3 Σημαντικοί Λόγοι που ΠΡΕΠΕΙ να Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε το Κινητό πριν τον Ύπνο

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, μάλλον περνάτε αρκετή ώρα πάνω στο smartphone σας πριν τον ύπνο. Το να κοιτάξετε κάτι τελευταίο στο προφίλ σας ή την αυριανή πρόγνωση του καιρού δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά φαίνεται να είναι πολύ βλαβερό για το σώμα μας.

Η ακτινοβολία του κινητού είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που πολλοί μιλάνε γι’αυτό, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που θα πρέπει να μας ανησυχεί. Το ‘μπλε φως’ που εκπέμπει το κινητό μας φαίνεται να συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας.

Το φως αυτό είναι ένα κομμάτι του φάσματος, που σημαίνει πως ερχόμαστε σε επαφή με αυτό κάθε μέρα μέσα από τον ήλιο. Ωστόσο, η έκθεση σε αυτό το φως τη νύχτα μπορεί να κάνει πολύ κακό στην όρασή μας. Επίσης σταματάει την έκκριση της ορμόνης μελατονίνης, κάτι που κάνει πολύ πιο δύσκολο το να μας πάρει ο ύπνος.

Η χρήση του κινητού το βράδυ έχει συνδεθεί με τα ακόλουθα 3 προβλήματα:

1. Βλάβες στα Μάτια

“Το μπλε φως” προκαλεί βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η απώλεια της δυνατότητας να δούμε αυτό που είναι ακριβώς μπροστά μας.

Ο καταρράκτης συνδέεται επίσης με την έκθεση σε αυτή την ακτινοβολία. Γιατροί κάνουν λόγο για μάτια 35χρονων με καταρράκτη που έμοιαζαν πολύ με μάτια 75χονων.

2. Αϋπνία

Όπως αναφέραμε πιο πριν, το μπλε φως σταματάει την παραγωγή της μελατονίνης, κάτι που επηρεάζει πολύ τον ύπνο. Και όπως όλοι ξέρουμε, η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας.

Κάποια από αυτά είναι:

  • Καρδιαγγειακά προβλήματα
  • Πιο αργά αντανακλαστικά
  • Προβλήματα με τη μνήμη
  • Κατάθλιψη
  • Γηρασμένο Δέρμα
  • Αύξηση του Βάρους

3. Υψηλότερα ποσοστά Καρκίνου

Έρευνες δείχνουν τη σύνδεση της ακτινοβολίας αυτής και της έλλειψης του ύπνου με υψηλότερα ποσοστά καρκίνου. Αυτό ισχύει πιο πολύ για τον καρκίνο του στήθoυς και του προστάτη. Επίσης φαίνεται πως η μελατονίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που χρειάζεται το σώμα για να καταπολεμήσει τον καρκίνο φυσικά.

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας