12 Φυσικά Γιατροσόφια για να Θεραπεύσετε τα πιο Κοινά Προβλήματα Υγείας

Οι φυσικές θεραπείες μπορούν να ανακουφίσουν πολλά είδη πόνου και να μας κάνουν να αισθανθούμε πολύ καλύτερα. Αν το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και είστε σίγουροι ότι δεν χρειάζεται επαγγελματική φροντίδα, τότε μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από την Μητέρα Φύση. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές εναλλακτικές φυσικές θεραπείες για κοινά προβλήματα.

1. Πόνος στην πλάτη

-Ζητήστε από κάποιον στην οικογένεια σας να σας κάνει μασάζ στην πλάτη με οινόπνευμα. Πριν ξεκινήσετε, καθαρίστε την επιδερμίδα της πλάτης. Μετά ρίξτε λίγο οινόπνευμα και κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα.
-Και το μασάζ με έλαιο σανταλόξυλου έχει χαλαρωτική επίδραση.

-Αν πρέπει να σηκώσετε βάρος, κάντε το με προσοχή για να αποφύγετε τους τραυματισμούς στην πλάτη. Το καλύτερο είναι να λυγίζετε τα γόνατα και ποτέ την μέση.
-Βράστε 1 λίτρο νερό με 1/4 λίτρου ξίδι και προσθέστε 2 κουταλάκια δεντρολίβανο. Αφήστε το να κάτσει 5 λεπτά και με μια πετσέτα κάντε κομπρέσα στο σημείο που πονάτε.

-Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό στρώμα – όχι πολύ σκληρό, αλλά ούτε και πολύ μαλακό.
-Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε σε εμβρυακή στάση και να βάλετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα. Αν κοιμάστε ανάσκελα, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα.

2. Πονοκέφαλος

-Ξαπλώστε και βάλτε μια κρύα κομπρέσα στο σημείο για 15 λεπτά.
-Ανακατέψτε τον χυμό 1 σκελίδας σκόρδου με μια κουταλιά μέλι. Θα ενεργοποιήσουν τις αισθητήριες περιοχές και να διώξουν τον πόνο.
-Βάλτε 2 φέτες ντομάτα στους κροτάφους για περίπου 30 λεπτά.

3. Βουλωμένη μύτη

-Βράστε φύλλα ευκάλυπτου σε ένα μπολ. Εισπνεύστε τον ατμό κρατώντας το κεφάλι πάνω από το μπολ και παίρνοντας βαθιές ανάσες. Θα σας ανακουφίσει γρήγορα και θα κάνει την μύτη σας να καθαρίσει.
-Ανακατέψτε ένα ποτήρι νερό, 2 κουταλιές ξίδι μηλίτη και 2 κουταλιές μέλι. Αφήστε το να κάτσει για 3 λεπτά πριν πιείτε.
-Βάλτε λίγο νερό σε ένα μπολ και βράστε το μέχρι να ξεκινήσει να εξατμίζεται. Κρατήστε το κεφάλι σας πάνω από το μπολ, καλύψτε το με μια πετσέτα και εισπνεύστε τον ατμό.

4. Δερματίτιδα

-Ρίξτε 1 λίτρο νερό σε 500 γραμμάρια βρόμης. Βράστε για μερικά λεπτά, ενώ ανακατεύετε. Αφήστε το να κρυώσει και κάντε κομπρέσα στα σημεία όπου έχετε το πρόβλημα.
-Βάλτε σε ένα μπολ με νερό αρκετό θυμάρι και βράστε το. Αφήστε το να κρυώσει και απλώστε το μίγμα στις περιοχές όπου έχετε πρόβλημα. Θα μειώσει την φαγούρα και τον ερεθισμό.
-Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου σε ένα σφουγγάρι και απλώστε το απαλά στο σημείο όπου έχετε πρόβλημα.

5. Ημικρανία

-Ρίξτε λίγο οινόπνευμα πάνω σε μια φλούδα μπανάνας και βάλτε την στο πρόσωπο για 30 λεπτά. Πιστεύεται ότι οι φλούδες μπανάνας μπορούν να απορροφήσουν τις τοξίνες και να μειώσουν τον πονοκέφαλο φυσικά.
-100 γραμμάρια αμύγδαλα τη μέρα σας βοηθούν να απελευθερώσετε ενδορφίνες που μειώνουν τις ημικρανίες.
-Το χαμομήλι έχει ηρεμιστική δράση και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την καταπολέμηση των σοβαρών πονοκεφάλων και των ημικρανιών.

6. Δυσκοιλιότητα

-Η βιολογική βρόμη μαζί με νερό και λεμόνι συμβάλλει στην δυσκοιλιότητα.
-Για να ανακουφιστείτε από την δυσκοιλιότητα, δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στην κοιλιά σας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με κυκλικές κινήσεις προς την φορά του ρολογιού.
-Τα μήλα χωρίς φλούδα βοηθάνε στην δυσκοιλιότητα. Όταν το σύστημα σας επανέλθει, μπορείτε να φάτε ξανά μήλα με φλούδα.

7. Στομαχόπονος, δυσπεψία ή καούρα

-Το χαμομήλι βοηθά τους μυς του στομαχιού να χαλαρώσουν και ανακουφίζει τον πόνο.
-Η κοτόσουπα βοηθά το στομάχι να ηρεμήσει. Απλά αφαιρέστε το λίπος και προσθέστε χυμό λεμονιού.
-Ο χυμός λεμονιού και η μαγειρική σόδα μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της καούρας. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, λίγο χυμό λεμονιού και μισό ποτήρι νερό. Πιείτε το αργά.

7. Βήχας, κρύωμα, γρίπη

-Καταναλώστε καθημερινά με το πρωινό σας χυμό πορτοκάλι για να μειώσετε τις πιθανότητες να κρυώσετε ή να αρρωστήσετε από γρίπη.
-Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού και 7 κουταλιές μέλι. Σιγοβράστε τα για μιάμιση ώρα. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και πίνετε 2 κουταλιές την ώρα για την πρώτη μέρα. Από την δεύτερη μέρα, πίνετε 1 κουταλιά ανά 3 ώρες.
-Ένα φλιτζάνι ζεστής σούπας τη μέρα όταν έχετε γρίπη έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο στον λαιμό και τα συμπτώματα της γρίπης.

9. Ακμή

-Βάλτε 10 πέταλα τριαντάφυλλου σε ένα μπουκάλι νερό. Αφήστε το να κάτσει για 36 ώρες στο ψυγείο. Προσθέστε οινόπνευμα και απλώνετε το στο πρόσωπο μια φορά τη μέρα, μετά το μπάνιο, πριν πέσετε για ύπνο. Διατηρήστε το στο ψυγείο.
-Πάρτε το ξύσμα ενός λεμονιού, προσθέστε νερό και βράστε το για 3-5 λεπτά. Καταναλώστε αυτό το τσάι 2 φορές τη μέρα για να αποτοξινώσετε την επιδερμίδα.
-Φτιάξτε μια μάσκα από μέλι και κανέλα και αφήστε την στο δέρμα για 10 λεπτά.

10. Απώλεια μαλλιών

-Ρίξτε φρέσκο χυμό κρεμμυδιού ή ξιδιού απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. Ξεπλύντε καλά με χυμό λεμονιού μετά από 20 λεπτά για να απομακρύνετε την μυρωδιά.
-Ανακατέψτε χυμό καρότου με γάλα καρύδας και απλώστε το στα μαλλιά σας. Έτσι θα τα βοηθήσετε να παραμείνουν υγιή και δυνατά.
-Πάρτε τζελ αλόης από ένα φύλλο και διαλύστε το σε ένα μπολ με νερό. Απλώστε το στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Ξεπλύντε με ζεστό νερό μετά από 10 λεπτά

11. Υψηλή πίεση

-Σημεία 1-2: Μην πιέσετε ή κάνετε μασάζ στην γραμμή ανάμεσα τους, αλλά χαϊδέψτε την αργά. Κάντε πολύ απαλές κινήσεις με το χέρι από πάνω προς τα κάτω, ακουμπώντας ελαφρά τις άκρες των δαχτύλων. Επαναλάβετε 10 φορές από κάθε πλευρά.
-Σημείο 3: Κάντε μασάζ σε αυτό το σημείο με τις άκρες των δαχτύλων για περίπου 1 λεπτό σε κάθε πλευρά συνεχόμενα. Πιέστε δυνατά, αλλά όχι τόσο ώστε να νιώσετε πόνο.

12. Προβλήματα με το συκώτι και τα νεφρά

To περπάτημα των Ταοϊστών συμβάλλει στα προβλήματα με το συκώτι και τα νεφρά. Το μόνο που χρειάζεστε γι’αυτή την άσκηση είναι μια μαλακή κουβέρτα τοποθετημένη στο πάτωμα. Περπατήστε πάνω της με τα γόνατα αργά για τουλάχιστον 15 λεπτά τη μέρα.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας