4 Άγνωστα Γιατροσόφια που θα Επαναφέρουν τα Ούλα σας με Φυσικό Τρόπο! Το 2ο είναι Χρυσός!

Τα ούλα που υποχωρούν μπορεί να είναι κάτι ανησυχητικό. Όχι μόνο είναι επώδυνο, αλλά δημιουργούν και κενά ανάμεσα στα ούλα και τα δόντια, επιτρέποντας την ανάπτυξη βλαβερών μικροβίων.

Σύμφωνα με το WebMD, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της οδοντικής δομής, αλλά και σε απώλεια δοντιών.

Τι προκαλεί όμως την υποχώρηση των δοντιών;

Ένας από τους λόγους που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Periodontology Online είναι όταν δείχνουμε υπερβολικό ζήλο στο βούρτσισμα των δοντιών.

Μια άλλη αιτία είναι η γενετική. Σύμφωνα με το WebMD, το 30% του πληθυσμού έχει προδιάθεση για περιοδοντίτιδα. Αν ανήκετε σε αυτό το ποσοστό, πάντα θα διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο, όσο καλά και να τα βουρτσίζετε.

Μια άλλη αιτία υποχώρησης των ούλων, που ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες ανάπτυξης διαφόρων προβλημάτων των ούλων, μεταξύ των οποίων και η υποχώρησή τους.

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες, που έχει βρεθεί ότι καταπολεμούν την υποχώρηση των ούλων. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι θεραπείες είναι εφαρμόσιμες, αν το πρόβλημα δεν έχει φτάσει στο σημείο, όπου απαιτείται η χειρουργική επέμβαση.

Αν παρατηρήσετε κάποια από τα συμπτώματα που συνδέονται με την υποχώρηση των ούλων (όπως αιμορραγία μετά το βούρτσισμα ή μετά από χρήση οδοντικού νήματος, πρησμένα ούλα, κακή αναπνοή και πόνος στα ούλα) μπορεί να υπάρχει ακόμη χρόνος για να δοκιμάσετε κάποιες από τις παρακάτω θεραπείες για ανακούφιση και θεραπεία:

Πράσινο τσάι

Μια γιαπωνέζικη μελέτη που δημοσιεύθηκε από στο American Dental Association ανακάλυψε ότι η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι ωφέλιμη για την προώθηση της υγιεινής των δοντιών και των ούλων.

Η μελέτη διαπίστωσε μείωση σε τρεις παράγοντες της περιοδοντικής νόσου: βάθος των περιοδοντικών θυλάκων, απώλεια πρόσφυσης των ούλων και αιμορραγία, όταν οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά πράσινο τσάι στην έρευνα.

Αλόη

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Journal of Indian Society of Periodontology κατονομάζει την αλόη ως “καταπραϋντικό θεραπευτικό μέσο για την περιοδοντική νόσο.” Η μελέτη αξιολόγησε 15 άτομα και διαπίστωθηκε ότι όταν οι συμμετέχοντες έβαζαν τοπικά τζελ αλόης, μειώθηκε η σοβαρότητα των διαφόρων ασθενειών των ούλων.

Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα προϊόντα αλόης, όπως οδοντόκρεμα, στοματικό διάλυμα και χυμός.

Ευκάλυπτος

Η ιστοσελίδα WholeHealthMD αναφέρει τον ευκάλυπτο ως μία σπουδαία αντι-φλεγμονώδη ουσία για την καταπολέμηση των ασθενειών των ούλων. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις αντιμικροβιακές της ιδιότητες, σκοτώνοντας τα βακτήρια στο στόμα σας όταν παρουσιάζεται υποχώρηση των ούλων.

Η ιστοσελίδα www.curetoothdecay.com συνιστά να αναμείξετε τα ακόλουθα δύο συστατικά για να δημιουργήσετε ένα στοματικό διάλυμα, για αντιμετωπίσετε την υποχώρηση των ούλων:

  • 2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο ευκαλύπτου
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Βιταμίνη C

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.perioptotect.com, η βιταμίνη C χρησιμοποιείται για αιώνες για την καταπολέμηση της διόγκωση των ούλων και την αιμορραγία τους. Σε μια κλινική μελέτη 14 εβδομάδων που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, διαπίστωσε ότι η αιμορραγία των ούλων μειωνόταν όταν η πρόσληψη βιταμίνης C αυξανόταν, και το αντίστροφο.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε όχι μόνο τη σοβαρότητα της ασθένειας των ούλων, αλλά να αυξήσετε τη συνολική στοματική υγεία.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Τακτική εξέταση της στοματικής υγιεινής από ειδικό
  • Τακτική χρήση στοματικού διαλύματος
  • Καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος
  • Απαλό βούρτσισμα σε κυκλική κίνηση

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας