4 φυτά ιδανικά για το υπνοδωμάτιο, που θα σας βοηθήσουν να αναπνεύσετε καθαρό αέρα και να κοιμηθείτε σαν πουλάκι!

Aloe Vera plants in a florist's window.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσκολίες κατά τον ύπνο. Τέτοιες είναι η αϋπνία, η άπνοια κατά τον ύπνο, οι νυχτερινοί φόβοι και οι διαταραχές ύπνου.

Η άπνοια, είναι μια διαταραχή που συμβαίνει όταν η αναπνοή διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου στο σώμα και στον εγκέφαλο και υπάρχουν δύο τύποι:

  • Η αποφρακτική άπνοια ύπνου, που είναι αποτέλεσμα της απόφραξης του αεραγωγού όταν το πίσω μέρος του μαλακού ιστού του λαιμού καταρρέει κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Η κεντρική άπνοια ύπνου, που συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος δεν δίνει σήμα στους μύες να αναπνέουν λόγω αστάθειας στο κέντρο ελέγχου αναπνευστικών οδών.

Η άπνοια μπορεί να επηρεάσει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, και οι κύριοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, τους γενετικούς παράγοντες, την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το μεγάλο μέγεθος του αυχένα, τις αλλεργίες, τα ρινικά εμπόδια που οφείλονται στα προβλήματα των κόλπων ή το αποκλίνον διάφραγμα. Επίσης, άνδρες και άτομα άνω των 40 ετών είναι πιο επιρρεπή στην άπνοια κατά τον ύπνο.

Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός φυσικός τρόπος για να βελτιώσετε τον ύπνο σας και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε ένα φυτό στην κρεβατοκάμαρά σας! Μερικά φυτά προσφέρουν ισχυρές χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες και αυτά που ακολουθούν είναι τα καλύτερα:

Αλόη

Η Aloe Vera αυξάνει την παροχή οξυγόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, δημιουργώντας έτσι μια ειρηνική και ηρεμιστική ατμόσφαιρα και αντιμετωπίζει την αϋπνία.

Λεβάντα

Προσφέρει ισχυρές ιδιότητες κατά του άγχους και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, διευκολύνοντας τον ύπνο.

Φυτό φίδι

Απελευθερώνει περισσότερο οξυγόνο τη νύχτα, βελτιώνει την ποιότητα του αέρα και βοηθά στην αναπνοή.

Αγγλικός κισσός

Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα, απελευθερώνει οξυγόνο, απορροφά τις τοξίνες από τον αέρα, ακόμα και το 94% του αέρα και βοηθά στην αναπνοή.

Credit: Healthy-food-house

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας