15 Πανέξυπνα Κόλπα που μπορείτε να κάνετε με το σώμα σας για να αισθανθείτε καλύτερα

Πως να θεραπεύσετε τον πονόλαιμο στην αρχή του

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, ξύνοντας το αυτί σας θα θεραπεύσει τον πονόλαιμο. Αυτό γίνεται επειδή ενεργοποιεί νεύρα που προκαλούν μυϊκούς σπασμούς, που με τη σειρά τους θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το δυσάρεστο αίσθημα.

Τι να κάνετε αν δεν ακούτε καλά.

Η απάντηση είναι σχετικά απλή. Δοκιμάστε να ακούσετε πιο κοντά – αλλά με το δεξί σας αυτί. Το δεξί αυτί είναι σχεδιασμένο να αναγνωρίζει την ομιλία καλύτερα, ενώ το αριστερό αναγνωρίζει μουσικούς τόνους και νότες. Αυτό προκαλείται από διαφορετικές λειτουργίες σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου.

Τι να κάνετε αν φοβάστε τις βελόνες

Η αίσθηση της βελόνας δεν είναι ωραία. Υπάρχει ωστόσο ένας τρόπος να αποφύγετε τον πόνο. Δοκιμάστε να βήξετε όταν η βελόνα εισέρχεται. Έρευνα έχει δείξει ότι άτομα που βήχουν ενώ δέχονται μια βελόνα νιώθουν λιγότερο πόνο σε σχέση με όσους δε το κάνουν. Το βήξιμο προκαλεί την πίεση του αίματος να ανέβει ξαφνικά, καταστέλλοντας έτσι την ικανότητα του νωτιαίου μυελού να μεταδώσει αίσθημα πόνου.

Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε βουλωμένη μύτη

Δοκιμάστε να πιέσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο σας και εναλλάξ πιέζοντας τα φρύδια σας με ένα δάχτυλο. Σε 20 δευτερόλεπτα το βούλωμα θα υποχωρήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή το οστό της ύνιδας που περνάει από τη ρινική δίοδο στο στόμα, να κουνηθεί μπρος πίσω.

Τι να κάνετε αν φάγατε πολύ πριν πάτε για ύπνο

Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την καούρα: απλά ξαπλώστε στην αριστερή σας πλευρά. Με αυτό τον τρόπο το στομάχι σας θα είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο το οξύ να μπει στο λάρυγγα. Επίσης, συνιστάται να μην πάτε για ύπνο αμέσως μετά το γεύμα – θα πρέπει να περιμένετε για δύο έως τρεις ώρες.

Πως να απαλλαγείτε από πονόδοντο

Επισκεφτείτε άμεσα τον οδοντίατρό σας! Αλλά αν αυτό δεν είναι επιλογή, για να απαλλαγείτε από τον πόνο άμεσα πάρτε ένα παγάκι και τρίψτε το στη παλάμη σας ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη. Ο πόνος θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Διεγείροντας τα νεύρα σε αυτό το σημείο του χεριού προκαλεί ελαφρύ μούδιασμα και μπλοκάρει τα σήματα πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλο.

Τι να κάνετε αν τρέχει αίμα από τη μύτη σας

Πάρτε ένα κομματάκι βαμβάκι και πιέστε το στο άνω ούλο – κάτω ακριβώς από τη μύτη σας με δύναμη. Θα σταματήσει το αίμα, γιατί θα έχετε μπλοκάρει μια αρτηρία μέσω της οποίας ρέει το αίμα. Αλλά αν το αίμα δε σταματήσει μετά από 5-10 λεπτά θα χρειαστεί να δείτε γιατρό!

Πως να αντιμετωπίσετε κάψιμο

Για να εξαφανίσετε κάψιμο, πιέστε την περιοχή με το δάχτυλό σας. Για να μειώσετε τον πόνο, ρίξτε κρύο νερό.

Τι να κάνετε αν νιώθετε μεγάλη νευρικότητα

Φυσήξτε τον αντίχειρά σας. Ο αντίχειρας έχει το δικό του παλμό. Επιβραδύνοντας τον παλμό του αντίχειρα, μειώνετε τον καρδιακό ρυθμό. Επιπλέον μας κάνει να παίρνουμε βαθύτερες αναπνοές και έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

Πως να απαλλαγείτε από το πάγωμα του εγκεφάλου (brain freeze)

Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με αυτό το αίσθημα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεύρα στον ουρανίσκο του στόματός σας παγώνει, γεγονός που προκαλεί τον εγκέφαλο να αποφασίσει ότι ολόκληρο το σώμα πρέπει να κρυώσει. Ως απόκριση, αρχίζετε να ζεσταίνεστε και, κατά συνέπεια, έχετε πονοκέφαλο. Για να ζεστάνετε τον ουρανίσκο του στόματός σας και να απαλλαγείτε από τον πόνο, πιέστε τη γλώσσα σας πάνω στον ουρανίσκο του στόματός σας, καλύπτοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια.

Τι να κάνετε αν μουδιάσουν τα χέρια σας

Αυτό το αίσθημα μουδιάσματος εμφανίζεται λόγω σφιξίματος στα νεύρα. Δέσμες νεύρων είναι υπεύθυνες για τη μετάδοση των σημάτων από το χέρι στον εγκέφαλο και περνάνε μέσα από το λαιμό. Τεντώνοντας το λαιμό σας θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το μούδιασμα.

Πως να αποκοιμηθείτε γρήγορα

Όταν ξυπνάτε το πρωί, αμέσως σηκωθείτε από το κρεβάτι και μην επιστρέψετε μέχρι να χρειαστείτε πάλι ύπνο. Αυτό θα βοηθήσει υποσυνείδητα το σώμα σας να συσχετίσει το κρεβάτι με τον ύπνο. Κρατήστε αυτή τη ρουτίνα και εντέλει θα μάθετε να κοιμάστε μόλις ακουμπήσετε το μαξιλάρι.

Πως να απομνημονεύσετε κάτι γρήγορα

Επαναλαμβάνοντας το κείμενο που πρέπει να απομνημονεύσετε μερικές φορές, πριν πάτε για ύπνο. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλός σας βάζει όλες τις πληροφορίες που έχετε απορροφήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σωστή, λογική σειρά, καθώς επίσης βάζει κάποιες από αυτές στη μακροπρόθεσμη μνήμη σας. Το πρωί, πολύ πιθανό θα γνωρίζετε το κείμενο απ’ έξω.

Πως να σταματήσετε το πόνο στην αριστερή σας πλευρά ενώ τρέχετε

Αυτή η οδυνηρή αίσθηση μουδιάσματος προκαλείται από την πίεση που ασκείται στο ήπαρ, και είναι οικεία σε όποιον έχει πάει ποτέ για τρέξιμο. Τα καλά νέα είναι ότι η αίσθηση αυτή μπορεί εύκολα να αποφευχθεί με την εκπνοή, όταν το αριστερό πόδι σας αγγίξει το έδαφος.

Πως να βουτήξετε πιο βαθιά

Αν νιώθετε ότι δεν έχετε αρκετό αέρα όταν βουτάτε υποβρυχίως δοκιμάστε την εξής μέθοδο: Πάρτε μικρές σύντομες αναπνοές πριν βουτήξετε. Έτσι θα κρατήσετε την αναπνοή σας για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα παραπάνω. Ο εγκέφαλός σας θα υποθέσει ότι υπάρχει αρκετό οξυγόνο στο σώμα σας, που σας επιτρέπει να μείνετε για περισσότερο χρόνο κάτω από το νερό.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας