόγως με το αν υπάρχει μεγάλη ή μικρή έκκριση αυτών των ορμονών, ο μεταβολισμός επηρεάζεται σε ολόκληρο το σώμα σας.

Επειδή ο θυρεοειδής αδένας ρυθμίζει το μεταβολισμό, υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ασθενειών του θυρεοειδούς και το βάρος.

 • Εντοπίστε και αντιμετωπίστε τα βαθύτερα αίτια του υποθυρεοειδισμού, όπως αλλεργίες τροφίμων, γλουτένη, βαρέα μέταλλα, διατροφικές ελλείψεις και άγχος.
 • Βελτιστοποιήστε τη διατροφή σας
 • Ελαχιστοποιήστε το άγχος
 • Ασκηθείτε

Τα καλά νέα; Μπορείτε να αντιστρέψετε τον χαμηλό θυρεοειδή σας και να αυξήσετε το μεταβολισμό σας.

4. Πώς οι μύες επηρεάζουν το μεταβολισμό σας

Οι μύες σας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευημερία σας και την μεταβολική υγεία σας. Με τη βοήθεια του θυρεοειδούς σας, ο μυϊκός ιστός δίνει τον μεταβολικό ρυθμό στο σώμα σας. Όσους περισσότερους μυς έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει το σώμα σας και τόσο λιγότερες θερμίδες χρειάζεστε για να διατηρήσετε το βάρος σας.

5. Πώς το σώμα επηρεάζει το μεταβολισμό σας

Όσον αφορά για το μεταβολισμό και την απώλεια λίπους, υπάρχουν 2 είδη οργανισμών:

 • Οι οργανισμοί που καίνε λίπος
 • Οι οργανισμοί που αποθηκεύουν λίπος

Εδώ είναι οι 7 διαφορές μεταξύ των 2 τύπων οργανισμών:

Όπως μπορείτε να δείτε, οι 7 διαφορές καταλήγουν στους 5 μεταβολικούς παράγοντες που συζητήθηκαν παραπάνω.

Ο μεταβολισμός σας είναι υπεύθυνος για να αποφασίσει σε ποιον τύπο οργανισμού θα σας κατατάξει, για αυτό να είστε προσεκτικοί στις καθημερινές σας συνήθειες και συμπεριφορές.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να προσδιοριστούν οι βασικοί τομείς του μεταβολικού στρες:

 • Μην τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα.
 • Όχι στην καφεΐνη ή στα ενεργειακά ποτά.
 • Προτιμήστε την άσκηση που βοηθάει τον μεταβολισμό σας.

Credit: Τheheartysoul

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας