15 Εύκολοι Τρόποι για να κοιμάστε το Βράδυ σαν πουλάκι.

Μερικές φορές δε βλέπετε την ώρα να πάτε για ύπνο, αλλά όταν φτάσει εκείνη η ώρα μένετε άυπνοι για ώρες. Το καθημερινό άγχος, το μετατρέπει σε ένα κοινό πρόβλημα για χιλιάδες από εμάς.
Αν είχατε τέτοια εμπειρία, δοκιμάστε τις παρακάτω ιδέες. Κάθε μία θα σας βοηθήσει να έχετε ένα τέλειο ύπνο κάθε βράδυ και το πρωί θα είστε φρέσκοι και γεμάτοι με ενέργεια. Πείτε αντίο στην κούραση!

1. Φάτε τροφές με μαγνήσιο.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο παίζει ρόλο κλειδί στην ικανότητά μας να κοιμηθούμε όλη τη νύχτα. Φάτε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο όπως σπόροι κολοκύθας, σπανάκι και σέσκουλο. Ή εναλλακτικά πάρτε ένα συμπλήρωμα διατροφής, μισή ώρα πριν κοιμηθείτε.

2. Πάρτε ένα μίνι υπνάκο κατά τη διάρκεια της μέρας.
Δέκα με 30 λεπτά ύπνου το μεσημέρι, είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε ένα καλό βραδινό ύπνο. Παραπάνω θα διακινδυνεύσετε να μπείτε σε βαθύτερα στάδια ύπνου και θα νιώθετε αστάθεια όταν ξυπνήσετε.

3. Χρησιμοποιήστε την κρεβατοκάμαρά σας μόνο για ύπνο και χαλάρωση.
Χρησιμοποιήστε το κρεβάτι μόνο για το βραδινό σας ύπνο, ώστε ο νους να συνδέσει την κρεβατοκάμαρα με χαλάρωση.

4. Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας ελαφρώς δροσερή.
Οι ιδανικές θερμοκρασίες είναι μεταξύ 15 και 23 βαθμών Κελσίου. Ένα δωμάτιο με ακραίες θερμοκρασίες οδηγεί σε συχνές αφυπνίσεις και ελαφρύτερο ύπνο.

5. Κάντε ένα ζεστό ντους ή μπάνιο πριν από τον ύπνο.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει το μυαλό σας να χαλαρώσει, ενώ η άνοδος και η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος προκαλεί υπνηλία.

6. Ορίστε μια καθημερινή ώρα αφύπνισης.
Ακριβώς όπως είναι καλύτερο να πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα, είναι πολύ καλή πρακτική να κρατήσετε μια σταθερή ώρα αφύπνισης – ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Ακανόνιστες ώρες ύπνου και αφύπνισης ώρες μπορεί να οδηγήσουν σε κακές συνήθειες ύπνου.

7. Αναπληρώστε για τον χαμένο ύπνο.
Μείνατε μέχρι πολύ αργά τις τελευταίες νύχτες; Βάλτε μία επιπλέον ώρα απόψε για να αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο και να επανέλθετε στους κανονικούς ρυθμούς.

8. Μη στριφογυρίζετε.
Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Αν είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και είστε ξύπνιοι για περισσότερο από 20 λεπτά, σηκωθείτε και δοκιμάστε μια χαλαρωτική δραστηριότητα όπως διάβασμα ή ακούστε μια χαλαρή μουσική. Αν σκέφτεστε ότι δεν κοιμάστε θα φέρει ακόμα περισσότερη αγωνία – είναι ένας φαύλος κύκλος.

9. Ελέγξτε το ντουλαπάκι με τα φάρμακα.
Ορισμένα φάρμακα μπορεί να παρεμβαίνουν στον ύπνο. Πιστεύετε ότι μια συνταγή είναι ο ένοχος για μια άγρυπνη νύχτα; Συζητήστε με τον γιατρό σας για τις πιθανές παρενέργειες και πώς να τις αντιμετωπίσετε.

10. Γυρίστε το ξυπνητήρι μακριά από το πρόσωπό σας.
Βλέποντας το χρόνο να περνάει μπορεί πραγματικά να προκαλέσει περισσότερο άγχος και να είναι πιο δύσκολο να κοιμηθείτε. Επιπλέον, το τεχνητό φως από ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να χαλάσουν τον κιρκάδιο ρυθμό μας, κάνοντας το σώμα μας ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούμε και να κάνουμε πάρτυ!

11. Μυρίστε λίγη λεβάντα.
Αυτό το άρωμα μπορεί πραγματικά να είναι ένα αντίδοτο στην αϋπνία. Δοκιμάστε να ανάψετε κεριά με άρωμα λεβάντα ή αιθέρια έλαια για να διευκολύνετε τον ύπνο.

12. Δοκιμάστε τη σταδιακή χαλάρωση των μυών.
Ξεκινήστε από τα πόδια, δίνοντας ένταση στους μύες. Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε. Κάντε το αυτό για κάθε ομάδα μυών του σώματος, ξεκινώντας από τα πόδια και φτάνοντας στο κεφάλι. Μια βραδινή πρακτική διαλογισμού που εστιάζει στην αναπνοή μπορεί επίσης να βοηθήσει την προετοιμασία του σώματος για τον ύπνο.

13. Κλείστε το φως.
Ο έντονος φωτισμός, και ιδίως το «μπλε φως» που εκπέμπεται από τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές, μπορεί να συμβάλει στη διαταραχή του ύπνου. Βγάλτε από την πρίζα όσες συσκευές μπορεί να εκπέμπουν δυνατό φως.

14. Πάρτε λίγο καθαρό αέρα.
Η έκθεση στο φως της ημέρας βοηθάει στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματος μας και βοηθάει στο χρονοδιάγραμμα του ύπνου. Το ηλιακό φως κρατάει την υπνηλία σε χαμηλά επίπεδα, που οδηγεί σε μεγαλύτερη υπνηλία το βράδυ.

15. Πιείτε κάτι ζεστό.
Ενώ ένα ποτήρι ζεστό γάλα μπορεί να μην είναι ιατρικώς δοκιμασμένο να επιφέρει ύπνο, η χαλάρωση που φέρνει πίνοντας μια κούπα ένα ζεστό γάλα, ζεστή σοκολάτα, ή τσάι μπορεί να σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας