11 Τρόποι που οι Αγκαλιές κάνουν Καλό στην Υγεία μας!

Αγκαλιές! Συνήθως αγκαλιάζουμε κάποιον όταν είμαστε πολύ χαρούμενοι, ή όταν βλέπουμε κάποιον που αγαπάμε. Νιώθουμε χαρά και ευτυχία όταν αγκαλιαζόμαστε. Μια αγκαλιά μπορεί να πει περισσότερα από τις λέξεις.

Κάθε φορά που παίρνουμε κάποιον μια πραγματική αγκαλιά, του μεταφέρουμε την αγάπη και τη χαρά μας με τρόπο που δεν εξηγείται με λόγια. Νιώθουμε τα βάρη μας να ελαφραίνουν. Ναι, κάθε φορά που αγκαλιαζόμαστε δημιουργείται ανάμεσα μας χαρά και εμπιστοσύνη.

Έχετε αναρωτηθεί τι μας συμβαίνει όταν αγκαλιαζόμαστε;

1. Ενισχύει το δεσμό με το σύντροφό μας: Η αγκαλιά μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση οξυτοκίνης στο σώμα κι έτσι δένεστε με το σύντροφο σας. Η ορμόνη αυτή σας κάνει να αφοσιώνεστε περισσότερο στον σύντροφο σας. Με την αγκαλιά ανταλλάσσετε συναισθήματα με τον σύντροφο σας κι έτσι έρχεστε πιο κοντά.

2. Χαλαρώνει το σώμα: Οι αγκαλιές χαλαρώνουν τους μυς του σώματος και κατά συνέπεια όλο το σώμα μας.

3. Μειώνει τον πόνο: Οι αγκαλιές απελευθερώνουν ενδορφίνες που ανακουφίζουν τον πόνο και αυξάνουν την ροή του αίματος στους πιο μαλακούς ιστούς, απομακρύνοντας πεπτίδια που προκαλούν πόνο, όπως η βραδυκινίνη. Έτσι, αν πονάτε, πάρτε κάποιον αγκαλιά!

4. Αυξάνει την κατανόηση: Μέσω μιας παθιασμένης αγκαλιάς ανταλλάσσουμε συναισθήματα στο βιοενεργειακό τομέα και κατανοούμε τα συναισθήματα του άλλου. Αυτό αυξάνει την εμπιστοσύνη. Αγκαλιαστείτε όταν θέλετε να ανοίξετε την καρδιά σας σε κάποιον.

5. Μειώνει την κατάθλιψη και τις νευροεκφυλιστικές διαταραχές: Οι αγκαλιές αυξάνουν την παραγωγή ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Τα επίπεδα ντοπαμίνης είναι χαμηλά όταν έχουμε κατάθλιψη ή κάποια νευροεκφυλιστική διαταραχή. Αν δείτε, λοιπόν, κάποιον με κατάθλιψη, αγκαλιάστε τον!

6. Βελτιώνει την διάθεση: Οι αγκαλιές αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία βελτιώνει την διάθεση. Η σεροτονίνη αυξάνει και την αυτοπεποίθηση μας. Κάποιος με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης μπορεί να νιώθει μοναξιά και κατάθλιψη. Οι αγκαλιές επίσης αυξάνουν τις επιδόσεις μας στη δουλειά και το σχολείο.

7. Ισορροπεί το νευρικό σύστημα: Συνεχίστε να αγκαλιάζεστε και θα εξισορροπηθεί και το νευρικό σας σύστημα!

8. Μειώνει το στρες: Οι αγκαλιές μειώνουν την κυκλοφορία κορτιζόνης (ορμόνης του στρες) στο αίμα. Έτσι το μυαλό ηρεμεί. Μελέτες δείχνουν ότι τα μωρά που αγκαλιάζονται έχουν λιγότερο άγχος από ενήλικες που αγκαλιάζονται λιγότερο. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Emory ανακάλυψε σύνδεσμο ανάμεσα στο άγγιγμα και την μείωση του στρες.

9. Μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς: Σε μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα, βρέθηκε ότι οι συμμετέχοντες που δεν αγκαλιάζονταν από τον σύντροφο τους είχαν πιο γρήγορο καρδιακό παλμό από αυτούς που αγκαλιάζονταν κατά τη διάρκεια του πειράματος. Οι μειωμένοι καρδιακοί παλμοί μειώνουν την πίεση του αίματος και την καρδιακή νόσο.

10. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Σε μια έρευνα του Dr. Shelden Cohen βρέθηκε ότι οι συμμετέχοντες οι οποίοι λάμβαναν υποστήριξη από τον περίγυρο τους και αγκαλιάζονταν συχνά, είχαν λιγότερα συμπτώματα του κοινού κρυώματος. Αντιθέτως, όσοι ενεπλάκησαν σε διαμάχες με τον περίγυρο τους έδειξαν συμπτώματα κρυώματος και σημάδια μόλυνσης. Οι αγκαλιές μειώνουν την ορμόνη του στρες η οποία βρίσκεται στο ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει τις ορμόνες και τα πεπτίδια που ρυθμίζουν τη λειτουργία των ανοσοποιητικών κυττάρων.

11. Μειώνει το φόβο για το θάνατο: Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Psychological Science βρήκε ότι ακόμα και αγκαλιάζοντας ένα άψυχο αντικείμενο, όπως ένα αρκουδάκι, μειώνονται οι υπαρξιακές ανησυχίες κάποιου.

Μην χάνετε χρόνο! Ελάτε να αγκαλιαστούμε!

Credit: thespiritscience.net

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας